14 feb. 2013

Här är vårt stök!

Det ser ibland ur som om en tornado dragit fram genom hemmet trots att det bara varit jag och Elsie här hemma. Hur mycket det än plockas och sorteras så är oredan snart där igen. Det är som små högar med röra här och där som berättar lite om dagen. Ytterkläder i en hög som vittnar om en sovstund i vagnen tidigare på dagen, filtar och leksaker på golvet eftersom det är där vi spenderar den mesta tiden med lek och så allt som hamnar under Elsies stol vid köksbordet. Nu är jag väldigt tacksam över att jag har matglada hundar för inte en smula som hamnar på golvet lämnas kvar. De vakar som hungriga pirayor (Mimmi under bordet och Selma bredvid Elsies stol) så snart hon sitter i stolen. Än helammas hon men nån liten bit riskaka eller gurka har hon fått suga på och självklart hamnar det mesta på golvet = i hundarnas magar.
Det är tur att vi får besök rätt ofta så vi får anledning att storstäda för däremellan blir det mest bara plock, plock och plock. Målet är att städa undan varje kväll så att den där timmen tillsammans efter att Elsie har somnat blir någorlunda rofylld. Efter att ha införskaffat en korg att ösa ner hennes saker i har det blivit lite lättare att hålla ordning även under dagen. Fast den roligaste leken just nu är ju att välta korgen och plocka ut ALLT så Elsie är inte alls med på att det ska vara ordning och reda här hemma.
Kläder som använts nån gång men inte är smutsiga samlas på hög bredvid skötbädden.
Hungrig Elsie kläddes av i farten efter luren i vagnen och ytterkläderna hamnar bredvid soffan.
Att välta ut ALLT ur leksakskorgen är det roligaste som finns enligt Elsie.

Allt ätbart har hundarna städat bort men kvar är sakerna Elsie har lekt med (=slängt på golvet efter att ha bankat dom i bordet en stund).
 

7 kommentarer:

 1. Alla barn för för goa när dom gillar slänga saker omkring sej!
  Ha nu en jättefin alla-hjärtans-dag!
  Kramar från Barbro

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj Sååå väl jag kommer ihåg den där röran. Nu blir jag åter påmind varje gång banbarnen är här!! För så där tror jag det är i de flesta småbarnshushåll.

  SvaraRadera
 3. Det är precis som det skall vara, det skall synas att man har lekande och levande barn. Härligt!
  Allt gott på vändagen! Brita

  SvaraRadera
 4. Hohoho..vänta bara tills du får två barn..=)

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig med klädhögen som alltid blir vid skötbordet.

  SvaraRadera
 6. Ja, så ser det ut hos oss också! Plus all röra som blir när man just flyttat. Kul att du ska tävla i dans, jag hejar på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag förstår inte alls hur ni kan få det stökigt, så hade jag det aldriiig när ni var små : ))

  SvaraRadera