26 feb. 2013

Elsie lär sig dansa (och jag lär mig gå i klackar)

Ett par kvällar när vi tränat dans har Stefan inte varit hemma så då har Elsie fått följa med. Första gången glömde jag bärselen och det slutade med att jag efter en timmes försök helt enkelt fick ge upp och åka hem. Hon var plötsligt jätteblyg så att vara i knät hos någon annan eller ligga på filt på golvet var det inte tal om och att dansa med henne i famnen var rätt så meckigt. Igår fick hon följa med och då kom jag som tur var ihåg bärselen. Vilken skillnad! En nöjd Elsie hängde med på alla turer och snurrar i buggen och verkade verkligen trivas. Nu har vi bara några ynka dagar kvar innan det är tävlingsdags och eftersom jag har så dåliga tävlingsnerver så ska jag erkänna att jag längtar som mest till söndagen (alltså dagen efter tävlingen). 
En stor utmaning är att dansa i högklackat (salsan). Jag har nämligen aldrig (och jag menar verkligen aldrig) gått i högklackat förut. På nåt sätt har jag alltid lyckats slingra mig förbi det där med klackar och haft låga finskor (exempelvis på Kristallengalan). Nu ska jag både lära mig gå i klackar och dansa samtidigt så ni kan ju gissa om jag har ont i fötterna efter varje träning. Men på lördag smäller det alltså (läs mer i Unt från i måndags) och trots mina nerver så ser jag faktiskt fram emot det också. 
Inga problem att dansa med Elsie som verkade tycka att det var riktigt kul med bugg.
Kolla va suddig jag är! Det måste ju betyda att vi blivit lite proffsigare sen sist :)
Skorna jag ska dansa salsa i. Nu gäller det bara att hitta en matchande klänning.

8 kommentarer:

 1. Du kan verkligen konsten att se lösningar istället för hinder. Tänk att du haft med Elsie på danskurs, hahaha du är häftig du!
  Och du ser ut att dansa helt proffsigt, det svänger ju om bilderna.

  SvaraRadera
 2. Åh bärdon <3 tänk att det finns de som fixar att ha barn utan sjal/sele!

  Vilka fina skor dessutom!

  SvaraRadera
 3. Det här kommer du att klara galant!! Lycka till nu !
  Kram från Barbro ( en trogen läsare av din blogg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika positiv Barbro! Det piggar alltid upp ska du veta. Ja du får hålla tummarna för oss på lördag. Bara jag inte snubblar på klackarna eller helt kommer av mig ska det nog gå bra. Och händer det så blir det ju i alla fall underhållande :)

   Radera
 4. Lycka till imorgon THILDE ! Det kommer gå som en dans, och tänk bara på hur roligt du har det.!! Hälsningar fr Stina

  SvaraRadera
 5. Hur gick det med dom högklackade skorna och dansen?
  kanske skorna hamnade längst in i skåpet och inte varit fram sedan dess?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeeeh... Lite jobbigt att erkänna men du har helt rätt. Danstävlingen var sista gången jag hade högklackat på mig och det var i mars...

   Radera
 6. Köp ett par bekväma läderstövlar med klack så får dina fötter vänja sig vid högklackat. Så får du inte lika ont sen om du vill vara fin. Men du har kanske inte tillfälle att använda dem så ofta iallafall.

  SvaraRadera