5 dec. 2013

Snart ska hästgården säljas!

Eftersom vi beslutat oss för att flytta till Skåne ska både vårt hus Stenbacken i byn Untra säljas och även min hästgård i Månkarbo (Älskade Hökebo ska säljas!). Den har varit uthyrd det senaste året och hyresgästerna håller nu på att flytta ut. Efter årsskiftet är det så dags att sälja gården och även om det känns lite vemodigt så är det ett lätt beslut nu med tanke på att vi vill bo närmare familjen sedan vi fick barn. Gården köpte jag för drygt tio år sedan (Jag bytte lägenhet mot hästgård) och mycket har hänt sedan dess med den och företaget men allra mest privat med tanke på att jag träffade Stefan och Elsie kommit till världen. 
En del av marken till gården kommer styckas av så den blir lite mer behändig storlek på 8-10 hektar ungefär. Det är ju inte så många som är så storskaliga i antalet hästar som jag och mycket mark kräver också maskiner och en hel del arbete. Nu kommer all den bra hagmarken följa med gården och vindskydd och uppvärmda vattenkoppar finns i ett par av hagarna för att underlätta vardagsskötseln. 
Vår framtida gård är betydligt mindre än de 33 hektar jag tidigare kunnat sprida ut mig på men det känns helt perfekt. Nu under småbarnsåren kommer jag inte ha någon avel (med undantag för något enstaka föl nån gång) och då behövs inte så stora hagmarker. Sedan kommer vi inte vara självförsörjande på hö heller men just nu ser jag fram emot att slippa stressa kring hur skörden ska bli osv. 
Det som känns jobbigast med försäljningen är att gå igenom alla mina hästprylar som jag samlat på mig genom åren. Funderar på att styra upp en liten hästloppis på gården när sorteringen är gjord och slumpa iväg allt som inte ska behållas. Bättre att de kommer till användning hos någon än att vi packar ner det i flytten till ingen nytta.  
Edit: Loppis blir söndagen den 19:e januari i Månkarbo.
Huset på Hökebo (som egentligen heter Stynsberg 103 men vi kallade gården Hökebo pga mitt efternamn)


Örn i en av vinterfållorna med stallet i bakgrunden.5 kommentarer:

 1. Hästloppis låter ju superbra! Skriv ett blogginlägg om datum tid osv. i god tid så många kan komma :)
  /Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lovar jag att göra. Har samlat på mig EN HEL DEL genom åren och kommer inte få användning för allt i framtiden.

   Radera
 2. Linda Edvardsen5 december 2013 17:50

  Ska du sluta helt med hästar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå. Det är bara aveln jag har uppehåll med i några år. Min verksamhet med ridläger och kurser kommer fortsätta.

   Radera
 3. toppen med ett hästloppis! då får man hålla utkik : )

  SvaraRadera