12 maj 2012

Ge mig varm choklad!

Jag har varit rätt skonad från cravings eftersom jag inte varit sugen på något alls när jag varit illamående. Nu är det dock en sak som funkar i alla lägen och det är varm choklad. Känns ju rätt sockrigt och onyttigt så jag fösöker begränsa det till en kopp om dagen (som oftast bli i alla fall två).
Annars finns det en del viktiga saker att hålla mig till för att må som bäst och för mig är det att:
- äta ett par smörgåsrån i sängen innan jag går upp
- ta det lugnt efter alla måltider och helst ligga ner
- äta mest vegetariskt och gärna nya smaker
- alltid ha Novalycol i fickan
- packa matsäck så fort jag ska hemifrån i mer än en timme (bra träning för småbarnsår :)
- Absolut inte mocka eller dammsuga för då blir foglossningen fort värre

Men det är ändå så otroligt stor skillnad nu från jan/feb/mars när illamåendet aldrig ville ge med sig. Nu känner jag mig oftast riktigt pigg efter lunch och det känns härligt att träffa vännerna emellanåt som jag i stort sett isolerade mig från under de värsta veckorna. 

Något jag jag gärna vill ha hjälp med är goda, nyttiga och bra vegetariska recept (kyckling kan fungera också) som det går att göra matlådor av också. Jag gillar det mesta och älskar mjölkprodukter men nötter måste jag undvika för Stefans skull. Skriv gärna tips eller länka till recept på nätet som är goda.
Sakta men säkert har jag gjort de flesta viktiga inköpen inför bebisens ankomst. Den här krokofanten kan väl inte riktigt räknas till de viktiga inköpen, men det gick inte att motstå.



10 kommentarer:

  1. Hej !! Vill hjälpa dej med en bra sida som du hitta mycket gott kokaihop, samt en baksida som heter bakverk och fikastunder. Där ett hittar du ett gott morotsbröd som jag bakat flera gånger. Ha en bra dag // kram Barbro

    SvaraRadera
  2. Hej Thilde! Kolla in den här sidan, där finns det många nyttiga vegetariska recept: http://vegomatsedel.se/ Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Hej Thilde!
    Jag älskar denna linssoppa som är både nyttig, god och snabb att slänga ihop (kan till och med köpa färdigkokta linser om man vill att det ska gå tok-snabbt).
    http://kryddburken.se/2011/02/03/rod-tomat-linssoppa-med-parmesan-scones/
    Hoppas den slinker ner och att du slipper illamående ;)!
    Kram Carro

    SvaraRadera
  4. Krokofanten är bara för söt! Den kommer säkert att uppskattas av den lille så småningom!

    SvaraRadera
  5. http://fonster.blogspot.se/2007/02/vegetarisk-lasagne.html
    Jättegod lasagne som passar att frysa till matlådor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums! ser jättesmarrig ut. Den här ska jag testa!

      Radera
  6. Är det inte en giraff?

    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eeeehh, det är inte riktigt likt något djur som finns eftersom den är stor tjock kropp, korta randiga ben och turkos :) Alltså är det ett gosedjur med charm, men inte nödvändigtvis en avbild av nåt djur som finns.

      Radera
  7. Jättegoda fröiga knäckebröd utan nötter, som mättar länge! Mvh Emma

    Knäckebröd

    2 dl majsmjöl (risenta)
    1 dl solrosfrön
    1 dl sesamfrön
    1/2 dl linfrön
    0,25 dl rapsolja
    Valfri mängd pumpafrön att trycka ner i degen
    3 dl kokande vatten
    Flingsalt
    Blanda alla torra ingredienser utom pumpafrön och flingsalt. Rör i olja och kokande vatten. Det blir en ganska kladdig smet. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper så det täcker en hel plåt. Dra av det övre pappret. Häll på flingsalt och pumpafrön. Tryck ner fröna så de fastnar i degen. Dela i lagom stora knäckebrödsbitar innan du sätter in plåten i ugnen.
    Grädda i ugn på 160 grader i allt mellan 40 minuter till en och en halv timme. Beror på ugn och hur smeten var. Knäckenbröna ska få gyllene färg och kännas hårda rakt genom. Låt dem gärna torka på eftervärmen.

    SvaraRadera
  8. TIPS! Den här bloggen: http://moresunshinelightbreeze.blogspot.se/

    SvaraRadera