17 okt. 2012

Stor förbättring och vi njuter!

Nu mår Elsie mycket bättre och dagarna fylls mer och mer av skratt och mys. Hon behöver fortfarande ammas rätt många gånger efter midnatt så min nattsömn blir väldigt störd, men vad gör det när hon ändå sover vidare och man vet att hon inte har ont. Sedan har visst Hänt Extra dragit till med en kraftig överdrift (faktiskt en lögn) och skrivit att hon har en sjukdom. Det gäller ju förstås att sälja lösnummer, men ibland undrar jag hur mycket man kan tänja på sanningen för att få till en säljande framsida. I inlägget "Knäppaste poserna vi gjort" kan man se ännu en framsida med lite missvisande rubrik. Den skrevs för tre år sedan då vi svarat "ja" på frågan om vi tänkte skaffa barn i framtiden.
Sedan har jag efter flera veckors kost helt fri från mjölkprotein nu tagit upp det igen och vi märkte ingen skillnad på Elsies mage. Sååå skönt att få frossa i mjölk, grädde, ost och smör igen. Att välja bort mjölkprotein var verkligen som att välja bort allt gott så det är en lättnad att det inte visade sig vara en allergi eftersom jag planerar att amma länge till. Har till och med unnat mig en liten mun kaffe per dag och även det verkar gå bra för lilla fröken.
Tack för alla fina kommentarer. Många av er har haft det MYCKET värre än oss och jag lider verkligen med er. Då känns våra bekymmer verkligen små jämförelsevis. 
Så här nöjd kan man vara efter ett bad. Fräsig frilla va?
Ps. Nu har vi fått bredband och kan via Tv4 play följa Bonde söker fru. Lika mysigt varje säsong och oj vad man minns tillbaka. Tycker Klas är så himla härlig och jag tror faktiskt på en hel del kärlek den här säsongen!

12 kommentarer:

 1. Hej Thilde!
  Så skönt att det lugnat ner sig och att ni njuter. Här börjar det bli vardag med och nu skall vi få tid att höras riktigt snart! Så fin och pigg hon ser ut. Gillar verkligen frissan! SÖT!!!
  Kram från Ingrid, lilla guldlock J + Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli så spännande att höra hur ni har det!
   Kram

   Radera
 2. Vad skönt att det har vänt nu! Vill bara dela med mej av en film som jag blir så lycklig av att titta på. Kanske är det Elsie och någon av era hästar om sådär ett år? :)
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gonY5Jh0YoY#!

  SvaraRadera
 3. hon är verkligen ''pappa upp i dan'' så enormt lika.

  SvaraRadera
 4. Vilket litet charmtroll ni har! Hoppas det fortsätter åt rätt håll med lilla magen, så ni verkligen får uppleva dom första månaderna positivt..! / Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi. Nu är det mest min sömnbrist som är ett bekymmer. Elsie mår riktigt bra och verkar inte ha ont i magen mer. Hon väcks av att hon har gaser däremot men somnar om efter en stunds amning. Det gör inte hennes mamma varje gång däremot :)

   Radera
 5. Såååå söt!!!

  SvaraRadera
 6. Ja du Stefan, det barnet kan du inte säga att det inte är ditt iallafall ! Ni är så lika så det är sjukt! Ta hand om tjejerna. / Jocke

  SvaraRadera
 7. Så skönt för er alla tre! Riktigt goa kinder på lilla damen:)

  SvaraRadera
 8. Man måste få tycka att man har lite bekymmer ibland också och inte alltid jämföra med andra! Skönt att det blivit bättre! Vi hade nog samma resa med våran lilla tjej! Jag uteslöt mjölk också men det gjorde ingen större skillnad! Hon hade inte kolik med besvär med magen och ville också bli ammad mycket på natten! Mycke tårar och gaser!Det blev bättre vid den magiska gränsen! Men ammningen på natten blev kvar. Till sist gav jag henne ersättning på kvällen och vi fick sova bättre! Men jag fortsatte att amma henne tills hon var 7 1/2 månad! Så det gick bra att kombinera för oss! Lycka till och njut! De blir stora alldelens för fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan absolut tänka mig att någon gång ge ersättning som komplement om det skulle hjälpa sömnen. Skönt att höra att det fungerade för er att kombinera.
   Just nu känner jag dock att jag inte har så mycket annat att göra än ta hand om Elsie så då överlever jag trots sömnbrist. Hade varit skillnad om jag exempelvis haft ännu ett barn att sköta och som krävde min ork.
   Nu fortsätter vi nedräkningen mot den "magiska gränsen" :)

   Radera
 9. Hejsan!!

  Vet precis hur du har det. Min lilleman hade kolik/gaser. Kan bara ge dig tipset att sluta äta både råa och lagade grönsaker och frukt. Det gjorde jag och det blev bra. Gav honom även ersättning till kvällen, en slurk efter amningen och han sov hela nätterna. Vaknade 4-5 och blev ammad, somnade om och sov till 8. Men det va tufft innan man kom fram till en lösning.

  Smög efter en tid in lite frukt o grönt i maten. Då fungerade det.. Ökade mängden efter hand. Idag är min guldklimp tokig i frukt och det fungerar bra med magen.

  Hoppas att du får sova ordentligt snart..

  SvaraRadera