3 mars 2013

Färdigtävlat men inte färdigdansat!

Igår var det så dags för tävlingen Just Dance (Tierps version av Let's Dance) där jag och 7 andra deltagare skulle tävla i bugg och salsa. Vi har ju tränat under fyra söndagar (á två timmar) med tränare och vid ett par tillfällen utan tränare (med Elsie på magen). Jag och Beng-Olov (Kommunalråd i Tierp) övade in i det sista för att inte glömma koreografin. Hela dagen gick åt till förberedelser med smink (MiLi's Beauty), hår (Haircorner), genrep osv. Konferencier var Jeanette Carlsson (en av dansarna i Tv4:as Let's Damce) och det gjorde hon strålande. Dessutom bjöd hon och vår salsalärare Carlos på en sjukt häftigt improviserat salsanummer när vi tävlat färdigt och det var kvällens höjdpunkt för mig tillsammans med våra bugglärares fartfyllda nummer. 
När det gäller tävlingen så gav jag verkligen allt jag kunde. Jag försökte släppa scenskräcken och tänkte att det för publikens skull inte får bli nån halvmesyr. När det var över var lättnaden enorm och jag kände att nattsömnen (som ju redan hackas upp av amningar och Elsies tandsprickning) skulle förbättras nu när dansgrubblerierna kunde läggas åt sidan. Att få se de andra paren dansa var också jättekul. De var verkligen superduktiga och att de sedan placerade sig före oss (vi kom fyra av fyra möjliga) var ingen överraskning. Nu känner jag mig helt färdig med det här med danstävling men däremot är jag desto mer sugen på dans. Redan om några veckor kanske det blir lite salsa på nytt för Uppsala Danscenter (där våra tränare jobbar till vardags) anordnar after work salsa på vissa fredagar. Nästa gång tror jag skulle vara den 5:e april så kanske ses vi på Flustret i Uppsala då.

När jag kom hem från dansen var klockan mycket och självklart sov Elsie så jag kunde sitta i soffan en stund och pusta ut. Sen försvann den glamorösa känslan snabbt när danskläderna byttes mot myskläder och bröstpumpen åkte fram (Elsie helammas fortfarande så det blev till att pumpa ur även under tävlingsdagen för att undvika mjölkstockning). Stefan bara garvade för ni kan ju gissa hur knäppt det såg ut där jag satt med bröstpumpen i kombination med en superfin håruppsättning med en stor röd blomma och världens partysminkning. Där satt jag sen uppkrupen i soffan och pumpade ur mjölken och just där och då kände jag mig väldigt långt från glittret på dansgolvet kan jag lova. 

Bilderna nedan är tagna av: Katarina Lönnberg för Arbetarbladet.
Här twistas det lite i buggen. Foto: Katarina Lönnberg
Lite sista piff innan vi ska in (jag och Julia Bruksås).
Foto: Katarina Lönnberg
Inledningen av salsan.
Foto: Katarina Lönnberg
Här var salsan över och jag lättat för då var tävlandet över för vår del.
Foto: Katarina Lönnberg
Jag med min danspartner Bengt-Olov innan buggen. De övriga deltagarna var Tina (Tierps Icahandlare), Per (populär veterinär), Andres "Andy" (volleyboll spelare), Julia Bruxås (fotbollspelare), Stina driver färghandeln i Tierp) och Fredrik (operasångare). Vi är alltså alla "Tierpsprofiler" och därför blev vi tillfrågade. Vilka som skulle dansa med varandra avgjordes med lottning. Vann gjorde Tina och Per som bjöd på riktigt bra dans och väldigt mycket underhållning. Foto: Katarina Lönnberg
Alla tävlande i Just Dance. Foto: Katarina Lönnberg

2 kommentarer:

  1. Så vacker du är och ser så härligt glad ut i salsan.

    SvaraRadera
  2. Supersnygg verkligen! (Och brösten växte i direktsändning?)

    SvaraRadera