27 juli 2011

Köksrenoveringen- Etapp 3

Nu är alla luckor och lådor målade och på plats men knopparna och dragen har inte kommit ännu (är beställda). Hela köket känns mycket ljusare och jag längtar verkligen efter att få sätta upp tapeten som än så länge ligger och ser snygg ut i sin kartong. Innan jag fick hänga upp luckorna (jobbresultat som syns!) så skulle alla sprickor och ojämnheter fixas med latexfog (jobbresultat som INTE syns) så därför är tapetjobbet så efterlängtat för det hör utan tvekan till kategorin som syns och det är ju alltid extra tillfredsställande.  
Nu är de på plats och väntar på sina knoppar och drag.
Köket innan renovering (väldigt gult) och träknopparna som nu ska bytas.
Latex gjorde underverk och dolde fint alla springor och skavanker.
Idag kom också teglet till huset och satte punkt för några veckors stressiga förberedelser med taket. Än återstår en del läktning och så ska förstås allt tegel läggas ut men nu får det ta den tid det tar och Stefan måste förhoppningsvis inte jobba dygnet runt längre. 
Teglet lyftes upp med kran och sedan har Stefan portionerat ut det jämt över hela taket för att underlätta när det ska läggas.
När Stefan har jobbat på taket har jag varit hemma och både visat saluhästar och hållit lektioner. I hagen syns spår av gårdagens ösregn i form av en liten sjö.

4 kommentarer:

 1. Så fint köket blir och så imponerande förarbete med tegelpannorna som lagts ut så perfekt. Ni är otroliga ni två!

  SvaraRadera
 2. Ja...köket blir säkert fint, fröken har ju en fläkt av färgen turkos på snickerierna så det blir med all säkerhet trivsamt. Färgen sprider en lugn atmossfär över arbetsrummet.

  Det tycker en glad Lax

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder å sicket bra jobb ni gör med huset =D
  Nu har jag inte följt bloggen från början.
  Är d stall å sånt till detta huset oxå???

  SvaraRadera
 4. Hemma på Hökebo har jag stall, hagar och alla mina hästar och så kommer det få förbli även efter vår flytt till nya huset. Flytten blir nog av först sent i höst så därför satsade jag lite på vårt nuvarande kök, men tyvärr kommer vi alltså inte få njuta av det så länge. Vid nya huset finns bara en tomt och därför blir gården kvar som arbetsplats. Jag skriver mer om det i ett inlägg som heter Hur blir det sen? som finns på länken
  http://thildesblogg.blogspot.com/2010/09/hur-blir-det-sen.html

  SvaraRadera