25 maj 2013

Vårmys

Jag är ju inget fan av våren i vanliga fall (Våren är överskattad!) men att slippa ångesten över leriga hagar har gjort mig lite mer positivt inställd. Sedan är jag kanske ensam om att tycka att det var jätteskönt att ha vinter länge länge för då slapp jag den bruna, leriga övergången till sommar och grönt. Nu har det svängt ordentligt från vit vinter till grön sommar med bara en kort liten paus i brun vår. Precis så vill jag ha det!
Elsie har ju bara varit utomhus i bärsele (massor) och enstaka tillfällen i vagn men nu kan hon äntligen sitta på gräsmattan och pyssla. Eftersom det gåtränas mest hela tiden är ju gräsmattan en perfekt plats att öva sig på ostadiga små bebisben. 
Själv har jag ibland svårt att njuta av stunden för jag rycker fram kameran var och varannan minut för att dokumentera precis allt. Plötsligt är hon så extremt gullig där hon tar sig fram över gräsmattan med hjälp av gåvagnen att jag bara måste ta fram kameran och en minut senare är hon återigen så gullig när hon vänder sig om och vinkar att jag bara måste ta kort (eller filma). Hon är med andra ord en väldigt väldokumenterad unge. Är det här något som man får dras med även om man skaffar fler barn eller är det mest ett "första barnet fenomen"? Gissar att min dator snart kommer svämma över av bilder. Här kommer ett litet axplock av de senaste.

Nöjd tjej i solen.
Vink, vink! Elsie är ute på promenad.
Ståträning när hela familjen hänger i trädgården.
Gåvagnen är poppis både när man sitter och när man står.
Så här ser det fortfarande ut rätt ofta. Det blir en hel del långa promenader med hundarna för Stefan och Elsie.

10 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder!!
  Ha nu en fortsatt mysig lördag!
  Kram från en trogen läsare av din blogg. Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Det blev en mysig lördag och sen en härlig söndag med morsdagsfirande. Det var stort!

   Radera
 2. Du skriver så bra tankar på din blogg, lätt att känna igen sig. Och vilka fina bilder! Så fin hon är där hon går med vagnen och vänder sig om och vinkar, lilla tjejen.

  SvaraRadera
 3. Det är första barnets syndrom, ju fler barn ju mindre bilder tyvärr.
  Ni gillar randigt i familjen i alla fall ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja mycket mönster blir det :-)
   Vi köper ju nästan allt på barnloppisar och utbudet av randigt är ju jättestort så därför blir det mycket sånt. Sen gillar jag färglada och lekvänliga kläder och exakt vilket mönster det är spelar förstås mindre roll.

   Radera
 4. Härliga bilder på härlig liten tjej :-) Särskilt bilden där hon går iväg och vänder sig halvt bakåt och vinkar! Tänka sig vilket fantastiskt äventyr, de där första promenaderna på egna ben ut i vida världen!!! Tänk om man alltid kunde se världen ur det perspektivet - en enda stort och ljuvligt sommarlov :-)

  Lena i Bohuslän

  SvaraRadera
  Svar

  1. Ja visst är det härligt. Fast man fattar ju inte hur
   underbart det varit förrän perioden för länge sen är passerad :-)

   Radera
  2. En sak som är bra att naturen ger oss chansen att uppleva allt igen genom att vi får följa våra barn och med dem uppleva "barnet i oss själva" en gång till! Och inte bara det - vi får vara barn ännu en gång i och med våra barnbarn! Så rikt livet är! Önskar er en riktigt skön och härlig sommar :-)

   Lena i Bohuslän

   Radera
 5. Vart köper man en sådan bärsele? Hur funkar den? Får så ont i rygg och axlar av babybjörnen. Gossen väger nästan tio kg så man kks får ont i ryggen av en sådan ändå? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min sele är en Beco men det finns en hel uppsjö av superbra ergonomiska bärselar. Det som de har gemensamt är att de har ett brett höftbälte och när man bär korrekt med dem så bär man mest av vikten på höfterna och bara lite på axlarna. Bra märken är bland annat Manduca och Ergobaby. Både bland annat med Beco och Manduca kan du bära både på magen, på ryggen och på höften. Ska man bära länge så är ju ryggen perfekt eftersom man knappt känner av 10 kg där. Jag har inga problem att bära länge på magen heller men om jag ska gå brant uppför eller i långa trapport känner jag av den extra vikten (flås flås). Lite fakta och en hel uppsjö med selar hittar du på sidan knyt-an: http://www.knyt-an.se/list_varugrupp.asp?varugrupp=193&t=B%C4RSELAR
   Det säljs en hel del på blocket också om du föredrar begagnat. Lycka till!

   Radera