1 maj 2011

Elvis har vårkänslor!

En av mina nya hästar Elvis flyttade hit till gården i mars och blev kastrerad någon vecka senare. Det var dock lite väl långt in på våren har det visat sig för hans kropp verkar trots kastreringen vara full av hormoner. Nu har han fått flytta bort från stonas hage eftersom det närmar sig fölningar och han fortsätter att vilja valla runt tjejerna hela dagarna. Ihop med en mindre grupp fungerar han bra och så får det vara i några veckor tills det är dags för betessläpp för när hästarna är mätta och dåsiga av gräs brukar det mesta gruffet försvinna. 
Elvis trånar vidare efter "sina tjejer".
Hingstnacken kommer nog också försvinna om några månader.

7 kommentarer:

 1. Munkpeppar kan fungera för att få bort hingstbeteendet, funkade iaf kanon på min riktigt hingstiga shetlandsponny.. =) //Linda

  SvaraRadera
 2. Vad är hingsnacke för något?

  SvaraRadera
 3. Men Elvis så vacker och stilig du är,jag har aldrig sett så fluffig och luftig frisyr på en häst tidigare..vill inte ens skriva hästman./gittan

  SvaraRadera
 4. Hingstar får en grövre hals än valacker och även smalare "höfter". Det är alltså bredaxlade hingstar med små höfter som är idealet i hästvärlden :)
  När de kastreras försvinner oftast en del av den tjockare nacken och även höfterna brukar tjocka på sig lite så de blir mer lika sina tidigt kastrerade kompisar.
  Ska testa munkpeppar! Tack Linda för tipset!

  SvaraRadera
 5. Hejsan, jag har en liten fråga bara... Jag ska på ridläger hos dig i sommar och jag undrar när man ska betala läger avgiften? :)
  Kram Frida

  SvaraRadera
 6. Hej Frida!
  Alla lägerdeltagare kommer få ett utskick innan sommaren med mer info. Slutbetalningen måste inte göras förrän veckan innan lägret.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Elvis var jättefin, måste jag säga. Har aldrig sett Bonde söker fru eller varit hos dig innan,utan hittade hit via Bloggtoppen :)
  Ska kika runt lite, och under tiden kanske du vill hoppa in hos mig och tävla om en grimma till någon av dina härliga hästar?
  Mvh Jessica

  SvaraRadera