26 jan. 2013

De 5 bästa barnprylarna!

En högst personlig lista utan inbördes ordning över de saker jag inte skulle klara mig utan.

Ergonomisk bärsele - Bra för barnet och bra för bärare. För oss har Baby Björn aldrig varit aktuellt då mina systrar (och deras makar) redan testat sig fram till de bästa bärselarna. Vi har som så många andra ofta lite ont i axlar och rygg och då är inte Baby Björn ett alternativ då den inte alls avlastar speciellt bra. För barnet är det också stor skillnad mellan att hänga i grenen (Baby Björn) eller få vikten fördelad över hela rumpan ända ut i knävecket. Favoritmodellerna är Manduca och Beco men jag tror att de allra flesta ergonomiska selar (exempelvis Ergo Baby och Pognae) är sköna och det är mest en smaksak. Eftersom barnen sitter i sk. grodposition med ryggen lätt krökt så belastas inte ryggen och det är ingen fara att bära längre stunder. Ergonomiska selar går ofta att använda både på magen (vänd mot er) och ryggen och kan användas upp till 20 kg. Med ett kolikbarn som Elsie hade det varit helt omöjligt att klara det utan vår sele. Ihop med ett bärskydd som detta så klarar man alla väder. Vet ni vad det bästa är? Jo, man kan amma i bärselen också!
Till vänster en Beco 4th generation (säljs endast begagnad) och till höger en sele jag lånat ut till en kompis och det är modellen Beco butterfly 1. Min Manduca har jag dock använt allra mest så den börjar till och med vara sliten. Minerna och morgonfrillan bjuder jag på :-)Vyssan Lull gungtassar - Brio har utvecklat en smart liten pryl som går att skruva fast på benen på i stort sett alla spjälsängar. Det är en enkel konstruktion med en liten fjäder i ett gummihölje som gör det annars så stumma sängen gungbar. Det går inte att liknas vid en vagga men klivet över från famn till säng mildras avsevärt och tack vare dessa kan Elsie ibland somna om utan amning på natten. Ett tips är att köpa er säng begagnad med ett par tassar på för en billig slant. Söker man på Vyssan lull på blocket säljs de nämligen oftast ihop med en säng och man behöver ju faktiskt både och.

Brios mina - även kallad "tuttmina". Från det att Elsie knappt kunde greppa om något tills nu (och troligtvis ett tag till) har detta varit en uppskattad leksak. Lätt att hålla i, smakar gott i skönt material och så är det lätt att få in en pigg i munnen även för fumliga babyhänder. Köpte flera och gav bort till vänner som just fått barn och gissar att de kommer uppskattas även av dem. Ni hittar dem bland annat om ni klickar er in på Jollyroom.
Det här möttes jag häromdagen
när jag kom ut från toan. Snacka om att
ha fått hjälp av duktiga barnvakter!

Baby Björns babysitter - helst med lekbåge på. Den fungerade typ i 30 sekunder när Elsie var liten och missnöjd men allteftersom magen mått bättre och hon blivit gladare fungerar den bättre. Hon hon får sitta i den i köket och om jag sjunger samtidigt hinner jag faktiskt med att både tömma och fylla diskmaskinen och på en bra dag blir även bänken torkad. De är väldigt dyra även på andrahandsmarknaden så om ni inte ärvt någon av en vän/syskon så gör som vi och kolla blocket. Babysitter+lekbåge fick vi för 500 och då var den "ingungad" så att den hade bättre gung än en ny. Perfekt!

Köksverktyg i silikon - Känns så mysigt i små babymunnar och så är det ju saker man vill ha hemma i varje fall. Allra bäst är penseln helt i silikon som jag fick av min mamma (givetvis turkos) och dom mjuka fransarna kan Elsie tugga länge, länge på. Om jag drar ett snöre genom hålet i änden och fäster i hennes matstol så kan vi föräldrar äta middag i lugn och ro utan att bryta ryggen av att plocka upp den 1000 gånger från golvet (den ramlar bara över kanten så vi lätt kan lägga upp den på hennes bord igen). Fäster jag dessutom den här bitringen (MYCKET uppskattad) i andra änden av snöret kan vi nästan hinna med att äta en efterrätt också.

Ett annat listinlägg är 5 saker jag blir glad av! 
Är ni som jag och gillar listor så kolla in inlägget: Fler listor!
 
Självklart är det viktigt att matcha leksaker med både kläder och lekfilt :-) Ni tror mig nog inte, men det här är faktiskt de enda turkosa kläder som Elsie äger. Har ni tips på var jag kan hitta fina turkosa plagg så kommentera gärna. Lekfilten är ett gammalt täcke som är mjukt och skönt att rulla runt på.

5 kommentarer:

 1. Här får du mina favoritkläder i olika nyanser av turkost.:)
  http://www.hm.com/se/product/07095?article=07095-C

  http://www.lindex.com/se/barn/baby-44-86-cl/set-overaller/6903474/Set/?styleId=37491705

  http://www.hm.com/se/product/09196?article=09196-A

  http://www.lindex.com/se/barn/baby-44-86-cl/nederdelar/6882113/Byxa/?styleId=35169242

  http://www.ellos.se/kofta/401184?N=1z141mzZ1z141qsZ1z141ll&Ns=RankValue5|0&Nao=3

  http://www.ellos.se/ellos-kids/body-i-2-pack/370944?N=1z141mzZ1z13y9vZ1z141ll&Nao=4

  http://www.ellos.se/cocoon/sparkdrakt/400544?N=1z141mzZ1z141qfZ1z141ll&Ns=RankValue5|0&Nao=2

  Hoppas du hittar något till Elsie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!!! Tyckte särskilt om den sista länken med sparkdräkt från Cocoon. Supersöt!
   Nu blir det svårt att inte sätta igång och shoppa massor :-)

   Radera
 2. En av våra favoritprylar var hoppgungan, så lyckliga våra barn blev när de fick stå och studsa en stund i den! Perfekt för babysar med mycket "spring/studs i benen"! Se t.ex. på www.hoppgunga.se. /Helena

  SvaraRadera
 3. Villervalla har en del. Maxomorras nya kollektion har turkost med vita stjärnor.

  Finns massa andra med :-). Kan ju också efterlysa på sjalbarn(via SB jag tittar in på din blogg :-)) och söka turkos på tradera :-).

  /Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Älskar villervallas kläder. Turkost är ju favoritfärgen men deras regnbågsfärgade plagg går ju inte att motstå.

   Radera