6 maj 2011

Åter till Lycksele!

Den här helgen är det dags för kurs i Lycksele och det ska bli kul att återse alla deltagarna och den härliga familjen där jag brukar bo. Det är här vårens näst sista kurs innan det jag kallar "hemma-säsongen" börjar med ridläger och kurser på hemmaplan. Till hösten blir det ett gäng bortakurser igen och så rullar året vidare helt enkelt. För mig är det otroligt skönt att det är så stor variation på schemat för ett vanligt nio-till-fem jobb skulle vara svårt när man vant sig vid den här arbetssituationen. Visst blir det lite fler timmar vissa veckor och inte minst dagar, men det är en livsstil jag verkligen trivs med. 
Hoppas ni alla får en skön helg!
Här kommer lite bilder från hästhagen idag.
Venus och Glói myser.
Kostur åkte hem idag och ska tävlas en sista gång innan han kommer tillbaka för att betäcka sina ston.
Lilja, Venus och Hugur vilar.
Charmtrollet Venus och Abba.

6 kommentarer:

 1. Såg häromdan om att du tränade på "uppåt" träning i galoppen hur gör man det?
  Nyfiken i en strut då jag har en pålle som skulle behöva tänka uppåt :)

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. hej Tilde!

  hälsa Hugur att jag längtar
  efter honom!
  Från Ida kelam!

  SvaraRadera
 3. Hej Thilde att Du sökt Dig upp i landet gillas - jobb i Piteå i planerna?

  SvaraRadera
 4. Ebba (som vart sjuk på lägret och fick åka hem..)7 maj 2011 17:13

  Hej. Lilja var ju med på lägerhästsidan förut, men hon finns inte där längre.. Trodde att du hade sålt henne, men tydligen inte? :)
  Vad ska du ''ha henne till'' om hon inte ska vara lägerhäst? :)
  Och en fråga till, på vilken gård finns Dottla, hästen jag red i somras på ridlägret?
  Tacksam för svar. :)

  SvaraRadera
 5. Jättekul att jag hittade din blogg av en slump! Dels för att du var "favoritbonden" 2009 och jag hoppades så att du och Stefan skulle hålla ihop, dels för att få se så mycket härliga bilder på dina islänningar!! Blir alldeles hästsjuk :-) Sålde min pålle för två år sedan när jag fick barm, nu lockar en islandshäst men det får vänta! Lycka till med hästar, hus m.m.!

  SvaraRadera
 6. Lilja såldes i höstas men är här på försäljning just nu så tyvärr betyder det inte att hon ska vara med på ridläger i sommar. Dottla bor hos sina ägare på Agersta Isladshästcenter.

  Jenny: Ang. att jobba Ýrja uppåt i galoppen. Tidigare hade hon ridits mot form i galoppen utan att ha styrkan att bära upp sig där. Resultatet blev en häst som visserligen gav efter i nacken men som var på framdelen och fick dåligt sväv. Istället har vi jobbat precis som när man samlar skritt eller tölt fast i galoppen och krävt mer bärighet och tillåtit en fri form. Nu när hon klarar att accelerera utan att tippa framåt på framdelen så har vi börjat be om eftergift i nacken och då går det riktigt bra. Har hästen svag takt så är det bäst att träna övergångar mellan trav-galopp-trav och gärna på ställen som hjälper hästen med takten tex. uppförsbackar. När takten är säker kan samlingskraven öka och hästen kan börja tänka mer uppåt. Lycka till!

  SvaraRadera