13 apr. 2011

Inredning eller ved?

För ett tag sedan gjorde Stefan ett impulsköp till huset. (Sist det hände var när vi slog till och köpte Finaste kaminen!) Han mailade en bild och skrev att han hade shoppat en möbel som var så pass billig att den antingen skulle bli jättefin i nya huset eller kunde eldas upp i kakelugnen om den inte passade in. I sådana lägen ska man ju självklart slå till även om det just i det här fallet också var lite tungt och bökigt att få med möbeln hem. Det han hade köpt var nämligen en stor taffel (jag visste inte heller vad det var förrän jag såg den). Häftigt trähantverk för i stort sett inga pengar, men det är tur att vi inte kan spela nån av oss eftersom de tydligen ska vara rätt svårstämda. Planen nu är att använda den som värmeljushållare och ställa fina klängväxter på den (är väldigt svag för murgröna och annat som klättar). Dessutom vore det väldigt underhållande om jag kunde träna Selma att spela nån dag...
Rätt mycket fina detaljer...

Den går att fälla ihop till ett bord också men då ser den rätt trist ut.



9 kommentarer:

  1. grattis! Det är uppfirskande med folk som ni! Som gör såna galna saker, ni gör världen lite gladare. Hälsa Stefan att det var ett helt utmärkt beslut.

    SvaraRadera
  2. Musikaliska spelande, sjungande labradoodlar, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Vilket fint instrument! Och underhållande hundar, haha..

    Jag har en liten fråga! Min pojkvän och jag planerar att eventuellt åka till Island till hösten (förmodligen i september). Har du några tips på vad man inte får missa?

    /Karina

    SvaraRadera
  4. Häftigt instrument! Du kan få en pianolektion när du kommer uppöver - det kanske kan hjälpa?! :)

    SvaraRadera
  5. Vilken fin ny design du har! :)
    Malin

    SvaraRadera
  6. Skitbra idé ju! Själva har vi minst sex gitarrer som mest fungerar som tavlor. Instrument är så vackra så det vore ju synd om man inte fick ha några bara för att man råkar sakna känsla för det där med toner och tålamod.
    Blev själv lite sugen att skaffa ett piano (eller en taffel) som blombord. Blocket nästa...

    SvaraRadera
  7. Trodde den första sekunden det VAR Selma.
    Tänk om det vid varje Återbrukstation fanns så man kunde ställa av sånt man ej ville ha kvar så kunde nån annan gå och hämta gratis. Snacka om återvinning!

    SvaraRadera
  8. Hej Thilde gör inget med pianot innan någon expert har värderat det för det ser gammal ut o kan vara värt mycket pengar..

    Lipe

    SvaraRadera
  9. Bra. Det är inte tvång att kunna spela.Det är en fin pjäs Stefan köpte, den bara kan vara, som en fin möbel i ett förmodligen fint renoverat hus. Samt att som Thilde beskriver kan vara fin att ha ljus på, eller blomsterarrangemang.
    För min del så tror jag att efter några år och husreparationnen börjar bli färdig så ringer andra klockor för ER. Vem vet............kanske det kommer små nya händer till världen som kan spela eller plinka på dessa tangenter. Och då är det med all säkerhet stolta föräldrar som troget lyssnar. Lycka till med mina drömmar och allt gott önskar ER en glad Lax.

    SvaraRadera