4 juli 2012

Hökeboläger

Nu är vi inne på den andra dagen av vårt ridläger här på Hökebo. Efter lunch och lite valpgos så har alla nu åkt till badet med Jannice och Stina och jag och magen tar igen oss lite. Vi har haft väldig tur med vädret som varit soligt och varmt sedan lägret började. Tyvärr lockas ju bromsar och andra hemska insekter fram av värmen, men vi har ju å andra sidan haft väldig tur den här sommaren och sluppit dom så nu är det väl på tiden att vi får lite bett.
Igår fick gruppen (som består av tio tonåringar) rida hästarna för första gången i tre mindre grupper. Att matcha häst och ryttare är alltid en utmaning, men de ser alla ut att fungera väldigt bra tillsammans. Idag reds det återigen lektion i små grupper och alla fick möjlighet att prova på lite hoppning också. Våra hästar är inte så slipade i tekniken, men vissa imponerade faktiskt. Naturhinder i skogen är annars deras favorit och då är det sällan problem att bedöma ansats eller likn. Senare i eftermiddag är det dags för den första uteritten då alla tio ska ut tillsammans. För första gången måste jag stanna hemma pga mitt ridförbud och det känns svårt att helt släppa kontrollen även om jag förstås vet att de är i goda händer hos ledarna som följer med ut. Här kommer ett par bilder från dagens lektioner.
Reine verkade gilla hoppningen och Amanda likaså.
Kaktus tyckte först bommarna var lite läskiga, men lärde sig fort med hjälp av Andreas på ryggen.
Sproti hoppade alltid så gott han kunde och verkade tycka det var riktigt kul.

11 kommentarer:

 1. Tänk vilka minnen som kommer upp när jag hör ordet ridläger! Jag är snart 60 år, men har väl i ungdomsåren varit på ett antal läger, på ridskolehästar ( oftast halvblod), men så roligt man haft!!! Det är inte bara ridningen som är viktigast, utan gemenskapen , och allt som händer runt omkring!! Jag önskar att jag kunde " backa bandet " 45 år!

  SvaraRadera
 2. O va härligt med ridläger!!! Känner riktigt hur kul ungdomarna har.....jag vill också, haha! Verkar som fler "mogna" längtar efter läger...ett tips till nästa år Thilde...."Tantläger"...;)Ridning, go mat o dryck och kanske lite "måbravård"...
  Sköt om Dej, magen o Stefan
  Kram
  Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det vi kallar Gourmetkurser och vissa har varit blandade grupper och andra har kallats för "damkurs" och "grabbkurs". Läs mer på hemsidan: http://frostimport.com/kurser.htm
   Vi får se när jag är igång igen med kurser och läger. Förhoppningsvis går det att ha en del verksamhet sommaren 2013 igen.

   Radera
 3. Hej Thilde! Samma Kaktus som i Glaesirs bror? Jättefin oavsett!
  MVH Jenny och Glaesir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen! Det är Glaesirs bror Kaktus.

   Radera
 4. De där bromsarna är jobbiga. Blir som en explosion av dem när alla slår hö också,men det är väl övergående får man hoppas. Reine tycker jag ser ut som en trevlig häst får jag säga :)

  SvaraRadera
 5. Hej Thilde! Går Nalle med på lägret? Har du kvar honom?
  Hälsningar
  Anna Karlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalle gick med på lägret men hans ägs numera av en familj i Uppsala. När de är på semester med husvagnen får han bo här en månad tillsammans med unghästarna han går med till vardags. Han är pigg och glad och verkar trivas med livet.

   Radera
 6. Har du inte tid att skriva en endaste rad??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att blogga handlar inte alltid om tid utan också om ork och inspiration. Ridlägret tog mycket av mina krafter och det har tagit några dagar att hämta sig. De har alltså varit brist på ork och även inspiration. För mig är det viktigt att bloggen aldrig blir ett måste utan förblir lustfyllt. Det innebär att det ibland skrivs mycket och ibland lite mindre.

   Radera
 7. Tack Thilde för ditt svar. Roligt att höra att han mår och har det bra. Hoppas du kommer till Ekhaga så småningom igen.
  Hälsningar
  Anna Karlsson

  SvaraRadera