1 sep. 2010

Istället för Island blev det USA

Jag tänkte berätta vidare om hur jag hamnade där jag är idag. Jag har redan berättat om  när jag valde att bli hästbonde
Det började alltså med ett sommarjobb på Island och så fort jag kommit hem ville jag tillbaka. Det var dags att börja nian och jag bestämde mig för att ta ett sabbatsår efter nian och åka ett helt år till Island. 


Lone (Dansk tjej) och Thilde på sin "Graduation"
Mina föräldrar tyckte dock att jag inte skulle begränsa mig till bara ett land och övertygade mig om att det vore toppen att lära sig Engelska riktigt bra. Sagt och gjort, ett år senare begav jag mig till USA som utbytesstudent och spenderade sedan ett lärorikt läsår där i Higschool som "senior" dvs. jag fick ta studenten vid årets slut. 

Thilde på "sin häst" My Vice under en tävling
 Jag bodde i en familj med flera hästar och både tränade och tävlade intensivt med en av gårdens hästar som var en korsning mellan arab och morganhäst. Väldigt lärorikt men inte i närheten lika roligt som jag tyckte det var med islandshästar

Väl hemma blev det alltså bara lite plugg på gymnasiet men så fort jag fick chansen bar det av till Island igen och den här gången blev jag kvar i flera år. Jag hade avancerat från att vara en "allt-i allo" till att vara hästtränare på gården med eget ansvar över utbildningen och försäljningen av hästarna. Det var MYCKET jobb men samtidigt lärde jag mig massor. Nästa gång jag återkommer till historien tänkte jag berätta om hur det kom sig att jag blev Sveriges största förmedlare av islandshästar. Mer om karriären kan ni läsa om här: När jag mötte Kungen!
En långtur på Island

3 kommentarer:

  1. Vad imponerad jag blir av din historia! :) Måste ha varit en fantastisk upplevelse!

    SvaraRadera
  2. Har precis kommit hem från Island och längtar redan tillbaks!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att läsa om dina upplevelser :)

    SvaraRadera