26 aug. 2011

Dags för BE-kort?

Jo, jag antar att jag borde ha det. Är förstås ute och flänger med hästtransporten bak på bilen en massa mil varje år och utan BE-kort får jag inte dra släpet (även om det är nedtypat till 1360kg) med speciellt många bilar. Men som med det mesta är frågan hur jag ska hinna med?
Min transport ställer till det i val av bil...


Det är trots allt nästan tio år sedan jag tog körkort och det lär ta en liten stund att plugga teorin igen. Köra med släp är jag inte orolig för men egentligen borde jag nog vara det för när jag backar tittar jag mig mest över axeln och är ärligt talat rätt dålig på att använda speglarna.
Har läst så mycket bilannonser nu att jag blir alldeles snurrig...


Ska släppa det där med bilar nu och fokusera på något mycket roligare nämligen ridkurs som ska vara i helgen. Måste förbereda en del av maten redan ikväll och även ta ett par till hästar till anläggningen utanför Mehedeby. Stefan ska jobba i huset hela helgen och ska troligtvis även hjälpa till med att möta upp med fikakorg under en av uteritterna. Det svåraste nu är att välja fikaplats bland alla vackra ställen som finns utmed ridvägarna. Lördagskvällen är det inte jag som lagar maten utan en kock från Gefle Gourmetservice. Det är ju inte för inte som dessa helger kallas Gourmetkurser!
Matsalen och köket i Untra där kursen ska hållas i helgen.

4 kommentarer:

 1. Kan inte fatta att det äntligen är dax :) Förväntansfulla är bara förnamnet!

  SvaraRadera
 2. En lite äldre (00'a) audi a4 quattro (kombi) får dra 1500 på b-kort. Min hade 1,8 turbo... lovely dragbil...
  :)

  SvaraRadera
 3. Så var vi där igen då vi skall skriva några rader. På sikt så är det ett BE kort som gäller tror jag. Kanske att jag skulle vilja uppgradera bilen till en Volvo XC 60 D3 eller D5 och helst ska den vara Beige metallic. Där har du den bil som jag tror ni skulle vara mycket nöjda med. Oavsett bil så kostar de mycket pengar, det är garanterat en bra sparbössa. Hälsningar fr en glad Lax.

  SvaraRadera
 4. hur går det med huset? hur långt har ni kommit?när räknar ni med att flytta in?

  SvaraRadera