28 aug. 2012

Jag stortrivs!

Inte trodde vi (i alla fall inte jag) att det skulle dröja mer än två år innan vår flytt till nya huset blev av den där dagen i april 2010 när vi slog till och köpte renoveringsobjektet (Nu startar bloggen!). Jag tror planen då var att flytta in efter ett år, men allt med renovering tar ju längre tid än man tror har jag lärt mig. Vi hade en himla tur som faktiskt hann flytta innan lilla Elsie kom till världen. Det var inte med god marginal direkt, men tre dagar dög i alla fall för att komma i ordning något så när. Nu är allt det sista hitflyttat eller magasinerat från Hökebo (huset på hästgården) och i dagarna görs flyttstädningen inför den hyresgäst som ska flytta in i helgen. Mina avelsston och deras föl kommer gå kvar på gården och tittas till av hyresgästen som också är en islandshästägare med stor hästvana. Mina lägerhästar är som vanligt uthyrda när jag inte har ridläger så just nu finns ingen häst på gården som kräver motion eller träning (det blev som jag ploanerade i inlägget: Hur blir det sen?). Jag kan alltså vara 100% mammaledig och det känns härligt att det gått att ordna det så bra trots att jag är egenföretagare och brukar ha svårt att få ledigt från jobbet. 
Mysstund!
Dagarna flyter på fint och vi lär oss varje dag nya saker om vår fina lilla Elsie. Hon har fått sitt första bad vilket hon verkade gilla och har även blivit ett vant selbarn eftersom hon ofta sover i vår manduca-sele som hon trivs väldigt bra i. 
Vi håller fortfarande på att packa upp, men lite bilder från vår lägenhet (och Elsie) kan jag bjuda på redan nu. 
Jag trivs verkligen här!
Trygg i pappas händer.
Hundarna trivs i sitt nya hem.
Vår lilla matplats duger fint åt vår lilla familj.
Mitt favoritrum!

25 kommentarer:

  1. Så fint ni har det! Sovrummet verkar vara en riktig oas för vila och rofyllda stunder att njuta av fina, fina Elsie.

    SvaraRadera
  2. Ja, det ser ut som ni har det rätt bra faktiskt..! ELSIE växer och frodas, antar jag! Vad säger hundarna om nytt hem? Kan dom springa lösa, som dom säkert är vana vid, eller har ni grannar inpå knuten? Ha en fortsatt härlig tid tillsammans alla tre!

    SvaraRadera
  3. Vilken liten sötnöt hon är!Hoppas att vi kan komma och hälsa på er snart. O vad fint erat sovrum är, grymt avundsjuk!=)Kram

    SvaraRadera
  4. Ljuvliga lilla tös :-) Och vilket vackert hem ni skapar!!! Jag inspireras av människor som ni, som gör livet till ett fint äventyr :-)

    Lena i Bohuslän

    SvaraRadera
  5. Vad fint ni kommit i ordning! Elise är sååå söt!Härligt det låter med 100% mammaledighet trots egenföretagare!

    SvaraRadera
  6. Hoppas att du inte tar illa upp om jag frågar, men varför skriver du om "lägenheten" när bilden, som länken ledde till, visar ett väldigt stort hus? Jag har inte följt din blogg så länge men jag försökte se om jag kunde hitta någon förklaring genom att luska runt lite. Men jag misslyckades. :)

    Hälsningar, Sonja.

    P.S. Vad fin hon är, Elsie!

    SvaraRadera
  7. Förstår om det är förvirrande om man inte följt bloggen en längre tid. Jo, i vårt stora hus har vi valt att göra en lägenhet på 70m2 på en del av övervåningen. Vi har gjort en massa renoveringar i hela huset men sen fokuserat på att färdigställa just lägenheten. Det är där vi nu bor och resten av huset ska renoveras färdigt under de närmaste 1-2 åren. Då flyttar vi in i den stora delen och hyr ut lägenheten. Troligtvis blir det min familj som hyr den (alla bor i Malmö) så kan de ha att övernatta i när de är och hälsar på. Lägenheten har separat ingång så vi kan även komma att hyra ut den till någon annan i framtiden. Men det är alltså i det stora gula huset vi bor så att vi kallar det för lägenhet är alltså vara för att det bara är en mindre del av de totala 300m2 som huset är. Hoppas det nu är lite mer begripligt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, då förstår jag. Tack. :)

      Radera
  8. Vad fort det går med de små barnen.Nu har det blivit en liten Elsie. Jättegullig! Fortsätt att njuta det blir bara mysigare och mysigare.

    SvaraRadera
  9. Jag trodde verkligen att jag skulle få igång min telefon (som jag tappade i handfatet) så att jag kunde skicka ett GRATTIS sms till dig, men icke. STORT GRATTIS till dig och Stefan för lilla Elise, hon är bedårande söt!

    Hästarna var väldigt pratsugna igår när jag gick förbi :-)

    Grattis igen! Kram Grannarna fam W

    SvaraRadera
  10. Vilken fin blogg du har Thilde =) va kul att jag hittade hit! Grattis till er lilla prinsessa oxå! Vilken tur att du & din man fann varandra =) Njut av livet =) Kram på dig /// Sofia

    SvaraRadera
  11. Härligt att se att ni mår så bra! Var kommer sängen ifrån ur snygg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sängen är en ny modell från Ikea som är gjord i naturmaterial. Som en billigare version av en hästensäng kan man säga. Den är underbart skön och vi sover bättre än någonsin!

      Radera
  12. Stort grattis till lilla Elsie! Fint namn på söt liten tjej! Jag följde "Bonde söker fru" den säsong du var med och hoppades att det skulle bli du och Stefan :) En liten språkfråga angående bloggens namn bara — nyfiken på varför den heter "Hästhovar och kofötter" och inte Hästhovar och koklövar", eller annars "Hästfötter och kofötter"? Förstår du min tanke? Ha det gott och lycka till med familjelivet!

    SvaraRadera
  13. Verktyget Kofot tror jag att det syftar på...

    Maria

    SvaraRadera
  14. Precis! Hästar är mitt jobb och renovering (kofot) är hobby sedan ett par år. Sen handlar ju bloggen om mer än så förstås men man kan ju inte ha hur långt namn som helst :)
    Och några kor har jag inte :)

    SvaraRadera
  15. Aha, på så vis! Visste inte att du inte har kor, men då fattar jag :)

    SvaraRadera
  16. Oj så söt en liten tös :) grattis!

    SvaraRadera
  17. Stort GRATTIS THILDE på 30-årsdagen...!!! Hoppas du får en fin dag, med många överraskningar...!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hälsningar Stina skulle det oxå stå!!

      Radera
  18. Vill säga grattis till dej i efterskott på 30årsdagen!!
    Men idag får NI inte glömma att gratta Elise för det är ju hennes första namnsdag idag!
    Ha en fortsatt bra dag allihopa. Det är alltid kul att följa med på eran resa tillsammans. Kram Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Du prickade faktiskt födelsedagen så det var inte i efterskott. Tyvärr tror jag inte Elsie finns i almanackan men Elise har mycket riktigt namnsdag idag.
      Hälsning.
      Thilde

      Radera
    2. Hej!
      Du prickade faktiskt födelsedagen så det var inte i efterskott. Tyvärr tror jag inte Elsie finns i almanackan men Elise har mycket riktigt namnsdag idag.
      Hälsning.
      Thilde

      Radera
  19. Hej!! Det blev ju lite fel i förra inlägget med stavningen jag menade ju Elise. Kram på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du skrev ju fel igen... ;-)

      Maria

      Radera