17 feb. 2013

HJÄLP va svårt!

Det här med att lära sig dansa två olika danser på fyra träningar (2 timmar/gång) är verkligen en prövning ska jag lova. Det verkar som att alla dansat bugg tidigare men själv har jag ingen som helst erfarenhet (liksom min danspartner) så för mig är både bugg och salsa riktiga utmaningar. Det är ju så otroligt roligt när det funkar och man får till det men när allt snör ihop sig och man kommer av sig titt som tätt så är det mindre kul. Att vi har svårt att träffas mellan gångerna gör ju inte saken bättre heller. Häromkvällen fick vi till ett träningstillfälle men med mig hade jag en högst ofrivillig åskådare i form av Elsie. Kvällen är ju inte direkt hennes "prime-time" så det var svårt att få till någon dans över huvudtaget. Efter 1 1/2 timme var det bara att packa ihop och trötta och missnöjda Elsie somnade i bilen på vägen hem och var sen jättepigg och glad när vi kom hem och det var dags att göra kväll. Ibland måste rutinerna ruckas på men det som är skönt är att det inte längre är hela världen. Förr var en störd sömnrytm detsamma som kaos och gråt men nu är allt betydligt mer flexibelt om än det fortfarande är viktigt med mycket rutiner. Dagarna behöver inte fyllas med så mycket för det är på något sätt fullt upp ändå. Imorgon drar jag och Elsie på ännu en visit till Skåne för att hälsa på min familj. Förhoppningsvis kan jag få en och annan kvart till övning med danskorna på mig. Har ni missat det så ska jag alltså TÄVLA i dans.
Jag och Bengt-Olov kämpar på med buggen. Märk väl hur skarpa vi är jämfört med proffsen på nästa bild. DÄR kan man snacka om fart! Vi blev alla grymt imponerade och insåg nog hur långt vi har kvar.
Det är så här det ska se ut egentligen. Våra danstränare visade oss ett fartfyllt dansnummer.
Den här låten (nedan) ska vi köra när vi dansar bugg.

4 kommentarer:

 1. Det där kommer gå som en dans (!)...!! Tycker det är härligt, när " okunniga" människor tar sin an uppgifter som kanske inte behärskas riktigt. Och det är ju bara för att ha kul..!!! Trevlig resa till Skåneland.. / Stina

  SvaraRadera
 2. Jag blir helt danssugen av att höra låten, så roligt det det vore att få vara med och lära sig mer steg i bugg. Du kommer att fixa det här, det kommer att gå som en dans : ))

  SvaraRadera
 3. Tänk dig att dem också vart nybörjare en gång i tiden.. det tar tid att bli duktig.. men jag är säker på att du kommer bli bättre och bättre ju mer du tränar :)
  så känner jag iallfall.. när jag började hade jag aldrig ens testat att dansa något innan.. och det tog tid att komma in i takt, lära sig alla snurrar och turer.. men nu har jag dansat i snart 4 år och det är inget mot mina duktiga danslärare som tävlar på högsta elitnivå och har dansat i mer än 15 år :P
  det märks att det tar tid.. inte ens jag kommer nog kunna bli lika duktig som dem :/ .. då hade jag nog vart tvungen att börja tidigare och ha tävlat mycket mer..

  du lär dig säkert med tiden, lycka till :)

  // Lia

  SvaraRadera
 4. Det var ju trots allt en ganska snabb låt ni ska dansa till, så jag tycker att det är otroligt bra gjort att ställa upp när man inte alls dansat så mycket..
  men jag tror på dig, du klarar detta super ;)
  råkade skicka kommentaren innan jag var klar, då de blev en till!
  // Lia

  SvaraRadera