1 aug. 2012

Dags att vara beredd!

Vårt beräknade förlossningsdatum är ju först i mitten på Augusti men det sägs ju vara plus/minus två veckor. Det betyder att vi ska vara förberedda redan nu på att lill*n vill ut. Vår BB väska är nästan färdigpackad och jag har gjort ett försök till förlossningsbrev att ha med. Sen är det ju den här lilla flytten jag gärna vill få avklarad och det hoppas jag att vi kan påbörja i helgen. Just nu har jag även ridläger på gården och självklart skulle det vara skönt om båda de sista ridlägren hann bli klara (avslut 10:e augusti på det sista) men jag har så bra personal nu att jag känner mig helt trygg att lämna om jag blir tvungen. 
Samtidigt som jag försöker förbereda mig rent praktiskt känner jag mig mer och mer oförberedd rent mentalt. Det känns nästan som jag luras när jag säger till folk att jag är beräknad om två veckor. Magen känns behändig och rätt liten fortfarande och bäbisen är så lugn och snäll så jag har inga föraningar om att det är på gång. Rätt märkligt egentligen att man från en dag till den andra kommer vara tre i familjen. Det har jag fortfarande svårt att smälta även om jag samtidigt längtar massor efter att få träffa den här lilla människan. Det är ju trots allt någon man delat rätt många månader med, men ändå är det väldigt overkligt på många sätt. Lite verkligare blev det i Juni när jag fick tid att umgås med min systers lilla grabb på 7 veckor (Bebismys och valpmys!) men nu har veckorna gått och overklighetskänslan har tagit över igen. 
Planen är att föda i Gävle eftersom vi efter flytten har bara drygt tre mil dit.

20 kommentarer:

 1. Ja, vår äldsta kom tre veckor för tidigt, nr två två veckor över tiden så man kan aldrig veta. Lycka till nu, detr em superhäftig upplevelse du/ni har framför er!
  Mvh Anna

  SvaraRadera
 2. För oss (alltså mig) som inte har barn, vad är ett förlossningsbrev?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett litet brev som msn har med sig in till förlossningen. Där kan man skriva ner önskemål kring smärtlindring, om man har några rädslor eller likn. som personalen bör känna till och likn. I vissa faser av förlossningen är man nog lite svår att kommunicera med och med ett brev så kan personalen bytas ut utan att ens önskemål går förlorade.

   Radera
 3. Känner igen dina känslor. Förstår hur du menar. Upplevde samma sak i slute. Även min mage var liten genom hela grav.

  SvaraRadera
 4. Jag önskar er lycka till med allt det kommer kännas helt underbart när det är över.ska bli roligt att följa er på bloggen kram från kerstin o erpur

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt! Känslorna måste vara "all over the place" ;)
  Vi hoppas att lägren hinner avslutas och att ni hinner flytta in och komma till ro innan lill*n kommer ut.

  SvaraRadera
 6. Åh vad kul...med en bebis =))

  Bor själv i närheten av dig...å har fött båda mina barn i Gävle...ett bra val tycker jag....för vem vill åka 7 mil när man har ont??!!
  Inte jag iaf...

  Önskar er båda all lycka med ert nya liv som föräldrar!!

  //Sofie

  SvaraRadera
 7. Käraste Thilde,

  vilket äventyr ni har framför er, Stefan och Du!!!
  Det bästa i världen!!!!!

  Det var så konstigt när vi 'fått' våra små skrottar hur man liksom glömde bort hur livet varit innan....

  A& Co

  PS: Det var bra och bekvämt att ha en alldeles för lång t-shirt på sig inne på förlossnings avdelningen, men känner jag dig rätt så har du redan planerat allt in i minsta detalj...DS

  SvaraRadera
 8. Nu tror man ju bara att du redan är på förlossningen och blir nyfiken som attan! Du får allt lov att uppdatera lite oftare nu. ;-)

  Vänligaste hälsningar från Sonja med make och kottar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :)
   Nä det har bara varit fullt upp med ridläger på gården de senaste dagarna. Imorgon blir det äntligen flytt. Hoppas kunna bjuda på lite bilder när vi väl är på plats.

   Radera
 9. Och vi ligger i startgroparna för resan till er, det ska bli så roligt att se ert nya bo och få njuta fina stunder där tillsammans med er två eller kanske er tre.

  SvaraRadera
 10. Åh då är ni välkomna till Gävle förlossning snart då! :D
  Vad spännande!
  Jag födde båda mina döttrar där och det är helt underbar personal som lyssnar på vad man vill och extremt proffsiga.
  Ett tips är att ANDAS lugnt, fokusera på andningen! :)

  kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra råd. Hoppas faktiskt på att just andning och avslappning ska ta mig igenom en del av förlossningen. Har försökt att öva och läsa mig till det som går och sen får man ta resten som det kommer. Skönt att höra att du har bra erfarenhet från Gävle förlossning. Jag har väldigt stort förtroende för sjukvården och så hoppas jag få barnmorska/barnmorskor som jag trivs med. Så spännande att det snart är dags!!!

   Radera
 11. Väntar på uppdatering.....

  SvaraRadera
 12. Å var spännande! Jag gick 8 dgr över tifrn, de längsta i mitt liv men efteråt kändes fet väldigt värt det. Jag födde (självvalt) utan smärtlindring, andning och avslappning fungerar. Fast försök inte få nån duktighetsmedalj- behöver du hjälp så be och ta emot. Men det går och det är häftigt! :-) jag vill gärna skriva det för det finns lite jargong om det här med födande och det tycker jag är lite tråkigt. För det är det medt naturliga man kan göra. :-) (därmed inte sagt att det gör ont (för det gör det) och att det är jobbigt (för det är det)) men jämfört med hela graviditeten är det en väldigt, väldigt kort tid. :-)
  Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick finfint med andning och avslappning. När det under en timme var riktigt jobbigt provade jag en omgång med lustgas (tyvärr inget för illamående mig) så det skippade jag sen. Vid ett tillfälle tänkte jag sen att jag gärna ville ha nån smärtlindring om det skulle pågå länge till. Ca 1 minut efter att jag sagt det började krystvärkarna och då släppte ju allt det onda från värkarna så då behövdes inget. 17 minuter senare var hon ju ute!

   Radera
 13. Inget barn på gång ? Hoppas ni kommit på plats i huset !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt du hade :) Både flytt och barn!

   Radera
 14. Har du slutat blogga??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men jag har haft ridläger, flyttat och fött barn :)

   Radera