23 jan. 2012

Nu är jag tillbaka!

En ofrivillig bloggpaus har äntligen fått sitt slut och kanske kommer jag inte vara tillbaka här dagligen på ett tag, men jag hoppas snart vara i min gamla vanliga form igen. Under tiden som jag mest legat till sängs och läst böcker så har vintern äntligen kommit. Det är precis lagom av allt nu. Lagom kallt, lagom mycket snö och lagom mycket jobb. Hästarna verkar också nöjda!
Ett av projekten som dragit ut på tiden som jag hade tänkt göra klart innan jul är en liten video av min hingst Örn. Jag måste tyvärr sälja honom då det inte riktigt finns tid att hålla två klass 1 hingstar på gården. Därför står han nu hos Vignir till försäljning och jag hoppas han ska kunna säljas till någon som vill göra honom till sporttävlingshäst. Han är bara tränad för bedömning tidigare och har över sommaren vilat (och lagt på sig :) så nu är det läge att forma honom för nästa säsong. Jag tror han kan gå riktigt långt för han har så jämna gångarter och så otroligt fint lynne. Vill någon "bara" ha honom som avelshingst är det förstås inga problem heller. Han är väldigt enkel att betäcka med och är inte hingstig av sig så han kan med fördel både tävlas och betäcka eftersom han har lätt för att hålla hullet och sällan stressar upp sig över nya situationer. Tipsa gärna om ni vet nån som är på jakt efter tävlingshäst och/eller hingst. Tyvärr är han långhårig, lite överviktig och mycket skitig på videon, men man ser i alla fall dagsformen på honom när han rids.


11 kommentarer:

 1. Jag söker foder-tävlingshäst som jag tänkt satsa upp till SM eller FM beroende på om jag tänker tävla för Sverige eller Finland! :)
  /Jenny, Åland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kan jag ej låna ut Örn på foder utan han måste säljas.

   Radera
 2. Han är så oerhört fin! Hoppas han får ett bra hem! Själv har jag börjat leta så smått efter egen islänning nu..... Känner att jag vill utvecklas på en egen i stället för att rida lektion en gång i veckan... Jag som alltid ridit 7 ggr i veckan förr. (Men då på "stissiga" halvblod) Skönt att jag hittat "hem" tillslut!

  SvaraRadera
 3. häftig film! har sett amerikanska videos på gångartshästar sådär men visste inte att man gjorde så i sverige. passen ser så fräck ut! men jag som är van vid "vanliga" h'star tycker fortfarande att galoppen på islänningar är lite trist ;-)

  SvaraRadera
 4. Stilig!!
  Nej, ingen häst för mig ännu. Kämpar på med hästrädslan först i steg ett ;-) Härlig kombination det där (läs: åldersnoja) hästgalen och hästrädd...

  SvaraRadera
 5. Har du haft flunsan? Jag blev orolig ,när samma blogg dök upp varenda dag.

  SvaraRadera
 6. Jätte FIN skulle hatt den ja:)))) jätte kult til tevling i sommer:)

  SvaraRadera
 7. til deg med hästrädslan du burde klart få deg din egen häst som du rider vär enda da och holder koll på da vill det forsvinne :)

  SvaraRadera
 8. Wow! Vilken stilig kille! Jag hoppas att han kommer till användning för den där kommer bli riktigt "farlig" på tävlingarna.

  Har just som andra sagt hittat "hem" bland alla hästar. Har hållit på med dressyr halvblod hela mitt ridliv, ca 15 år nu. Men på gården står nu äntligen en islänning, dock bara på foder än. Funderar på ett föl också i framtiden och kommer hålla koll på din sida ;)

  Ha det toppen!

  Hälsningar från Norrland.

  SvaraRadera
 9. Hej jag älskar låten, vad heter den?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ledmotivet till "Pirates of the caribbean" med Knightsbridge. Gillar den också!

   Radera