21 juli 2012

Snart kan vi flytta in!

Det är nu drygt två år sedan vi köpte vårt drömhus och påbörjande renoveringen. Först en massa stora projekt som att dra in ett vattenburet värmesystem (govvärme i kök, bad och hallar) och borra för bergvärme. Sedan laga och lägga om hela taket och så förstås en massa annat invändigt med väggar som rivits, badrum som rivits ut osv. De senaste månaderna har projektet att färdigställa lägenheten (ca 70 m2 av övervåningen i huset) varit högprioriterat och det har verkligen gett resultat. Förra helgen och denna har det blivit några turer till Ikea och nu har garderober, kök osv. inhandlats och börjat komma på plats. Duschen är kaklad, väggar spacklade, slipade och målade (efter att alla lager tapet tagits bort). Allra sist nu har trägolven slipats och lutats innan de behandlats med hårdvaxolja. (blev jätte ljust och fint!) Allt som växer fram blir verkligen jättefint och vi känner oss väldigt nöjda. Det återstår en del som att sätta in handfat och toalett på lilltoan, dra in den sista elen till kök och bad och montera garderoberna, men vi ser slutet!
Köket i lägenheten börjar ta form. Glaskaklet som Stefan valde är verkligen snyggt.
Nästa vecka hoppas vi bli klara med det sista så att vi kan påbörja flytten. 
Nu är det bara drygt tre veckor till beräknad födsel och innan dess skall det hinnas med två ridläger också. Alltså är tiden för flytt och boande ganska knapp, men det ser åtminstone ut som att vi hinner. 
Igår såldes de sista två valparna ur Selmas kull och i slutet av nästa vecka flyttar de alla till sina nya ägare. Som tur var har jag den senaste veckan haft extra hjälp här på gården av tjejerna Louise och Ellen som hjälpt mig med valprastningar, matningar och motion av hästarna. Själv har jag använt den extra tiden jag vunnit till att tvätta och sortera kläder (bland annat massa gulliga babykläder), sortering och nedpackning av kontoret, tillsammans med Stefan packat BB väskan och slutligen utnyttjat möjligheten att sova bort en liten stund på eftermiddagarna vissa dagar. Det är ju bara att gilla läget nu när orken tryter i takt med att magen växer.
Sovrummet är svalt, ljust och inbjudande. Jag längtar till att ställa sängen på plats och sova första natten.

15 kommentarer:

 1. Det verkar som ni snart börjar " se ljuset i tunneln "...! Tänk så mysigt när ni äntligen är på plats, och få sova där första natten!! Hoppas den lille/a inte tittar ut i förtid , så ni verkligen hinner flytta in. Hur går det med kliandet? Hjälpte Tavegyl? Ha det så bra framöver...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kliandet består och Tavegyl hjälper bara lite grand. Kylbalsam gör dock susen och lite kallduschar emellanåt. Går varje vecka och kollar upp gallsyrorna för att se att det inte utvecklas till Hepatos. Känns skönt att de håller koll. Nu är det ju bara några ynka veckor kvar så jag hoppas tiden går fort för sen ska ju klådan gå över av sig själv när barnet är ute.

   Radera
  2. Hej,

   Jag råkade snubbla över din blogg och kände igen dig från Bonde söker fru. Så då fastnade jag och läste lite extra. :)

   Att du har klåda är inte märkligt alls, så sent i graviditeten som du är. Den vanligaste orsaken är faktiskt att huden spänts ut så mycket att det kliar, helt ofarligt alltså. Dock är det förstås utmärkt att man håller koll på att det inte är hepatos som utvecklas.

   Men Tavegyl skulle jag defintivt låta bli. Det är ett läkemdel mot allergier och lär definitivt inte hjälpa. Nu finns inga kända problem med att ta just Tavegyl under graviditet men mer allmänt bör man alltid fråga sin läkare innan man stoppar i sig mediciner när man väntar barn.

