7 maj 2012

Bäverfynd!

I närheten av nya huset finns det tydligen gott om bävrar för överallt där man går eller rider dyker man på deras gnagda träd. Igår var vi i huset och tog en lång hund promenad i vårvärmen. Mitt över stigen låg plötsligt ett rejält träd och på en annan plats fanns ett påbörjat som säkert kommer vara fällt vid nästa hundpromenad. Jag tycker det är sjukt spännande att se så mycket spår efter bäver för det har jag aldrig sett förut. 
I huset blev det en stunds målning av källartak för min del (men nu är det äntligen klart, vitt och fint) och Stefan spacklade sista vändan i det som ska bli vårt sovrum. Känns häftigt att ha kommit så långt att det är ytskikt som gäller nu. När väggarna är slipade ska de grundmålas och sen ska plastmattan som ligger på spånskiva brytas bort så vi kommer åt att slipa och måla golvsocklarna. Trägolven i hall, vardagsrum och sovrum ska förstås slipas, men det tar vi in folk till när vi är färdiga med resten.
Än har det här trädet inte fallit, men snart så...
Ett rejält träd som såg väldigt nyfällt ut.
Fint blir det när alla lager av tapet försvunnit och spacklet är på plats.

8 kommentarer:

 1. En idé är att ni får golven slipade innan alla ytskikt är färdiga för dem blir grymt dammigt. Å den täcker ni bara golven å gör resten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Slutfinish och tapet etc. gör vi förstås allra sist, men vi vill renovera klart allt med el, spackling, slipning etc. innan vi slipar golv eftersom vi annars kommer slita på de nya fina golven.
   Nu längtar jag till att badrummet ska kaklas. Vi har valt ett jättefint grönt kakel till golvet (och väggarna blir vita).

   Radera
 2. Vad roligt! Det tar sig verkligen verkar det som =) Jag och min syster fick se en bäver när vi gick hem en kväll precis vid sjön där hon bor. Den var så söt och lekte med isen som fanns då....
  Lycka till med fortsatta arbetet på huset! /Sara

  SvaraRadera
 3. Coolt med bäver! Här har vi nyligen hört ryktas om vildsvin på gatorna (läs grusväg).

  SvaraRadera
 4. När är er lilla bebis beräknad att komma ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitten på Augusti. Det känns såååå långt dit, men tiden kommer nog gå fort nu när det blir mer jobb på gården (ridläger, föl och valpar). Vi längtar verkligen!

   Radera
 5. Vad roligt! Förstår att ni längtar. Har ni funderat på namn än?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har några olika som vi båda tycker om, men sen är det ju svårt att veta vad som kommer passa när den väl kommer ut. Gillar namn som finns i släkten som Levi och Elsie.

   Radera