10 mars 2015

Mina bloggtips!

Det finns så fantastiskt många kreativa, smarta, roliga och fina bloggar där ute. Jag är inte särskilt välorienterad och tar gärna emot tips på läsvärda bloggar. Det blir inte mycket tid för den typen av surfande men när Oscar somnat på kvällen så brukar jag ligga kvar en stund i sängen innan jag tassar ut för att han ska hinna somna lite djupare och inte väckas direkt av våra knarriga golv. Den stunden är helt perfekt för lite slösurfande på mobilen och några av de bloggar jag brukar försöka kolla in (eller åtminstone uppdatera mig om via instagram) är dessa pärlor:
Från Hej, hej vardag!

Hej hej vardag!
Är du förälder så bjuder hon på stor igenkänning kan jag lova. Hon är sjukt rolig, men kan även ta upp riktigt svåra och viktiga saker. Sjukt bra helt enkelt! Läs tex. inlägget "Tio saker jag intre trodde jag skulle göra... tills jag fick barn
 

Hormoner och hemorrojder
Humor, värme och saker som är bra att veta. Två stycken tvåbarnsmorsor som inte drar sig för att ta upp jobbiga ämnen men som framförallt genreröst delar med sig av sin vardag. Inlägget "Skriktimmarna" som så på pricken beskriver hur det är att ha fått ett barn som är missnöjt de första månaderna i livet precis som vi upplevde det när vi fick Elsie (är så blödig att jag börjar gråta av igenkänning). När folk sade "Vi vill bara stanna tiden för de växer upp så fort!" kunde jag tyvärr inte hålla med utan fick pressa fram ett stelt leende. Jag njöt absolut däremellan men det var också väldigt, väldigt tufft. Att umgås med Elsie nu är ju SÅ mycket roligare än då. Även tröstinlägg som det här "Om vi kunde trolla" har fått mig att börja gråta. Får skylla på amningshormonerna. Så till er som vill bli underhållna eller bara få lite mammapepp så rekommenderas den varmt!


Haddockverkstan
En mamma som det känns som jag känner fast vi aldrig träffats. Hennes barn är nästan exakt lika gamla som Elsie och Oscar och hennes etta är likt Elsie en tjej som stämmer rätt bra in på vad som kan kallas. High need baby (hon har ett bra inlägg om det som heter "Högintensiva bebisar"). Det här är nog den enda blogg där jag hinner läsa alla inlägg för den uppdateras precis lagom ofta. 

Det finns en tydlig röd tråd i dessa tre tre bloggar och det är att inte försöka förmedla någon overklig idyll utan visa alla delar av livet och föräldraskapet och dessutom lyckas göra det så att vi som läsare både kan skratta åt det jobbiga och gråta åt det fina. 
Ni som läser kanske har några "måsten" i bloggväg som jag borde lägga till i min lista?

5 kommentarer:

  1. Jag kan tipsa om en ovanlig och fantastisk blogg, olik alla andra!
    www.jonnajinton.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan bara hålla med - jag följer också Jonnas blogg.
      Ett annat tips är: http://lillafrunsdagbok.se :-)

      Radera
  2. Ååååh, tack för de himla fina orden!!! <3 Det är verkligen synd att det är långt mellan oss, men en dag kommer jag och semestrar på hos er på Österlen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA JA JA! Det är bara att komma! Det vet du. Här är hus och trädgård inredda för att kunna underhålla kids och kanske hinner vi dricka kaffe/rosévin/äppelmust och ta det lite lugn emellanåt :)

      Radera
  3. Inte en barnblogg men en rolig "tant" med glimten i ögat. monasuniversum.se

    SvaraRadera