9 maj 2012

En helt ny sida om Labradoodlar!

Nu är det dags att lansera vår nya sida om Labradoodlar som kommer innehålla info om våra hundar, valpkullar och mycket mer. Planen är att bygga på och fylla ut med ännu fler bilder osv. framöver, men redan nu kan du som är nyfiken ta en titt. Du hittar sidan på Labradoodle.nu
Selmas mage fortsätter växa och hon ser redan rejält knubbig ut trots att det är tre veckor kvar (beräknad valpning 29 maj). Mer om dräktigheten och hennes valpar kommer förstås att stå på den nya sidan och i labradoodle bloggen som ni hittar på sidan. Men för er som bara kommer kika in här blir det förstås en och annan hunduppdatering även i fortsättningen.
Några gulliga Labradoodlevalpar. Fotot är taget av Djurstudion.se
Vill ni se en video på Selmas doodlevalpar så kolla in inlägget: Labradoodlevideo

14 kommentarer:

 1. Hinner ni komma hem från utlandsresan, innan det blir valpar?

  SvaraRadera
 2. Hinner ni komma hem från utlandsresan, innan valparna kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi ska komma hem på dagen den 26:e och de bör komma tidigast den 29:e. Självklart kommer jag lämna journummer så att gårdsvakten kan ringa efter assistans om det skulle börja för tidigt.

   Radera
 3. kan du inte skriva lite mer om din gradviditet? :) Är själv gravid i ungefär samma vecka, så skulle va kul att läsa :) Om du vill! Ha de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst! Det kommer det bli mer av förstås.

   Radera
 4. Hej, jag tänkte bara fråga er. Om era hundar är röntgade och testade för olika sjukdomar som kan ärvas ner?
  Jag har hört att ju fler generationer som finns bakom hunden ju sjukare blir den är det en skröna eller? :)
  MVH
  Nathalie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag förstår det rätt så är Labradoodle inte en renrasig hund utan en korsning mellan labrador och pudel, som folk valt att sätta ett eget namn på.
   Till skillnad från icke genomtänkbara korsningar, så fanns det en baktanke med Labradoodlen - En allergivänlig hund som är användbar på samma sätt som Labradoren (ex ledarhund m.m).
   Aveln har, trots att den inte klassas som "renrasig" bland renrasfanatiker, funnits i just samma korsning i över 20 år....

   Radera
  2. Vi är väldigt noga med att välja hundar med bra höfter och ögon för att avla så friska hundar som möjligt. Selma har A-höfter i flera led bakåt och hanen jag parade med har också fått betyget A på höfter. Det finns förstås ingen koppling mellan antal generationen och sjukdomar. Fördelen med Labradoodle som ju är en korsning mellan labrador och pudel från början är att det fortfrande är helt ok att återpara dem med pudel eller labrador om man tycker att de drar för mycket åt det ena eller andra hållet. På så sätt stängs ju aldrig genpolen och risken att få defekter knutna till just labradoodles blir minimal. De festa renrasiga hundar har ju hundratals eller kanske tusentals generationer bakom sig av samma ras så jämfört med dem är 5:e generationens labradoodle inte något alls. Men som sagt, oavsett om man sysslar med labradoodleavel, taxavel eller vad som helst så är det förstås viktigt att satsa på friska och sunda individer.

   Radera
  3. Tack för ditt svar Thilde! Tycker labradoodles är så fina och då jag bor ihop med en som är allergisk så är jag väldigt intresserad. Känns bra att man äntligen vet av människor som avlar på fina individer och inte bara avlar för pengarna. :) Vi ska kika vidare, men just nu lutar det åt labradoodle. Så om nått år kanske vi står där som valpköpare hos er :)

   Radera
  4. Du är varmt välkommen att höra av dig då! På hemsidan kommer det hela tiden uppdateras med planerade kullar och valpar till salu.
   Mvh
   Thilde

   Radera
  5. Nathalie, de seriösa uppfödarna avlar då inte för pengarna för det blir i stort sett plus minus noll hela tiden då de ska försäkras, ha mat och vetrinärkontroller osv...

   Radera
 5. Vilka sötnosar!!
  Kram från Barbro

  SvaraRadera
 6. Vilka jättefina valpar, så skönt att labradoodle inte fäller hår. Så lyxigt att ha en hund och slippa hundhår överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när man testat det vill man aldrig tillbaka till vanliga pälsar igen.

   Radera