1 apr. 2016

Bonde söker fru- på riktigt!


Att vara ett par offentligt och separera är lite speciellt har jag märkt. Det ska förstås skrivas om det och det var jag beredd på men det ledde också till en sidoeffekt jag inte väntat mig. Män tyckte plötsligt att jag var "tillgänglig på marknaden" och det faktum att jag alldeles nyss separerat avskräckte dem inte från att komma med inviter. Nu råkar det dock vara så att jag visserligen kan tänka mig en relation, men inte med en man, och plötsligt kändes det viktigt att få säga det. Jag har alltid sett mig som bisexuell men jag är övertygad om att Stefan var min sista pojkvän. Nu får det vara tjejer för min del framöver!

Så det är helt enkelt "Bonde söker fru" på riktigt den här gången. Det här har aldrig varit någon hemlis och kommer inte som nån överraskning för de som känner mig. På Hänt Extras framsida ville det ändå försöka få det till något "spännande" och i rubriken kunde man läsa: "Bonde Thildes chockbomb". Haha, det ordet har jag aldrig hört förr :D Känner personligen att det inte är så mycket "chockbomb" över mitt uttalande men kanske överraskar det någon. Lever man i en heterosexuell relation med man och barn är det nog lätt att folk bara utgår ifrån att de har koll på ens läggning helt enkelt, eller hur? 

(ps. För er kvinnor som söker kvinnor så måste jag tipsa om den här facebookgruppen: Coola kvinnor söker coola kvinnor som är exakt vad den utger sig för att vara. Ett forum för tjejer/kvinnor som vill ha fler coola kvinnor i sitt liv)


28 kommentarer:

 1. Eller hur, fina Thilde!!!😄
  Att vara sig själv, att få leva ifred, att vara framgångsrik företagare och...att se sig själv på löpsedlarna då och då, kan inte vara en lätt balansakt!
  Du klarar det galant, med integritet och lyckas hitta balansen där du vill ha den! Strålande!!!
  Dessutom är du en skitduktig hästtjej! Jag äääälskar båda mina hästar, som jag ju köpt av dig!
  Heja dig, Thilde!!!
  Heja livet!!!🌸

  SvaraRadera
  Svar
  1. och jag är så glad att de hamnat just hos er. De har det garanterat så bra hästar kan ha det :) Vi bor ju låååångt ifrån varandra men jag hoppas vi får anledning att träffas något i framtiden. Kanske lokala klubben vill ha en kurs nån dag eller nåt? Då kommer jag som ett skott :D

   Radera
  2. Det är ju en tanke att agera på!
   😄👍🐎
   Önskar dig en fiiiiin vår!!!
   💐🌸

   Radera
 2. Huvudsaken du är ärlig mot dig själv o andra.Du får vara som du är jag gillar dig .Tänker på vår fina resa till island där jag fick uppleva det riktiga island önskar dig stort lycka till Kerstin o Erpur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var magiska dagar, eller hur? Hoppas kunna resa dit och rida snart igen!
   Hoppas allt är bra med dig :)

   Radera
 3. Jadu Thilde. Hänt Extra är en tidning jag aldrig skulle köpa för jag tycker inte om att de tjänar pengar på andras livsöden. Jag har diggat dig skarpt sen jag första gången såg dig. Minns inte var det var. Tror det var före du var med i bonde. Att du är bi tycker jag du ska vara stolt över. Som min pappa sa till mig när jag bytte från pojkvän till flickvän: Mister du en står det 2000 åter. Han är go min pappa. I min släkt heter det "att göra en Annika", då hon var den första i vår släkt som "konverterade". Efter det har både jag och min syster gjort samma sak, fast jag har konverterat tillbaka till män. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Haha, ja jag känner att det inte är någon direkt "chockbomb" att vara något annat än straight nuförtiden, men ja, den tidningen vet ju hur man spetsar till det. Känner att jag varit bi tidigare men nu är jag övertygad om att det får vara tjejer för min del så numera är jag väl snarare lesbisk :) Fint det där att inget måste vara hugget i sten. Lycka till med allt :)

   Radera
  2. Främst lycka till till dig. Jag hoppas du hittar den rätta kärleken tillslut. Må bästa kvinna vinna! Tror knappast att du kommer få problem �� Uppdatera gärna bloggen så vi får följa dig i den nya jakten på kärlek. Hur tog din familj detta? Eller de visste nog om det va? ☺ Kram!!

