26 juli 2014

Labradoodlevalparna

Nu har de elva valparna blivit fyra veckor gamla och alla växer som de ska och är förstås bedårande. De blir ovanligt vana vid barn eftersom Elsie gosar med dom minst en gång om dagen. Hon är så kär i dom och nickar nöjt om vi frågar om det är hennes valpar. 
Värmeböljan har ju svept in över landet men i valparnas rum är det som tur var svalt och ute får de hålla sig i skuggan. Värre är det för lille Oscar som trivs bäst i bärsjalen just nu. Det gäller att jag håller mig på ställen där det fläktar för att inte både han och jag ska bli alldeles svettiga. Han hade ett par veckor när han var lite knorrig, krånglande lite vid amning och sov sämre och genast hann jag oroa mig för att det skulle utvecklas till kolik. Istället blev det snabbt bättre och han kunde både sova och amma bättre igen. Jag får väl skylla på alla amningshormoner osv. men jag har mer än en gång blivit tårögd av glädje när han exempelvis somnar vid amning trots att jag bara sitter i soffan eller när han kom till ro i bilstolen trots att han vaknade till just när jag satte ner honom. Vi är så glada att vi fått denna lilla gosiga grabb i vår familj!
Nya bilder på honom får det bli en annan dag men bilder på valparna kan jag bjuda på redan nu.
Elsie övervakar diandet
Lilla valpen Prima får en stund i Elsies famn.
Det är trångt vid spenarna.
En liten lockig valp spanar ut över trädgården.
Stefans brorson blev väldigt populär bland valparna.
Och kärleken verkade ömsesidig

7 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder!! Ha en bra dag allihop.
  Kram till er alla från Barbro.

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder på valparna och söta lilla Elsie :-) Skönt att det går bra med lilleman nu, det kanske "bara" var en reaktion på värmen. Vet inte hur ni har det, men för oss har det alltid varit svårare med rutiner på sommaren. Man slappnar av på ett vis, men så är det varmt, man åker runt lite extra, folk kommer och går, man äter på stranden ibland, inne ibland, byter blöjor här och tvättar sig där... Ja, du förstår nog hur jag menar :-) Skönt när hösten kommer och rutinerna sätter sig igen. På ett vis. Men så härligt det är ändå, på ett annat sätt! Och vilka ljuvliga små valpisar ni har :-) Tingade antar jag?

  Lena i Bohuslän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är sommaren synonymt med brist på rutiner. Här har varit massor av besökare och med både valpar och Oscar så har det varit långt ifrån vår tidigare vardag. Jag längtar faktiskt lite till höstens rutiner även om det är mysigt med spontana fikastunder, strandutflykter osv.
   Än är inte alla valpar tingade men vi håller på och kontaktar de som står i kö och räknar med att de alla blir sålda relativt snabbt. Nu är de ju så bedårande att de inte går att motstå heller :-)

   Radera
 3. Hejsan
  Vilken härlig blogg:-D
  Är du uppfödare på labradorvalpar,vi har börjat prata om att köpa en så småning om :-D
  Tänkte om man skulle ställa sig i kö för framtiden..ler..
  Då har man tid att förbereda och allt innan man köper en..
  kram Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte labradorvalpar men labradoodle :) fast det kanske var det du menade. Kolla in vår sida för mer info och för att ställa dig i kö. Labradoodle.nu

   Radera
 4. Hej
  Har ni planer på fler kullar?
  Var bor ni?
  Vilka vacc osv ingår i priset? Vad kostar en valp? Handpening ?

  MVH Fam Nina Andersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla in vår hemsida Labradoodle.nu så får ni svar på era frågor. Vi kommer ha 1-3 kullar under 2015.
   mvh
   Thilde, Pomonadalens labradoodle

   Radera