8 juni 2014

Är det dags nu?

Jo, jag önskar verkligen det, men det blev ingen bebis på nationaldagen som var syskonets beräknade ankomstdag och inte heller dagen efter eller dagen efter....
I förrgår var jag verkligen säker på att det satt igång och jag fick regelbundna sammandragningar som kändes även i ryggen. Full av förväntan packade vi in oss och stack till Ystad där vi fick ett jättefint mottagande. Tyvärr avtog allt och efter en halv natt, en förmiddags promenerande utmed havet och en härlig lunch på stan fick vi bara konstatera att det inte var dags än. Med värkande fogar efter allt promenerande fick vi ge upp och bege oss hemåt igen. 
Vi som har haft väldigt fullspäckat schema fick däremot lite välbehövlig tid i lugn och ro tillsammans så kanske var det det som var syskonets plan.
Nu är jag dock otålig som bara den och hade det funnits någon fungerande huskur för att starta en förlossning hade jag genast gett mig på den. Inför Elsies födelse hade jag inga som helst förkänningar förrän det väl satte igång så jag kan ju hoppas att det drar igång ikväll eller imorgon trots att det just nu är helt lugnt i magen. Eller lugnt och lugnt förresten, det här är en riktig sprattlig bebis som verkar kunna vara vaken när som helst på dygnet och gymnastisera. Ska bli spännande att se om det är samma karaktär när den är på utsidan magen som den varit på insidan. 
Håll gärna tummarna för att det inte är mer än timmar kvar på den här väntan nu.
Omgivningarna i Ystad är det verkligen inget fel på och fikat på Fritidsbaren satt finfint efter en promenad utmed havet.

10 kommentarer:

 1. Thilde
  vilken kär väntan det är...och spännande!!!
  I Storbritannien äter man en indisk curry om det drar ut på tiden. Om det hjälper vet jag inte så mycket om...annat än att vår lille satte igång.
  En annan tanke som slog mig när vi var där ni är nu var att ingen förlossnibg ör den andra lik...även om man tror att det blir si eller så, som förra gången, så blev det en helt annan upplevelse den andra gången, för oss...
  Lycka till!!!
  Andriette

  SvaraRadera
 2. Åh jag vet hur du känner..min bebis är beräknad till på onsdag den 11:e och de sista veckorna nu har verkligen känts dryga. Hoppas att vi båda får snart :) Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för dig också!

   Radera
 3. Hej! När vi väntade på trean så tog jag en tur med maken i skördetröskan, mest bara för att få se honom en liten stund. Det skumpade lite bekvämt i hytten, tydligen på rätt sätt för när jag kom hem gick vattnet och 12 timmar senare var bebis på utsidan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag får leta upp nån med en skördetröska tror jag för det där lät ju perfekt :-)

   Radera
 4. Synd att det inte är säsong riktigt än för tröskor bara, men kanske en traktor? hihi

  SvaraRadera
 5. Hallonbladste ska funka det me

  SvaraRadera
 6. har du fåt barn .grattis. du har inte skrivit på länge.

  SvaraRadera
 7. Men hallå Thilde! Nu får du allt berätta om
  du har fått barn eller inte....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ja jag ska :-) Har bara befunnit mig i en mysig bebisbubbla senaste veckan.

   Radera