16 juli 2011

Taket tar form

Samtidigt som jag har dragit igång köksrenoveringen här hemma på Hökebo har Stefan jobbat vidare på nya husets tak. Ena halvan är nu klädd med den bästa takpapp/takduk man kan tänka sig och idag har Stefan börjat täcka in den andra halvan. Typiskt är att nu när takrenoveringen inletts har torkan som varat i flera månader upphört och varje dag har bjudit på minst en skur regn. Det har gått bra att jobba ändå men visst har det inneburit lite extra jobb för Stefan att behöva hålla det täckt med pressar när han inte är där. 

Samtidigt som taket byts ut så tillkommer förstås en massa jobb runtomkring. Vindskivorna ska renoveras, plåtar bytas och skorstenen lagas. Vissa av vindskivorna kommer vi låta nytillverka i samma stil men andra ska skrapas och målas. Färgen är otroligt flagig och ful så det gäller att göra grundjobbet ordentligt. Tack vare vår IR värmare gick arbetet med att få bort all färg lite lättare och resultatet blev en fin trären yta redo att målas på nytt.
Lite höjdrädd var jag där uppe, men man vande sig rätt snabbt.

2 kommentarer:

  1. Hejsan Thilde, jag tänkte bara berätta lite om hur alllting har gått med min fot nu lite mer än 3 veckor senare! :)

    Jag åkte ju efter 1 vecka in för en ny undersökning på Danderyd, där de kom fram till lite andra saker än vad de sa i uppsala där de bara sa att ett av mellanbenen var av. På Danderyd röntgade de om både vanligt och med datortomografiröntgen och kom de fram dels till benet som va av, men även att ett muskelfäste hade gått sönder och att en led mitt på foten (där jag inte ens hade speciellt ont) var trasig. Jag fick nytt gips, större än dett första (plus att det nya var oranget och mycket finare!), och det har jag haft fram till idag när jag åkte in igen. Jag röntgades vanligt och med datortommografi igen, och pratade sedan med läkaren som sa att hon tyckte att det hade läkt jättebra. Nu går jag med en sorts stödlinda + ett hårt skydd runt foten och ska gå med det och kryckor i två veckor, sedan ska jag lära mig gå igen. Får inte anstränga mig på 2-3 månader, alltså inte typ springa eller så, men jag tänker nog rida så länge jag känner att det inte gör ont. Ska även gå på sjukgymnastik på obestämd framtid, och om jag fortfrande har problem med foten (som jag hade innan jag bröt den den här gången) om ett år, så ska de operera och fixa nya ledband, men vi hoppas väl att sjukgymnastiken ska hjälpa! :)

    Ha det bra. Kram Nathali, läger 1

    SvaraRadera
  2. Hujjaligen att du vågar stå där så högt på ställningen. Du utmanar verkligen dig själv med det ena efter det andra. Du är en modig kvinna!

    SvaraRadera