30 aug. 2013

Framtidsplaner

Det är häftigt att planera för vår framtid nere i Skåne och varje ledig stund vi får tillsammans gör vi upp planer, går igenom ritningar och drömmer oss bort. Gården vi köpt har så mycket utvecklingsmöjligheter och potential och det känns som att jag äntligen kan utveckla företaget på en massa sätt. När det gäller min hästverksamhet så kommer mycket förändras men bland annat mina 5-dagars ridläger för barn och ungdomar kommer fortsätta där nere. Visst blir det lite annorlunda eftersom det är en ny gård, havet bara ligger en dryg kilometer bort och infarten till gården kantas av en äppellund. Så annorlunda blir det som sagt men jag tror inte det blir till det sämre på något sätt.
Vi har ju tidigare haft sk. "gourmetkurser" här i Norduppland. Det är något jag kommer utveckla vidare och där nere hoppas jag kunna arrangera ridweekends där jag bjuder på häftig ridning i Österlens vackra natur (och stränder), boende på Talldungen gårdshotell (läs besökares utlåtanden på Tripadvisor) och även smarrigt käk från deras kök.
Uppfödningen av labradoodlar kommer förstås fortsätta även den och det blir så mycket enklare nu när mina mamma (som jag har kenneln ihop med) kommer finnas bara en kvart bort.
Stefan kommer förhoppningsvis fortsätta på samma företag som han jobbar på nu men flytta till deras Skånekontor. Han är dessutom den av oss som gått in till 100% för att lära sig mer om hur man sköter och utvecklar en ekologisk äppelodling (gården har några hektar vacker äppelodling med runt 25 olika sorters träd). De nuvarande ägarna till gården gör en fantastiskt god must av dessa äpplen och vi hoppas kunna lära oss en hel del av dem för att kunna ta vid äppelodlingen på bästa sätt.

För några år sedan gjorde jag en ridresa till Österlen med kompisar så jag vet vilken härlig ridmiljö Österlen kan bjuda på. Här är vi vid Haväng.
En liten vattningspaus i Verkeån.
Ridning vid havet är något alldeles extra. Här är jag på hästen Gródi som jag lånade av en vän.
Jag fick förverkliga min dröm om att galoppera längs sandstränderna. Gissa om det kommer bli en hel del av det i framtiden. Åh vad jag längtar!
Gården i somras efter den oerhört torra sommaren. Inte mycket av gräsmattan kvar just då.
Det här kan vara min absoluta favoritplats på nya gården. Uterummet i söderläge med den enorma vinrankan som ramar in. Här ser jag fram emot att fika ofta och länge.
En härlig gammal äppelodling med massa olika sorters äpplen ska bli spännande att ta sig an.
6 kommentarer:

 1. Verkar underbart.! En stor omställning i livet för Er..Men det man känner för och har resurserna, så ska man " slå till" . Annars ångrar man sig när det kanske är för sent .! Vad gör du med de hästar som inte blir sålda, tar du med dom ner till Skåne .? Mycket planerande nu, förstår jag. Ska bli kul att följa er. / Hälsn Stina

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt spännande och roligt för er, och för lilla Elsie att växa upp nära sina släktingar! Österlen är ett sagoland, jag var i Brösarp och Kivik i början på sommaren - helt magnifikt!Lycka till med allt, ska bli roligt att få "följa" er!

  Lena i Bohuslän, nybliven mormor till Astrid och Arvid, som båda "kissar snällt" utan blöjor ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att vara ung och kunna planera. Det kommer att bli hur bra som helst med släkten i närheten. Gården verkar underbar. Trodde du detta när du sökte till Bonde söker fru.LYCKA TILL.

  SvaraRadera
 4. Har inte varit inne på din blogg på ett tag och så läste jag om era framtidsplaner och herregud va roligt!! Det kommer bli toppen! Det är så himla fint där nere :). Hoppas allt går bra med flytt och så! Kram Matilda

  SvaraRadera
 5. Susanne, Göteborg16 september 2013 21:58

  När jag jobbat bort min ridrädsla som kom efter en ridolycka med allvarliga skador med lång rehab som följd så ska jag banne mig unna mig en gourmethelg i Skåne med långa uteritter hos er.

  Hittade in på den här hemsidan av en slump! Nu har jag precis börjat rida igen och uteritter känns otroligt skakiga men jag ska sätta upp det som ett drömmål att jobba mot. Är mest intresserad av dressyr och gångartsridning men det är ändå ett mål för mig att klara av uteritter och då ska man ju ha nåt roligt att se fram emot och jobba mot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju jättesmickrande för mig att mina planerade gourmethelger kan vara en morot för dig. Sedan kan jag lova att trots att det främst är långa uteritter så är dressyr och gångartsridning närvarande i allra högsta grad (för de som har intresset). Jag undervisar lika gärna ute som på bana och tycker att det är lättare att få hästarna att jobba bra när man är ute och själv är på ett riktigt gott humör. Jag hoppas verkligen på att få ha dig som deltagare på en av dessa helger i framtiden. Stor lycka till!

   Radera