17 nov. 2013

Vårt hus är nu till salu!

Vi har velat fram och tillbaka hur vi ska göra med vårt hus. Renovera färdigt och sen sälja i vår? Lägga ner verktygen nu och sälja det exakt som det är? Göra lite till så det är förberett för kök och badrum och sedan sälja?
Slutligen valde vi det sista alternativet och tänkte att det kanske finns någon därute som ser det som en fördel att de själva får välja vilket kakel som skall sättas i badrummen och vilket kök som skall sättas in. Skulle ju vara rätt tråkigt att färdigställa och sedan sälja till någon som ändå vill byta ut en hel del. Vill ingen köpa det som det är nu så gör vi klart enligt planen och säljer till våren men det är klart att det då blir dyrare
Huset är ju delat i två boenden. En lägenhet på 70m2 som är totalrustad och där vi bott sedan några dagar innan Elsie föddes (Flytten närmar sig!) och så den "stora delen" som inte är färdigrustad. Dit hade vi tänkt flytta in nästa år och sedan hyra ut lägenheten. Vi fick dock aldrig flytta in i "stora delen" med sina 230 m2 utan det blir flytt till Skåne istället. Tipsa gärna om vår annons på blocket.
Vi tog lite hjälp av brorsan häromdagen att knäppa lite kort att ha i annonsen och några bilder har vi tagit på huset tidigare i höst. Här är ett axplock av de bilderna.
Ingången till lägenheten som vi bor i nu och även dörren ner till källaren.
Ännu en bild på gavelentrén.
Helbild på huset.
Inne i lägenheten är varje yta noggrant planerad. Här är tvättstuga och dusch (duschen är en rymlig, helkaklad nisch in till vänster).
Lilltoan i lägenheten.
På ena halvan av vinden har vi haft lite kontor under året vi bott här.
Vårt kök i lägenheten med vårt älskade kallskafferi.
Vårt sovrum
Vardagsrum och lekrum i vår lägenhet (gunghästen är just nu Elsies favorit).
Vår matplats sedd från köket.
Toa/dusch i "stora delen" där vi inte gjort klart ännu.
Det stora öppna vardagsrummet i "stora delen" där vi tagit bort och växlat av en hel vägg.
Trappen till övervåning i stora delen. Plastmatta och en hel massa klister har slipats rent men vi har inte målat eller lackat än.

7 kommentarer:

 1. Guuuud det är ju helt stört fint! Tänk den som fick bo där! Trist att ni flyttar ända till Skåne, Gävle/Uppsala är ju lite mer görbart avstånd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast en semester på Österlen kanske inte är helt fel? Mest av allt hoppas jag vi an få till i alla fall en dejt innan vi flyttar. Kram!

   Radera
 2. Åh vad roligt!
  Klickade in på den som kommenterat ovan. Å läste en kommentar från dig där.
  Grattis! Här väntar vi på fyran som är beräknad i början på maj.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Underbart hus, nästan så att jag kan tänka mig att lämna Bohuslän :-) Men Österlen är inget dåligt byte, det är fantastiskt vackert där också, och familjen är viktigast, trots allt! När flyttar ni?

  Nyfiken Lena i Bohuslän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas kunna flytta i mars men en del beror på när huset blir sålt. Vi ser verkligen fram emot flytten men önskar att vi kunde ta med oss huset (och grannarna) för de kommer vi sakna.

   Radera
 4. Vad roligt! Livet tar oväntade vändningar ibland :) min nyfikna fråga är vad som händer med hästgården och hästarna? För gården är väl bara uthyrd?
  Lycka till! /Madde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madde. Ja gården har varit uthyrd det senaste året men hyresgästerna håller nu på att flytta ut och efter årsskiftet går den ut till försäljning. En del mark är avstyckad nu men den kommer säljas med 8-10 hektar ungefär vilket jag tror är lagom för de flesta.

   Radera