   Radera
  3. Ja det var ingen överraskning för familjen :) Och klart jag kommer uppdatera bloggen med hur det går men inte riktigt än ;)

   Radera
 4. Ja jisses, de där tidningarna. Skönt att du är så öppen. Det är viktigt för dig såklart men också för andra. Jag tror du är en förebild för många fortfarande. :)

  (Man blir ju trots allt förtjust i en person snarare än ett kön. Så är det för mig iaf.)

  Kram, vi ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erika Anundsson4 april 2016 19:53

   / Erika A
   (Det var inte meningen att vara anonym.)

   Radera
  2. Haha, ja de är underhållande! De kan liksom tricket att skapa en rubrik ur "ingenting" :D

   Radera
 5. Kändes det rätt när du levde med Stefan eller kändes det som fel ibland pga att det var en man? Hur snart in i förhållandet fick han veta? Hade du haft flickvänner innan? Vad kom det sig att du inte även sökte kvinnor i bsf? Var det för du längtade efter barn och familj?
  Känner du dig helt ointresserad av män nu? Har du fått många inviter av kvinnor sen du gick ut med det?
  Har stefan känslorna kvar? Kommer han bo kvar i Skåne? Eller vill han flytta upp igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många frågor :) En del är nog lite för privat att svara utförligt på men ska göra mitt bästa för att stilla din nyfikenhet lite.
   Mitt och Stefans förhållande är inte avslutat pga att han var en man utan för att vi inte fick det att fungera av andra skäl. Jag har dejtat tjejer innan men inte haft något längre förhållande och i bsf kändes det inte aktuellt att outa mig som bisexuell för hela svenska folket och så har jag alltid känt mig tryggare i "hur man flirtar med män" så jag tror jag bara var lite feg och bekväm när jag helt valde det spåret.
   Nu känner jag mig ärligt talat lesbisk så män känns inte aktuellt för min del längre.
   Stefan och jag är vänner och beslutet att separera var helt ömsesidigt. Vi bryr oss om varandra men har inte de känslorna som behövs för att en relation ska funka. Han bor bara ett par kilometer bort och kommer fortsätta göra det. Vi har ju två gemensamma barn så självklart vill och måste han bo nära dem :)

   Radera
 6. Ok tack för du svarade ☺ du lär inte ha svårt att hitta någon iaf, så otroligt mycket positiv energi du verkar ha. Man blev glad av att se dig i programmet ☺ lycka till med kärleken och uppdatera i bloggen hur det går med allt ☺
  Trivs stefan i Skåne? Har han bildat sig en egen bekantskapskrets där?
  Hur är din relation med hans föräldrar efter att de fick veta?
  Om du träffar en kvinna kan du tänka dig fler barn då med henne? Eller känner du dig klar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågor om Stefan känner jag mig inte berättigad att besvara åt honom.
   Ang. barn kan jag absolut tänka mig att skaffa barn igen, men inte än på ett tag. Minsta har ju inte börjat sova hela nätterna än så jag hoppas komma ifatt lite med sömnen och orken innan jag kanstar mig in i spädbarnsdimman igen :D

   Radera
 7. Hej!

  Först och främst. Jag bara älskar att blogginlägget postades den första april - en sådan dag ifrågasätter man ju allt! ;) Jag följde (och följer) faktiskt "Bonde" lite halvslaviskt och fick vibben på något sätt. "It takes one to know one..." Stort lycka till med kärleken!

