8 maj 2013

En spännande historia!

Jag och mina syskon lärde oss tidigt att läsa och skriva. Mycket berodde nog på mina föräldrars flitiga högläsning för oss. Böcker jag minns att de läste var till exempel hela Narniaserien, Hjältar och monster på himlavalvet böckerna, Vi fem böckerna, Momo och kampen om tiden och förstås en massa fler som jag inte kan minnas. Jag längtar faktiskt till den dag då Elsie är så stor att hon förstår alla de spännande historierna men långt innan dess tänker jag börja med högläsning (så hoppas jag att hon ska uppskatta den så som jag gjorde). Har ni tips på bra böcker vore det toppen!
Vi läser lite (med betoning på lite) för henne redan men än så länge blir det mest pekböcker med fina färger.
Hos min mamma finns en inramad liten berättelse som jag skrev någon gång när jag var fyra. Att skriva för hand var knepigt och bokstäverna tog så stor plats på pappret så redan tidigt började jag knattra på pappas lilla dator. Punkter kände jag inte till och det var ibland svårt att veta när ett ord slutade och ett annat började.Sagan var märkt "Emma" som är min äldre syster. Ordet "till" har skrivits dit av någon vuxen. 

Gillar att jag använder uttryck som: "dom sprang så snabbt att det knalla under fötterna" och "pass på, nu kommer han - skrek hunden". Men mest av allt visar det vad jag tyckte om att göra. Äta gott, leka kurragömma och tafatt och så förstås vila under äppel- och päronträd!

Elsie "läser".

12 kommentarer:

 1. Det var en kul saga!
  Till Elsie rekommenderar jag böckerna om Max av Barbro Lindgren. Roliga och spännande historier för små barn, de var favoriter när våra barn var små!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig läsning med din berättelse, skrivet av en 4 åring och skrivet så som orden uttalas, vi fick oss ett gott skratt det är helt rörande.

  SvaraRadera
 3. Böcker av Stina Wirsén är oslagbara!!Våra barn älskar dom och dom är även roliga för oss vuxna att läsa trots att det är fetioelftemiljardedegången man läser dom..=)

  SvaraRadera
 4. Petter och hans fyra getter av Einar Norelius. Rytmisk, taktfast med fina rim, färger och räkneord. En oslagbar bok som jag ofta läser för mitt lilla barnbarn.
  Det är den största gåva man kan ge sina barn - att man läser för dem, varje dag högt upp i skolåren.

  SvaraRadera
 5. Anna-Clara Tidholms barnböcker är bra!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar historia Thilde! Tycker inte du behöver så mycket mer lektyr till Elsie, men om du ändå känner för stt variera dig kan jag rekommendera "Knacka på", mycket underhållande. Och alla böcker om "Ingrid" är himla populära hos oss, särskilt den med stora tjocka, barnbläddringsvänliga sidor.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Nyfikna öron - Bondens djur - Peka - Lyssna

  SvaraRadera
 8. Boken "Knacka på" är absolut att rekommendera. När jag köpte den tyckte jag inte det var något, ingenting att läsa. Men man hittar på själv och barnen tycker det är roligt att knacka på de olika dörrarna. En riktig favorit och man kan börja med den redan vid 1/2 års ålder.

  SvaraRadera
 9. Va många bra tips! Nu har jag en lång önskelista på nya böcker. Det gör underverk för läsinspirationen.

  SvaraRadera
 10. JA! "Knacka på" och "Ut oh gå" av Anna-Clara Tidholm är favoriter hos oss också.

  SvaraRadera
 11. "Historien om någon" av Åke Löfgren och Egon Möller-Nielsen är också helt oslagbar... Eller böckerna av Elsa Beskow... "Sessalätts äventyr" var min favorit som barn, men då behöver hon kanske bli lite större :-)

  SvaraRadera
 12. Du kan ju låna böcker på bibblan med till Elsie Emma böckerna är oxå bra tycker ju jag Alfons åberg.. alla rimm och rams böcker brukar dom oxå tycka om..

  SvaraRadera