4 feb. 2012

Semesterdrömmar!

Jag är nog inte ensam om att i vinterkylan och vintermörkret drömma mig bort till nåt varmt ställe. I fjol åkte jag och Stefan inte på nån semester (eller jo, det blev en dag på Min och Stefans semester!). Året innan gjorde vi en längre resa till Tanzania och det var riktigt härligt. I år har vi tänkt oss en lite kortare tur på ca en vecka och det passar bäst att resa i början av Maj. Ett av mina önskemål har varit Sardinien eller någon fin plats i södra Italien. Någon med erfarenheter av resor dit? Medeltemperaturen ska ligga runt 23 grader i Maj på Sardinien och även om det inte blir mesta badvädret är det ju helt klart varmt och behagligt. Det var faktiskt Italien som jag angav som drömresemål inför inspelningen av Bonde söker fru. Av någon anledning hamnade vi i ett mulet Irland istället så mitt drömresemål återstår. 

Jag tar gärna emot alla tips jag kan få, både ang. Italien eller om du vet nån annan plats som är bra att besöka i början av Maj. Att få vara ledig på en fin plats och äta gott är helt klart prio ett för min del.
Sardinien verkar ha en hel del vackra stränder.
Istället för önskemålet Italien blev det ett rätt mulet Irland på vår första resa.

7 kommentarer:

 1. Jag har hört att Sicilien o Korsika (fransk) också är väldigt vackra öar. Mycket vacker natur,god mat o fina bad. Hyr man bil, så hittar man säkert riktiga pärlor!!l

  SvaraRadera
 2. Fin jacka du har på bilden;)Varför inte Venedig eller Rom? Om man vill åka till ett lugnare ställe så är Gardasjön ett fint ställe! Har lite insider tips på bra hotell osv där om det skulle vara så.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Tilde!

  Jag var på Sardinien, bodde i Alghero, i november för några år sedan. Rekommenderar det verkligen. Stränderna ska vara riktigt fina (inget bad för oss så sent på hösten), bergsbyar att upptäcka med bil, pittoreskt och underbar natur. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vi var på Sardinien för ett par år sedan. Det var underbart! Otroligt rent och klart smaragdgrönt vatten, rena stränder och trevliga människor. Man kunde känna sig helt trygg även kvällstid på gatorna. En rolig detalj (för dig som gillar hundar) i staden Alghero var att hundarna, som gick lösa, stannade vid övergångsställena och väntade på grön gubbe innan de gick över! Om man ska hitta något att klaga på gällande Sardinien - och då får man tänka efter noga - var att maten var dyr. Annars var vi över förväntan nöjda och rekommenderar varmt denna fantastiska lilla ö.

  SvaraRadera
 5. Åh... jag drömmer om Irland jag ;-) Men rekommenderar Italien, och då specifikt Taormina på Sicilien (eller Catania).

  SvaraRadera
 6. i Rom har de en halvmeter snö just nu ;D

  SvaraRadera
 7. Hej
  Sicilien är jättefint, varmt och trevligt men jag kan också rekommendera Amalfikusten. Det går att hyra lägenheter ganska billigt och det går bussar mellan amalfi och sorrento så man kan åka till flera ställen över dagen och bada och sola. Om man som jag även är historieintresserad finns Pompeji som lätt kan nås med tåg från sorrento. Det är helt fantastiskt att gå runt och titta där. Lycka till med semesterplanerna.

  SvaraRadera