4 maj 2011

Häftigaste huset i familjen!

Och då pratar jag inte om vårt lilla ställe vid Dalälven utan om det nyligen införskaffade pensionatet/gårdshotellet vid Brösarps backar. Det är min mamma och syster med respektive som slagit till och som vanligt i familjen Höök så går det undan. Två hus ska säljas innan sommaren och en flytt av 4 vuxna, tre barn, lite hundar och några katter ska genomföras. Min mamma förverkligar drömmen att få ge Vårdhundsskolan en fysisk plats i Sverige där utbildningarna kan äga rum. Min syster och hennes man kocken ska äntligen kunna göra verklighet av alla sina visioner om att jobba nära hemmet med mat på många sätt. Kanske blir det också en häftig retro camping så att min yngre syster kan förverkliga den drömmen (och hon bor dessutom redan i Skåne).
Talldungens gårdshotell finns nu på nätet (Talldungen) och på Facebook. Gå in HÄR och gilla sidan du också!
Familjens nya ställe vid Brösarps backar. Kom gärna med namnförslag till gårdshotellet!
Även jag hoppas på att kunna förverkliga en dröm och det är att hjälpa folk att ha ridsemestrar nere på Österlen. Jag har själv gjort det en gång och det var helt underbart. Vem har väl inte drömt om att rida längs en oändlig sandstrand? I konceptet "Rum och hage" kan man alltså komma med sin egen häst. Var man ska bo och ha sin häst är ju nu löst!
Nedan är lite bilder från min ridsemester på Österlen för två år sedan.
Hela gruppen samlad på en höjd där vi hade otrolig utsikt över havet.
I en klar liten bäck blev det en liten drickpaus för hästarna.
Jenny med sin häst Luvan gillade vattnet.
Rida längs sandstränder.... Mmmmm!
Premiären blir nog nästa vår så säg till om du är intresserad så hamnar du först på intresselistan. Rida på dagarna efter tydliga kartor, ta lunchrast efter vägen med medhavd matsäck och sedan bada i bubbelkar, i varm tunna eller basta på kvällen. Äta gott, bo bekvämt och samtidigt dela några oförglömliga dagar med sin häst. För egen del är det bland det härligaste jag varit med om och att få hjälpa andra till den upplevelsen känns helt underbart!

10 kommentarer:

 1. En glad Lax kan nog tänka sej några dagar på ett sådant ställe. Det skulle vara avkoppling på hög nivå, men det är väl bäst att ta några ridkurser först eller................

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilket ställe!
  Har du någon idé om vad en sån weekend skulle komma kosta?

  SvaraRadera
 3. Låter jätte mysigt. Går det att hyra en häst av dig eller skall man ha egen häst?

  SvaraRadera
 4. Thilde,
  Vilket fantastiskt stalle din mor&syster m fl ska forverkliga sina drommar i!!!
  Man vet aldrig...kanske jag far komma ner och forverkliga en av mina (att fa utbilda mig och en av mina hundar till ett terapiteam) hos din mamma i framtiden!
  Har ju en alldeles for liten palle att aka pa RID semester med an, men skulle annars vilja onska mig med pa din semesterlista till Osterlen till varen ocksa...
  Drommarna ar manga....

  Vislas bastis

  SvaraRadera
 5. Grattis till din familjs nya investering! Jag bor bara 10 minuter från Brösarp och kan bara säga att det ligger väldigt nära helt fantastisk natur! Men varför får det inte heta vad det gjort väldigt länge? Fast Talldungen kanske inte låter rätt för den tänka verksamheten?

  SvaraRadera
 6. Tycker att det ska fortsätta heta Talldungen som det hetat innan.

  SvaraRadera
 7. De satsar nog på något som inte låter fullt så mossigt. Det är ju öppna vyer över brösarps backar och havet runt hörnet och då låter Talldungen ganska missvisande. Det namnet har stället bara haft i några år så det har inte någon gammal historia knutet till sig heller, annars skulle det förstås få vara kvar bara därför.

  SvaraRadera
 8. Låter helt fantastiskt ! En semester precis i min smak! Måste bara hitta rätt häst först!
  //Lena i s-tuna

  SvaraRadera
 9. kalmartjejen9 maj 2011 15:48

  Höökarängen!!!
  Kanske?

  SvaraRadera
 10. Hööksgården kanske, om de som flyttar dit också heter höök :)

  SvaraRadera