11 juli 2011

Takjobb

Hela taket på nya huset ska fixas till i sommar och Stefan har redan kommit långt. Alla gamla betongpannor har plockats ner och takpapp och läkt likaså. En hel del bråte blir det och trots att släpkärran lastats och tömts ett antal gånger är brädhögen bredvid huset väldigt stor. 
Stora delar av taket hade gamla fuktskador och träet var tvunget att bytas ut. Samtidigt plockades alla plåtdetaljer ner (stuprännor etc.) och vi upptäckte att utan de svarta plåtdetaljerna blev huset mycket ljusare och lättare. Nu funderar vi på att byta de svarta plåtdetaljerna mot vitt istället för att allt ska bli mer enhetligt. 
Idag börjar läggningen av den väv som ska ersätta takpappen och sedan följer ett par veckors jobb innan det är dags att lägga det nya tegeltaket. 
Vi är så tacksamma att det här projektet blev av för det fanns betydligt mer att fixa under det där betongteglet än vi först trodde. Tanken på att vi inom ett par år skulle kunnat få läckage när huset väl skulle vara färdigt invändigt är ju inte speciellt tilltalande. Nu vet vi att taket är i toppskick och kan lugnt fortsätta invändigt efter sommaren. Förhoppningsvis dröjer det 50 år innan det måste göras om igen!
Båda sidorna av huset täcks nu av byggställningar.
Delar av taket är lagat (de ljusare plankorna) och vindskivorna har plockats ner för renovering.

2 kommentarer:

  1. Taket är viktigast.
    mvh Lax

    SvaraRadera
  2. Precis, inget tak inget hus! Bra jobbat! Det är kul att följa er renovering. Vi håller själva på hemma, förra året dränerades det och i år målas huset. :)

    SvaraRadera