12 juli 2012

Slutkörd!

Ja, så kändes det när alla lägerdeltagarna hade åkt hem och lugnet sänkte sig över gården i lördags. Det tog några dagar med vardagliga sysslor och valppyssel innan jag kände mig som vanligt igen. Energireserverna är ju inte direkt vad de brukar vara nu när jag går in i de sista veckorna av graviditeten (mindre än 5 veckor till beräknad födsel!). Förutom de tidigare krämporna jag drabbats av i samband med graviditeten har nu klådan slagit till. Kliar, kliar, överallt och har svårt att sova. tar gärna emot alla tips på hur den går att lindra.
Nu har vi några veckors uppehåll innan det är dags för läger igen och det jobbas för fullt i huset. Väggar målas, köksinredning börjar komma på plats och idag ska jag försöka hitta en bra tvättmaskin. Vill gärna hitta en som är kombinerad med tumlare då vi inte har plats för både och. Jag tumlar sällan mina kläder, men med en mängd små babykläder och tvättlappar så kanske valmöjligheten kan vara skön att ha. Har fått, köpt på loppis och även införskaffat enstaka nya plagg så att lill*ns garderob för första tiden känns ganska komplett. Att tvätta igenom, vika och sortera upp de små, små plaggen är en av mina favoritsysslor. Längtar efter att flytten ska kunna bli av så att vi kan få alla saker på plats. Nu är kontoret här hemma en stor förvaringsplats med babyskydd, barnvagn, spjälsäng etc. 
Igår var det en spännande dag då Ess deltog i Avels SM på Romme utanför Borlänge. Han höjde sin poäng en del och har nu hela 8.50 för ridegenskaper. Imorgon är det dags för den öppna visningen och då finns möjlighet att höja sig ytterligare. Håll tummarna!
Hela lägergänget på väg hem efter en långritt. Jag fick nöja mig med att ta fyrhjulingen till fikaplatsen och hem igen.
Ess på bedömningen igår.

15 kommentarer:

 1. Så Ess va i min hemastad! Trevligt! Hoppas allt känns bra med huset, verksamheten och familjen. Tycker om din blogg väldigt mycket.

  SvaraRadera
 2. Som småbarnsförälder med barn som har kissat mycket i sängen så har tvättmaskinen gått varm hos mig. Rekommenderar dig att hitta en maskin utan kolborstar, vilket är det som brukar gå sönder när man tvättar maskin efter maskin. Cylinda och Asko, båda svenska märken, har jag blivit rekommenderad tillslut när det var dags för fjärde tvättmaskinen. Har själv en Asko nu och är mycket nöjd. Vet dessvärre inte om de gör kombinerad tvätt/torktumlare...

  Lycka till med allt!
  /Paula i Skåne

  SvaraRadera
 3. Klådan kan bero på för höga halter av gallsyra , vilket kan ses genom blodprov. Ta upp det med din barnmorska. Klådan försvinner inom några veckor efter födseln. Googla på det, om du inte redan gjort det. För övrigt måste denna blöta och relativt svala sommar vara idealiskt att vänta barn i. Ha det så gott! / Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det kollat och det var inte för mycket gallsyra. Det blev Tavegyl så nu hoppas jag kunna sova lite bättre framöver.

   Radera
 4. Thilde,
  så är ni äntligen inne på slutspurten innan lilltyget anländer!!! Så spännande!!!
  Och vilken häst du har...otroligt roligt att det går så bra (och välförtjänt!)! Det händer mycket det häringa året på Hökebo...
  A&Co i Wales

  SvaraRadera
 5. Tavegyl är tabletter på recept som hjälpte mig jättebra mot graviditetsklåda! Fråga din barnmorska så kan läkaren skriva ut de till dig. Tack för en spännande blogg! :-) /Johanna, mamma till Tyra 14,5 månad.

  SvaraRadera
 6. Har bara hört negativt om kombinerad tvätt/torktumlare. Är det inte så högt i tak att det går att ha en torktumlare på tvättmaskinen?

  SvaraRadera
 7. Jag har en kombinerad tvätt/tork, och jag ångrar att jag köpte den! Använder min stora hopfällbara torkställning istället ! Torkar lika fort nästan, och luktar fortfarande ren tvätt..! Blir en " unken " lukt i tumlaren, tycker jag. Kan du inte ha tvätt/tumlare i stapel?

  SvaraRadera
 8. Ess är så fin o grattis till dom fina poängen!=)Klådan ska du nog ta upp snarast med barnmorskan så att det inte är farliga halter för bebisen!kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag var in i torsdags och tog blodprov, men allt såg ok ut. Fick Tavegyl utskrivet och har just tagot första tabletten så håll tummarna för att den hjälper så jag får sova!

   Radera
 9. va skönt att det inte va någon fara!Stefan får klia dig!;)

  SvaraRadera
 10. hej, jag hade klåda sista månaden av mina båda graviditeter, det var förhöjda levervärden. Den sista graviditeten fick sättas igång pga detta. Fick även gå på täta kontroller

  hälsningar Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade lite lite förhöjda värden när jag var in på kontroll och måste därför tillbaka på torsdag för att kolla igen. De trodde dock inte att det orsakade klådan nu eftersom det var så lite. Skönt att dom är noggranna och kollar ändå tycker jag.

   Radera
 11. Hej och grattis till Ess fina bedömning!!

  Vad är den snygga silverbruna hästen på fotot för häst? Jag gillar den skarpt!

  Hälsningar från Jenny med Glaesir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Silverhästen heter Vaettur och ägs av en kompis till mig.

   Radera