   Svala duschar låter väl som en bra metod. Och så smörja med olja eller fet hudkräm. Särskilt magen då. :)

   Med vänliga hälsningar

   Sonja, läkare

   Radera
  3. Hej!
   Självklart stoppar jag inte i mig något i onödan. Tavegyl fick jag utskrivet av läkaren på förlossningen i Uppsala efter att ha varit in och kollat upp klådan. Jag hade lite förhöjda levervärden och klådan är inte främst på mage utan på händer och fötter vilket fått dem att vilja hålla extra koll på mina gallsyror och levervärden. Tavegyl har en bevisad klådstillande effekt och används därför vid gravidklåda (står om klådstillande i bipacksedeln bland annat). Jag tvättar hela kroppen med dusch och badolja och smörjer sedan hela magen och brösten med olja efter dusch så torr hud är det inte tal om. Kylbalsam verka hjälpa en kort stund så det får jag hjälp att smörja in hela ryggen med och sätter även på ben och fötter. Men som sagt, du kan vara lugn. Jag gör inget som inte läkare och barnmorskor rått mig till.

   Radera
  4. Ja, okej, visst har Tavegyl en viss, allmänt klådstillande effekt. Och ansåg just din läkare att det var värt att pröva så fine. Själv hade jag inte skrivit ut det. :) Men att det kliar inte främst på magen är förstås en viktig information.

   Nu hoppas jag att du inte tog illa upp av min tidigare kommentar. När jag själv läser den så här i efterhand tycker jag nog att det kan låta lite....översittaraktig. Och så menade jag ju det aldrig!

   Ni vill jag i alla fall önska dig lycka till med det fina, nya huset och med babyn! Det är första barnet har jag förstått. Du och din sambo står inför er mest fantastiska upplevelse, det kan jag utan överdrift i alla fall skriva.

   Mvh Sonja igen

   Radera
  5. Förstod att det bara var omtanke som låg bakom. Nu är jag som sagt väldigt noggrann med att inte experimentera med piller hit och dit (pappa är läkare) så det behöver ingen oroa sig för.
   Sen är jag ju allergiker också (pälsdjur, kvalster, pollen) så lite allergimedicin kändes bra att använda.
   Men som sagt så är det mest kylbalsam som hjälper och sen gäller det bara att ha självkontroll så att det inte blir sår. Men det är svårt!
   Tackar för lyckönskningarna. Nu är längtan verkligen stor och det ska bli underbart att se vad det är för en liten människa som tagit form där inne i magen.

   Radera
  6. Receptfri hydrokortisonsalva hjälper mot kliande myggbett etc. Jag vet inte om det skulle kunna hjälpa mot dina kliande händer och fötter, men det kanske är något att fråga MVC om för det fall ni inte redan har pratat om det. Det låter så jobbigt med klådan!

   hälsar den ivriga

   Radera
  7. Jovisst är det jobbigt, men samtidigt skönt att det är så kort tid kvar nu. Tyvärr är kortison inte bra att använda under graviditeten, men tack ändå för omtanken. Bäst är om det förblir svalt ute (förlåt alla ni som vill sola och bada) för värme gör att det blir mycket värre. Det har varit en perfekt sommar att vara gravid på :)

   Radera
 2. Så fint det blir och jag vet ju att alla detaljer är så välgjorda och så omsorgsfullt valda så ni kommer verkligen att kunna gå där och njuta av allt. Och snart går ni där med lilla barnet i er famn. Vi kommer!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt jobb ni gör!

  den ivriga

  SvaraRadera
 4. Ååh vad härligt! Har det redan gått två år! Känns som igår jag började följa din blogg, men två år är en lång tid. Tycker det är superhärligt att du bloggar! Hoppas du kör på med bloggandet i flera år till :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst går tiden fort!
   Jag räknar med att fortsätta med bloggen så länge jag själv tycker att det är skoj och förhoppningsvis är det många år till.
   Vi får se bara hur tiden räcker till när lill*n tittat ut.

   Radera
 5. Hej Thilde!

  Det ser superfint ut, men om du känner att du vill så skulle jag och säkert många andra bli jätteglada för fler bilder inifrån lägenheten. Jag är lite intresserad av inredning och hade varit jättekul att se hur ni har valt och gjort med färger, golv, kök och annat.

  Självklart gör du som du vill, men det hade varit mycket uppskattat från min sida!

  Kram och lycka till med lill*n!

  /Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag längtar också efter att få se inredningen men än så länge finns ingen att fota. Det är bara nymålade väggar och golv täckta med kartong :)
   Lovar förstås att lägga ut massa bilder så snart det börjar ta form och jag hoppas det blir redan denna vecka.

   Radera
 6. Det kommer bli kanonbra! Ser verkligen jättesnyggt ut! Lycka till med resten nu! Sara

  SvaraRadera