26 jan. 2013

Mystiska Untrabilder

För en tid sedan besökte någon vår by och lämnade ett kuvert med små svartvita bilder i vår grannes brevlåda. På ett av korten stod det: "Skickar en hälsning och några gamla foton från Untra. Hälsningar från oss som fotograferade. Vi är förstås väldigt nyfikna på vem det är som tagit bilderna, men troligtvis får vi aldrig veta (trist). Det är till och med svårt att lista ut vilket hus som är på de olika bilderna eftersom husen är så lika och omgivningen förändrats mycket. Ska springa runt med datorn någon dag och se om man kan avgöra på grunden vilket hus det är eftersom varje grund med natursten är unik. Fotona var pyttesmå så tyvärr är inte skärpan den bästa nu när de scannats in och förstorats. När man bor in en sån här by med så mycket historia vill man ju så gärna veta ALLT och sitter nån inne på lite fakta eller känner fotograferna (jag vet, det är inte så troligt) så vill vi ju förstås gärna höra av er. 
Men visst är det väl lite mystiskt att de inte ville ge sig till känna?
Vem är det lilla barnet?
Det KAN vara vårt hus... eller nån av grannarnas :-)
Här är kortet med hälsningen. Tänk va vackra entréerna var med klängväxter.
Untras egna tåg
Återigen... vårt eller grannens. Det får vi kanske aldrig veta.
Här är den gamla skolan och rektorsbostaden. Skolan finns inte längre och rektorsbostaden är under renovering av dess nya ägare.

Vattenfåran som går genom byn låg spegelblank och där simmade vackra svanar. Nu är det dags att rensa upp för det har vuxit igen till stora delar och några svanar har vi inte sett skymten av men massor med fina änder.

1 kommentar:

  1. Gud vad roligt med dessa gammla kort på untra :) Kul att se hur det såg ut för många år sedan :)

    SvaraRadera