19 juni 2014

En liten hälsning inifrån bebisbubblan

Nu är vår älskade Oscar äntligen här och vi bara myser i kubik. Han föddes på kvällen tisdagen den tionde juni ungefär tre timmar efter att vi kommit in på förlossningen. Då hade jag haft värkar av och till sedan kvällen innan och det var helt annorlunda (läs onda) än fredagens falska alarm. Plötsligt blev de regelbundna och kom varannan minut så då packade vi in oss i bilen och körde till Ystad. Väl där tog det ordentlig fart och pausen mellan värkar var bara 30 sekunder så jag kände knappt att jag hann hämta andan. En helt annan förlossning än med Elsie (läs om den i inlägget: Oroa er inte, jag njuter!) och jag inser att jag kom undan lite väl lindrigt förra gången för den här gången var det lite tuffare även om jag även denna gång är supernöjd. Vi hade en fantastisk barnmorska (den första manliga BM i Ystad sedan nån gång på 70-talet) och kände oss väldigt trygga och väl bemötta. Oscar var snabbt pigg och ville amma med en gång. Han som såg så liten och pyttig ut var dock inte det när han lades på vågen då det visade sig att han var hela 4554g tung och 54 cm lång. Tyvärr fanns inte plats för Stefan att övernatta på bb och vi var tvungna att stanna tills Oscar var minst 6 timmar så Stefan körde hem och sov med Elsie på natten och hämtade oss sedan direkt nästa morgon.
Vi blev ju snuvade på en hel del av bebismyset med Elsie pga hennes magknip (Tröttsamt, slitigt, tungt och...) de första månaderna så vi hade inte vågat måla upp några drömbilder om första tiden med nya bebisen. Vi verkar dock (peppar, peppar) ha haft turen att slippa den typen av magknip denna gång och Oscar är för det mesta en väldigt tillfreds och nöjd kille. Han kan ibland sova lite mer än 2 timmar i sträck (helst i famnen förstås men ibland duger hans babynest i sängen) och det går nästan att lösa allt med lite amning. Till skillnad från första året med Elsie så tycker han att det är rätt mysigt att sova i bilstolen och kan ibland låta sig tröstas av napp när Stefan är med honom. 
För Elsie är det förstås en stor omställning att behöva dela med sig av sina föräldrar men hon har hittills inte tagit ut det på Oscar utan ger honom gärna både pussar och kramar. 
Just nu är jag en väldigt lycklig mamma som känner mig lyckligt lottad. Visst, här hemma råder det konstant sömnbrist och hormonerna är överallt emellanåt. Vardagen med en tvååring är förstås fylld av små utmaningar... bara att klä lillan på morgonen kräver ofta oceaner av tålamod och kreativitet och parallellt med att Oscar kommit till världen har vi rätt många projekt på gång här på gården. Men som helhet är vardagen mest fylld av mys, mys och mys!
Stolta föräldrar dag 1 med Oscar.
Tänk att lille Oscar fanns där inne bara för ett par veckor sen. Syster Lovisa Höök tog sista gravidbilderna på magen.
Tre veckor innan beräknad födsel.
Gos, gos, gos med lille Oscar Levi Blomquist.
Vid en veckas ålder var det dags för fösta utflykten till havet.
Oscar verkar ta det mesta med ro.

18 kommentarer:

 1. Åhh, så söt! Grattis till er alla och kramar från Palmerna

  SvaraRadera
 2. Ett jättestort GRATTIS till lillprinsen!!
  Kram Ann-Marie

  SvaraRadera
 3. Ett jättegrattis till er alla!
  Ha nu en mysig midsommar.
  Kram från Barbro som gillar din blogg.

  SvaraRadera
 4. Grattis, vad roligt :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis till er och vad roligt att det blev en lillebror!

  SvaraRadera
 6. Grattis!!
  Ha en riktigt skön midsommar!

  SvaraRadera
 7. GRATTIS❤️❤️❤️ Här blir det med bebis fast till hösten :-)
  Lycka till och njuuuut!!

  SvaraRadera
 8. GRATTIS till er fina kille, så söt och gó han är! Och skönt för er att han är lugn och tillfreds! Härligt :-)

  Anna i GBG

  SvaraRadera
 9. Stort grattis till lillebror! I början av året satt jag höggravid i väntrummet hos barnmorskan och vem kliver in där om inte du? Blev så glad av att se att ni hade en till på g även fast jag inte känner er :-) Grattis än en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vilket sammanträffande! Var det i Ystad alltså? Hoppas allt gått bra för dig med nya bebisen.

   Radera
  2. Såg inte din kommentar förrän nu! Nej det var i Tierp, borde ha varit i januari. Jag var i nionde månaden och precis nyinflyttad till Månkarbo :) Allt bara bra med min lilla tös, er lille ser ut att ha det rätt gott han med!

   Radera
 10. Grattis till er fina lille kille!
  /Sara

  SvaraRadera
 11. Grattis till den lille,

  SvaraRadera
 12. grattis till lillebror. från Västmanland.

  SvaraRadera
 13. Vad mysigt det låter! Jag önskar att vi också får pröva på den där "riktiga" bebisbubblan :)

  Nu kör vi blöjfritt, förutom under vila/natt. Sängen är lite för dyr för att experimentera med ;) Det har gått bra hittills, någon olycka per dag men alltid sådär att man kan lista ut vad som gick "fel". Idag så satt jag på toaletten och hon kom in och började slänga Pippigubbarna i badkaret, när hon plötsligt sa "ksssch" och tog sig på byxorna, så jag hjälpte henne av med brallorna och ner på pottan, och visst kom det kiss! Det var bara en timme sedan hennes senaste kiss, så jag var inte alls med i matchen, men hon verkar ju börja kunna ta lite ansvar själv, till sist! Så vi får hoppas att det håller i sig :)

  Vi har vågat oss iväg både till biblioteket (medhavd potta under vagnen) och idag till badhuset, där hon till och med gick med på att kissa på vuxentoan efter badet! Det är annars inget hon vill göra, om det inte finns en ring.

  Haha, nu skrev jag en roman, förlåt. Men det känns kul att det hittills har gått bra! Jag håller tummarna för att det går smidigt för er också. Trosmässigt så gillar jag de med lite bredare resår upptill, och jag tycker att de med moln från Lindex verkar sitta bäst och skönast på Eyra. http://www.lindex.com/se/barn/flick-86-122-cl/underklaeder-natt/7134279/Trosa/?styleId=57484632

  SvaraRadera
 14. Grattis grattis grattis! Vad roligt för Elsie med en lillebror. Hoppas att allt fortsätter att gå bra för er, det unnar vi er verkligen. Njut njut och njut! Måste säga att det blev väldigt tomt när din flock lämnade Stynsberg föresten.. Ha det gott! / Matilda, Freya, Vidar och hästarna i Månkarbo

  SvaraRadera
 15. Grattis, vad roligt att det gick bra! Har följt er sedan tiden i Bonde söker fru och tyckt det varit mycket roligt att läsa din blogg. Lycka till och ha en underbar sommar :)

  SvaraRadera
 16. Stort grattis till tillökningen!!

  SvaraRadera