17 maj 2011

Hjärnan kokar över litegrand

Det blir lätt så när man som jag gärna tecknar dagarna fulla och sen jobbar borta på helgen. Nu är det inte bara jobb som kräver mycket av mig utan också träningen och förberedelserna inför avelsvisningen nästa vecka då Venus och Ess ska visas. Samtidigt har hingsten Kostur fått börja betäcka sina första ston och ett par träningshästar är på plats. Ni förstår nog varför det ibland blir lite glest med uppdateringar här på bloggen.  

Kökets färger idag.
Mitt i allt det här har jag bestämt mig för att det verkligen är på tiden att köket här hemma på gården får sig ett lyft. Rum för rum har huset renoverats (se tex. inlägget: Vardagsrummet här hemma). Även köket har fått diskmaskin (samtidigt som Stefan flyttade in) och diskbänk på rätt höjd för oss långbeningar, men har varken fått ny färg, tapet eller golv som jag planerat. 
Inspirerad av att jag häromveckan var med och målade om i min syrras kök och fick se den fina förvandlingen så känner jag att det är dags! 
Min inspirationsbild som är lite i stil med hur jag vill att köket ska bli. 
Kom gärna med synpunkter!
Förutom att renovera lite här hemma så är det som vanligt en massa andra saker jag skulle vilja hinna göra mer av.
- Baka! Nu var det länge sedan sist
- Träffa familjen extra mycket innan deras flytt till Skåne i Juni (Häftigaste huset i familjen)
- Träna hundarna som hamnat lite i skymundan pga jobb
- Pyssla i trädgården
- Sova över hos en kompis (att vara ledig hemma är svårt just nu)

Det är lätt att bli stressad över att inte räcka till överallt (har vi hört det förr? Läs mer i inlägget: Jag räcker inte till!) men redan nästa vecka väntar några dagars spänning och nöje. Onsdag-Söndag kommer jag bo på vandrarhem tillsammans med en kompis vid Strömsholm och fylla dagarna med att fika och se på flotta hästar. Det kan nästan inte bli bättre för en hästnörd som jag!
Imorgon åker jag till Vignir och tar en titt på Ess och tar nog med mig Venus för att få lite tips på samma gång. Tyvärr blir det inte visning av Ýrja denna gång då hon inte hunnit bli klar i tid.

7 kommentarer:

 1. Kom hit och sov, jag fixar brakfrulle och du drar dig med en god bok!!

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 2. Du får gärna komma hit och sova över också!
  Så kan vi baka något gott, det skulle jag också behöva efter flera intensiva veckor med jobb osv....
  Välkomna båda 2! Mina grabbar har dessutom köpt en ny grill :)
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Svårt att slappna av hemma ibland tycker jag.Alltid finns ju något att göra på gården ;) Men å andra sidan så är det ju kärt besvär!

  SvaraRadera
 4. Köket kommer bli grymt!! Sååå cool färg. Hör av dig när du vet dagar på Strömsholm så ja kan fixa ledigt med chefen ( Madde ) =) hoppas lillfisen mår bra!
  Ååååå vill oxå träna mina stackars vovvar som legat i ide en tid nu :( kramar

  SvaraRadera
 5. Maj månad är alltid stressig. Du, jag och alla som känner igen sig får upprepa mantrat som någon lämnat tidigare i en kommentar: Man hinner det man hinner och resten får vi ta en annan dag. Komplettera gärna med: Underverk fixar vi medan du väntar, men mirakel tar litet längre tid.

  Hälsningar
  från den ivriga, men just nu rätt trötta

  SvaraRadera
 6. Hur går det med Abba? Ska du använda henne i aveln
  eller din ridverksamhet? Nya bilder på henne skulle vara roligt.... !

  SvaraRadera
 7. Wow! Syrrans kök blev ju kanon snyggt! Måla, måla!! Kram från pia

  SvaraRadera