15 mars 2014

Floridasemester, flytt och farväl!

Våra tio dagar i Florida gick alldeles för fort och när vi efter ett dygns resa klev av tåget i Mehedeby där vi hade parkerat bilen och möttes av isande blåst så ville vi bara vända om åka åka tillbaka igen. Här hemma väntade ju slutrenoveringsstress, packning och flytt och det hade varit så skönt att om än i bara några dagar tänka på annat och fly verkligheten. Nu har vi varit hemma i några dagar, hämtat oss efter tidsomställningen och börjat försöka få ihop den här flytten på ett bra sätt. Hästgården (Hökebo) är troligtvis såld nu och kontrakt skrivs på onsdag om inte något oförutsett händer. Huset här i Untra som vi bor i kommer läggas ut först efter vår flytt vilket känns skönt. Att "homestyla" med en 1 1/2 åring hemma är en nästan hopplös uppgift så huset kommer visas omöblerat istället.
Men tillbaka till Florida! Det var perfekt temperatur hela tiden och havet kändes ljummet. Elsie som älskar att bada fick några utflykter till stranden och även några stunder vid den lilla poolen som fanns i bostadsområdet. Vi hann med en del shopping men jag tog det rätt lugnt med själva shoppandet. Det är ju rätt trist att titta på kläder när man inte vet vilken storlek man kommer vara om ett år och inte heller kan testa grejerna pga den svällande magen. Lite sandaler och annat smått fick jag dock med mig och Elsie fick ett par plagg hon också. Stefan var den som lyckades fynda mest och det känns nästan som att han fick med sig en helt ny garderob hem för nästan inga pengar alls. 
Att jag är gravid, har foglossning och blir lite illamående så fort det äts eller fikas gjorde att schemat för det mesta var väldigt lugn vilket jag tror passade Stefan väldigt bra också. Han har verkligen slitit den sista tiden i huset och förtjänade en ordentlig paus. Nån mer paus kan han dock inte räkna med de närmaste dagarna för nu rullar allt på i ett fram tills vi är på plats nere i Skåne. Sista dagarna har vi förutom flytt och renovering försökt att även träffa lite vänner. Det är så sorgligt att lämna så många jag tycker om men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi får anledning att resa upp hit och hälsa på eller ta emot dem som gäster nere på vår gård i Skåne. 
Håll nu tummarna för att vi får ihop vårt pressade tidschema och lyckas genomföra den här flytten med förståndet i behåll.
Tänkte bjuda på lite bilder från semestern och för en sekund när jag tittar på dem kan jag glömma kartongerna runt mig och alla måsten.

Elsie testar sin nya fotomin och vi njuter av vår första dag på stranden.
Vilken lycka det var att se henne i vattnet.
Stefan hade det hektiskt när vi var på stranden med vår vildunge och fick inte ens en minut i solstolen. Här är det Elsie som jagar efter ett gäng måsar.
Elsie testar mina sandaler som köptes under en av shoppingutflykterna.
Vi tog en tur till Shark valley där det kryllade av dåsiga alligatorer. Häftig utflykt tyckte både vi och Elsie.
Efter alla intryck sovs det gott i bilen. Sjalen runt huvudet stöttade bra eftersom bilstolen annars var lite väl upprätt.
Den lilla lokala lekparken kunde stilla abstinensen efter gunghästen här hemma.
Vi gjorde ett försök att få en familjebild på oss alla tre...
Mys på stranden i Miami. Magen funkar som en perfekt "sitthylla" för Elsie nu.
Amerikanerna är lite lustiga med sina märkningar. Det här stod på den vanliga filen.
Sista dagen blåste det men vi plaskade lite i vågorna ändå.
När vi skulle handla lite smått inför hemfärden blev Elsie kär i en gigantisk Dumbo. Tyvärr skulle han inte fått plats i bagaget så det blev en kortvarig relation innan Dumbo fick flytta tillbaka till hyllan och vi reste hem.

7 kommentarer:

 1. Vad härligt det ser ut. Roligt att tjejen gillar att bada. Bara nyfiken nu varför lämnar du din fina hästgård? Flyttar så många mil som ner till Skåne. Med jobb och allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror helt på att min familj flyttat söderut i omgångar och vi kände att vi ville bo närmre nu sedan vi fått barn. Mer finns i inlägget: http://thildesblogg.blogspot.se/2013/08/vi-ska-flytta-till-osterlen.html

   Radera
 2. Vad skönt att eran Floridaresa gick bra. Vad stor Elise har blivit.
  ha en fortsatt bra dag allihop.
  Kram från Barbro som gillar din blogg

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder, förstår att ni haft en härlig semester och kanske välbehövlig sådan också med tanke på förestående flytt och allt som det för med sig.
  Kram från Carina som också gillar din blogg!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att följa din blogg!! Grattis till den kommande nya människan!
  En nyiken fråga- kommer du ha ridturer i skåne?
  Vi bor på stf haväng varje sommar- älskar området!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer troligtvis inte ha traditionell turridning men däremot så kallade gourmetweekends i samarbete med min systers hotell Talldungen i Brösarp. Sedan planeras både dagläger och femdagarsläger för barn och ungdomar sommartid. Just sommarn 2014 väntar vi vårt andra barn så verksamheten är planerad att dra igång våren/sommaren 2015. Senaste nytt kommer läggas ut på hemsidan: frostimport.com men framförallt via Frostimports facebooksida (https://www.facebook.com/pages/Frostimport/203843273022894)

   Radera
 5. Vi saknar dina inlägg! Hur går det med flytten? Har du bilder från
  ert nya hem?

  SvaraRadera