25 okt. 2012

Utförsäljning av hästar!

Nu är det REA som gäller på Hökebos avels- och unghästar. Jag vill vara mammaledig fullt ut och just nu är det svårt att kombinera med hästaveln. Därför är nu några av mina härliga och fina avelsston till salu och även ett gäng unghästar. Några av stona är dräktiga och de har alla föl vid sidan. För dig som vill göra ett klipp kan jag erbjuda riktigt bra priser om du vill slå till på mer än en häst. Kanske satsa på ett dräktigt sto med föl vid sidan? Eller köpa någon av de lovande valackerna på 1 1/2 år som kommer bli riktigt fina ridhästar/tävlingshästar. Flera ettåriga ungston och flera mycket fina föl dessutom. Jag har inte uppdaterat hemsidan med dessa hästar men berättar gärna mer om ni hör av er via mail eller telefon (uppgifterna hittar ni på frostimport.com). Lite info om vad som är till salu hittar ni även på hemsidans nyhetsbrev. 
Det är verkligen ett jobbigt beslut att ta då det här är hästar jag inte hade planerat att göra mig av med någonsin, men att välja är att välja bort och just nu väljer jag helt enkelt Elsie.
Freisting har en bra bedömning och är dräktig med Ess. Hennes föl vid sidan e: Kostur är en vacker skäckhingst.
Ida är mitt vackraste sto med 8.44 för exteriör. Hon har en riktigt vacker svart hingst vid sidan e: Ess.
Leista (svartskäck) är obedömd men lämnar väldigt fina hästar. Hennes föl vid sidan är ett musblackskäckt sto e: Ess.
Mist är ett riktigt charmtroll e: Örn och efter ett fint stamboksfört fyrgångssto. Hon är dessutom den fina färgen skimmel född musblack.

13 kommentarer:

 1. Det här var inget lätt beslut, det förstår jag. Och ändå är det ett lätt val, så klart att Elsie kommer i första hand. Världens finaste lilla Elsie.

  SvaraRadera
 2. Ett stort och tungt beslut antar jag, men livet ändras ju, och det är ju bara en själv som vet vad som känns rätt! Om några år kanske du har en dotter som är hästtokig, och du kanske startar om på nytt, vem vet!! Hälsningar Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är jobbigt. Att se föl födas är oftast årets höjdpunkt. Men nu när vi inte bor på gården längre och Elsie kräver all min tid så måste jag helt enkelt välja bort aveln. Mina ridläger och kurser kommer jag fortsätta med så mina 10 lägerhästar behåller jag. De är de snällaste och mysigaste hästar man kan tänka sig (bland annat min första häst Hugur som är en stolt 22 åring) och Elsie ska förstås får vara med och rida så mycket hon vill när hon blir större. Jag håller tummarna för att hon blir minst lika hästtokig som jag :-)

   Radera
 3. Kom ihåg att det är en begränsad tid du är föräldrarledig och lillan är riktigt liten, så du inte gör något förhastat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett väl övervägt beslut så du kan vara lugn. Nu när vi inte bor på gården så går jag miste om mycket av det roliga med aveln helt enkelt. Nån gång i framtiden kanske jag blir sugen igen och då får jag satsa på nya avelshästar. Min övriga verksamhet fortsätter jag med och redan till sommaren planerar jag ridläger och helgkurser.

   Radera
 4. Ser fram emot helgkurserna! Jobbigt beslut att ta, det är mycket fina hästar! Synd jag redan köpt min och inte kan ha två som det ser ut just nu :/

  SvaraRadera
 5. Åh, jag skulle gärna velat ha din Ida men jag har redan 3 pållar så tiden finns inte. Men hon är så vacker.

  SvaraRadera
 6. Men Thilde,
  ibland ar 'svara' beslut latta, bara for att det bara maste bli sa just da...
  Men hur ska det har ga nu da...har ju tva av dina finaste redan, men du har ju sa manga jattefina...men tva maste val anda racka...ujujujuj...nu maste jag verkligen halla i hatten!!!

  Walesar'n

  SvaraRadera
 7. Vi ska skapa en topplista för islandshästbloggar baserat på statisitk mm. ALLA med islandshästblogg går in och skriver sin mailadress i detta inlägg. Hade hjälpt oss i jakten på att samla ALLA islandshästbloggar oerhört mycket! http://tennisryttarna.blogg.se/2012/november/sveriges-storsta-islandshastblogg.html#comment

  Just din blogg är viktig, tack på förhand!

  (om du redan fått denna kommentar eller redan har skrivit in din mailadress kan du borste från denna kommentar)

  /Malin och Filippa - tennisryttarna.blogg.se

  SvaraRadera
 8. Tycker inte du ska sälja lilla Mist :-)
  Om du säljer henne så kommer iallafall jag sakna henne super mycket :-)
  /Ida Kelam

  SvaraRadera
 9. HEj! Är din hemsida nerlagd? Tänkte se vilka hästar du har kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå! Har bara haft problem med servern. Den ska vara igång igen under morgondagen. Skicka gärna ett mail till frostimport@gmail.com och berätta vad du söker.
   /Thilde

   Radera
 10. oj vilka fina hästar du har till salu :)

  SvaraRadera