26 juni 2013

Varför så tyst?

Jo, jag och Elsie har varit på en härlig lång semester tillsammans i Skåne (Stefan var nere några dagar han också). I hela två veckor har vi varit borta och bland annat hunnit med strandhäng på Österlen, premiärbad i babypool, massor av häng med mina föräldrar, syskon och syskonbarn. Dessutom blev det en härlig loppisdag i Folkets park i Malmö och det ledde till en fullproppad resväska på hemresan. Tur att de inte var alltför nitiska på flygplatsen för den vägde hela 24 kg. Jag var lite mör när jag äntligen landade här hemma efter några timmars resande med flyg och tåg. Det berodde delvis på packningen men också på det allt rörligare barnet. 
Elsie som nu lärt sig gå tyckte inte alls att det var lika kul att bara sitta i knät och pyssla med leksaker på den här resan så med jämna mellanrum fick jag "rasta" henne och låta henne springa av sig. Bland annat på Arlanda hade jag 45 minuters paus i väntan på tåget till Mehedeby och Elsie var överlycklig över att springa runt och kasta boll på den stora ytan. 
Det blir inte en lugn stund nu när Elsie lärt sig gå.
Nu är det skönt att bara vara hemma och ta det lugnt och ladda upp inför sommarens ridläger som börjar om två veckor. Innan dess ska det hinnas med en sväng till Islandshäst SM i Norrköping där min hingst Örn ska tävlas av Vignir i både femgång och stilpass. Håll tummarna!

Jag och min vackre Örn.

7 kommentarer:

 1. Låter som en fin start på sommaren :-) Tänk att hon redan har lärt sig att gå, hon är ju inte ett år än!!! En nyfiken fråga - använder ni inte blöjor alls? Låter fantastiskt tycker jag! Skönt för barnet, billigare för föräldrarna och bra för miljön! Väntar på barnbarn nr 2, tänkte lite diskret tipsa föräldrarna...

  Ska hålla tummarna för Örn!!!

  Lena i Bohuslän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är tidig med att gå och började innan hon fyllt 10 månader lillstumpan. Det är väldig fart på henne nu kan jag lova. Ang. blöjor så har vi nästan alltid en blöja på som back up och än så länge är hon inte helt torr utan det blir några små kissmissar emellanåt. Bajs kommer däremot alltid på pottan/toan och det är vi väldigt glada över nu när hon inte helammas längre. Vi går både på rutin och på signaler dvs. vi sätter henne på pottan efter sömn, amning och stunder i selen då vi är nästan helt säkra på att det kommer kiss. Sen frsöker vi se när hon är kissnöjdig/på väg att börja kissa och ta henne till pottan då. Ibland hinner jag inte utan ser att hon kissar och då tar jag henne ändå till skötbordet och byter blöja med en gång så hon inte ska vänja sig vid att ha en fuktig blöja mot rumpan. Det finns massa stöd och råd att få via en sida som heter blöjfribebis.se och i en facebookgrupp om det här med EC som ni hittar här: https://www.facebook.com/groups/267420253329718/ Det handlar alltså inte alls alltid om att ha dom blöjfria utan det är en bonus att de oftast blir blöjfria betydligt tidigare än annars. Vi kör med rumpan bar en stund varje dag när jag orkar. Då måste jag nämligen ha lite extra koll på signalerna för att inte få nån kissolycka på golvet så det blir bara nån timme här och där när vi ändå sitter och leker tillsammans eller likn. Skriv gärna igen om du har någon mer fråga eller sök på nätet efter EC (Elimination communication dvs. "toa-kommunikation").

   Radera
  2. I inlägget som heter "Elsie sitter gärna på pottan" har jag skrivit mer om det här med EC. Du hittar det via länken: http://thildesblogg.blogspot.se/2013/03/elsie-sitter-garna-pa-pottan.html

   Radera
  3. Tack så jättemycket för alla tips :-) Vårt barnbarn beräknas komma i början på September, alltid lika spännande och härligt med en ny familjemedlem! Till mina egna barn använde jag tygblöjor, i början på 80-talet. Ullbyxorna stickade jag själv och min man STRÖK alla blöjorna för att de skulle vara riktigt mjuka :-) Det var billigt och miljövänligt (tror jag) och ungarna hade aldrig blöjexem eller röda stjärtar, men frågan är ändå hur skönt det var med blött tyg mot huden. Vi bytte förstås väldigt ofta, och de fick lufta sig hur mycket som helst, men ändå. Vilket jobb det var, vi kunde lika gärna ha passat dem och hållit dem över en potta eller så. Men på den tiden var det ju strängt förbjudet att "pott-träna" barnen. Vilket trams egentligen. Det handlar ju inte om att tvinga, utan om att "erbjuda" snarare. De ska ju lära sig så mycket annat i livet, det är väl inte värre att bekanta sig med pottan i tid. Allt blir ju fel om man tvingar, men med tålamod och på ett mjukt och lekfullt sätt tror jag att barnen uppfattar det mest som just en lek. Kul att ni är så engagerade föräldrar, det inspirerar andra också :-) Jag ska läsa mer på sidorna du tipsade om!

   Radera
  4. Oj då, inlägget från "Anonym" ovan är från Lena i Bohuslän :-)

   Radera
  5. Kloka tankar! Precis som du skriver handlar det absolut inte om tvång för då skulle det ju inte fungera över huvud taget.
   Vilket engagemang att stryka alla blöjorna :-) Imponerande!

   Radera
 2. Gud så stilig Örn är, vi håller alla tummar för att det går bra på tävlingen. Och här är tomt efter er på Österlen, Elsie fattas oss väldigt väldigt mycket.

  SvaraRadera