  /Cool kvinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var inget jag tänkte på när jag postade. Skönt att det inte bara avfärdats som ett aprilskämt :D
   Har faktiskt funderat en del över det där om det är helt uppenbart eller ej. De som känner mig men inte kände till det blev inte det minsta överraskade så det har inte varit några särskilt stora reaktioner alls.
   Och tack för lyckönskningarna och detsamma :)

   Radera
 8. Jag baxnar ofta över hur gränslösa många är i media, inklusive på andras bloggar, insta osv, och vilken brist på respekt för andras integritet de har... "Chock-bomb", herre gud, lever vi år 2016 eller har jag missat nå`t? Hur är det ställt med jämställdheten, som media säger sig värna så hett om? Undrar om det blev samma rubriker om någon berättade att han/hon är heterosexuell? Tänk dig det på löpet - "Ninna har släppt chock-bomben och berättar nu om sin heterosexuella läggning"!!! Ha ha, att de orkar :-) Vi har alla rätt att vara den vi är, och jämställda är vi den dag ingen behöver "komma ut" med sin "läggning" utan det är lika självklart som att dagarna kommer och går. Man ska inte ens behöva höra att man är "modig" för att man har den ena eller den andra läggningen, det skulle inte ens orsaka en axelryckning. Ser fram emot den dag då det är så självklart att ingen reagerar alls. Jag önskar dig all lycka med ungarna, hästarna, hundarna, kärleken och med livet över huvud taget :-) Du verkar vara en varm och sprudlande person, och vilket jobb ni gör med hundarna, trots att ni säkert möter en del motstånd från "ras-experterna" - DET är modigt av dig tycker jag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kloka ord!
   Det känns ändå att det går framåt för förutom Hänt Extras "chockbomb" så har reaktionerna mest varit peppiga och inte särskilt överraskade. Men som du säger, det hade ju varit fint om det inte fanns något "komma ut" överhuvudtaget!
   Och jo, hunderiet väcker mer känslor än min kärlek till tjejer faktiskt, men lever man med världens finaste och mysigaste hundar så är det lätt att skaka av sig kritiken ;)

   Radera
 9. Men, så häftigt! Du är bara för härlig. Gillar din öppenhet och önskar dig verkligen all lycka.
  Funderar på om man kan känna på sig bisexualitet även utan att träffas?! Jag är hetero (tror jag) men vissa tjejer dras jag till på ett väldigt speciellt sätt utan att jag kan sätta ord på det. Har bara sett dig på tv och följt bloggen men du är en sån tjej - som jag dras till på något sätt. Lite coolt ändå :) Är helt övertygad om att du snart kommer hitta någon att dela ditt liv med. Det är nog många som står på kö ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kanske är det vibbar som kan skickas ut även genom tv-rutan :D Vet inte själv om jag varit tydlig eller otydlig men har insett att de allra flesta utgår ifrån att man är hetero om man lever i ett förhållande med man och barn. Och att dras till vissa tjejer är ju inte så konstigt egentligen. Tjejer är ju vara SÅ härliga! ;) Om du inte känner dig obekväm med att testa att leva ut de känslorna (alt. redan har en partner)så tycker jag helt klart att det kan va värt det. Tror många är mer bisexuella än de tror men att samhällsnormerna gör att man inte utforskar den sidan hos sig själv. Men så är det nog lätt att tänka för mig bara för att jag insett allt det fantastiska med att som tjej välja att dejta tjejer istället för killar. Gå med i gruppen CKSK vettja ;)

   Radera
 10. Svar
  1. Facebookgruppen jag länkar till längst ner i inlägget :) Coola Kvinnor Söker Coola Kvinnor!

   Radera
 11. Hur går det med varannan vecka pusslet? Och med kärleken, dejtar du någon cool kvinna? ��
  Kommer du bo kvar på gården eller blir det svårt ekonomiskt att ha kvar den ensam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar fint med barnen och det var verkligen onödigt att jag oroade mig så mycket i början. De har tagit det hur bra som helst och tar flyttarna med ro. Självklart kommer jag bo kvar på gården och har inga bekymmer att greja det ekonomiskt som tur var. Älskar det här stället! Och jo, det finns en speciell person vid min sida och jag är väldigt lycklig!

   Radera
 12. Såg dig idag (lite trött) med din speciella person :) du såg lycklig ut :) lycka till önskar jag. PS- du är riktigt fin i kort hår oxå

  SvaraRadera