15 sep. 2010

Kvällspyssel på Hökebo

Vindpappen och dörren på plats
Bara för att vi köpt ett nytt hus så ville vi inte att pågående projekt skulle stanna av här på gården. Stefan hade redan i höstas påbörjat en renovering av de lutande garaget som såg ut att vara inne på sista versen. Allt hade satt sig, det fanns ingen platta kvar och inredningen var halvt uppäten av hästar sedan det varit stall en gång i tiden. 


Att gjuta den nya plattan har förstås inneburit en hel del jobb, men oj vilket fint resultat! Stefan kan verkligen det mesta. I dagarna har sedan den nya stommen reglats upp och huset står nu i stort sett helt rakt på första gången på många, många år. 

Stefan inspekterar de nyinsatta fönstren
Idag sattes panelen på ena sidan upp efter att fönster, dörrar och vindpapp kommit på plats. Det blev ett lite lagom jobb efter middagen att grundmåla 
Stefan målar
den gaveln med falurödfärg och resultatet blev riktigt fint
Thilde målar

7 kommentarer:

 1. Jesper Blomquist15 september 2010 20:27

  Å va fint det blir, när ska ni flytta in?

  SvaraRadera
 2. - Så fort den vedeldade kaminen är på plats samt att svetsutsuget är monterat, typ någon gång 2015... Nej, det står nog klart för möblemang nästa vecka.

  SvaraRadera
 3. Vad ni sliter och jobbar! Beundransvärt att ni orkar. Men förstår att det är roligt också.
  Ang barn och giftermål, ni gör klokt i att vänta. Den första tiden vill man ha för sig själv, och det kan vara bra att ha huset färdigt. Sedan finns det knappt varken tid eller ork ;)

  Kul att få följa er och era projekt! En bra blogg!

  SvaraRadera
 4. fint hus :) ja jag bor i brusbo som ligger precis innan du svänger in på untravägen så ligger det en stor ladgård med stora hagar precis i korsningen :) ser vårat hus och ladgård bättre när man kommer från untra hållet :) På andra sidan ligger det ett hus med travhästar i hagarna :)

  SvaraRadera
 5. Så fint det går att göra en gammal byggnad. Ni är ju otroliga med all er energi.

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blev :)
  /Yohannah

  SvaraRadera
 7. Vad ni är duktiga och händiga.
  Thilde en vädjan till dig:
  Läs denna länk om Hästmannen Stig-Anders från Råskog som äger 3 st ardennerston som arbetshästar och som är det käraste han har. Risken finns att de kommer att tas ifrån honom snart. Kan du som hästmänniska göra en insats för denna Hästman?
  http://blogg.aftonbladet.se/spotpix
  Isf all heder åt dig.
  Hälsar Mia

  SvaraRadera