23 aug. 2013

Vi ska flytta till Österlen!

Vi kan nog verka lite galna. I tre års tid har varje ledig minut lagts på att renovera vårt hus Stenbacken i Untra och innan vi ens hunnit flytta in i stora delen så ska huset säljas. Vi älskar det här stället och dess omgivningar och huset har vi ju renoverat med en sån noggrannhet att det inte skulle behöva göras om under vår livstid. Tyvärr är läget ett helt annat än när vi köpte det då hela min familj under de senaste två åren flyttat till Skåne. Som ni kunnat se här på bloggen har det blivit en hel del resor söderut för mig och Elsie (Vi smet iväg till våren!) men nu kommer det alltså snart vara slut på det. Elsie kommer växa upp nära sina skånska kusiner och istället för att flyga söderut så kommer vi med jämna mellanrum resa upp till Stockholm/Uppsala. Dessutom finns bra boende för gäster så förhoppningsvis kommer vi kunna bjuda ner alla de vi saknar.
Till våren går flyttlasset till vår nya gård som ligger utanför den lilla orten Rörum på Österlen. Där kommer vi pyssla med allt möjligt (äppelodling, hästverksamhet, uthyrning av boende till turister och labradoodleuppfödning) och det finns massor av utvecklingsmöjligheter inom flera områden.
Innan vi flyttar måste vi bygga klart det sista, sälja huset och även sälja gården Hökebo i Månkarbo. Därför vet vi ännu inte riktigt när vi ger oss av men vi hoppas på att vara på plats innan äppelträden går i blom.
Jag är otroligt lycklig och samtidigt vemodig. Alla drömmar vi haft med här huset måste nu försöka glömmas bort och vännerna häromkring kommer jag förstås träffa mer sällan. Det är bara ett år sedan vi genomförde en flytt och nu måste vi göra det igen. Det är helt enkelt massor av känslor men mest av allt blir jag förväntansfull och pirrig när jag tänker på det. Gården är nämligen ett riktigt litet paradis!
Vårt framtida hus.

15 kommentarer:

 1. Välkomna till Skåne Blev du in spirerad när du hälsade på oss på önnestad gymnasiet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt tänkt mycket på er sedan mitt besök. Nu när jag flyttar ner hoppas jag att det kan bli besök lite oftare. Lite inspirationsföreläsningar ibland kanske? Eller gästföreläsare i eget företagande/hästföretagande? Jag är öppen för förslag :) Fick verkligen ett positivt intryck av er skola!

   Radera
 2. Det låter ju jättefint det där, men ur åländskt perspektiv flyttar ni ju HEMSKT långt bort! Har gillat att komma till Månkarbo och handla två säckar alger en gång i året... :-) Men det är inget klagomål på riktigt. Det nya stället verkar ha potential och man blir riktigt avundsjuk när man tänker efter! Lycka till! (Jag hinner väl komma efter ett par säckar innan ni sticker ;-)

  Hälsningar Siv & Bylgja

  SvaraRadera
 3. Välkommen till paradiset! Även vi flyttade nedåt och bor nu ett par mil från Rörum - och vi har inte ångrat det en sekund!
  Vi önskar er varmt lycka till med flytt och försäljning av gården.

  Hälsar
  Cathrine Möller & Micke Sandström

  SvaraRadera
 4. Ja så kan det nog verka! ;)
  Här händer det saker!! Vad spännande.. Såå inspirerande med människor som törs "slänga sig ut" och följa sitt hjärta!

  SvaraRadera
 5. Här är vi många som räknar dagarna tills ni flyttar till Österlen, toppen bra beslut. Och vilken gård ni köpt!

  SvaraRadera
 6. Välkommen söderut! Bor på Österlen =)

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt spännande. Stort lycka till med allt vad detta innebär!
  Helt rätt beslut tror jag, ni lever liksom i nuet och det är ju bara så bra.

  SvaraRadera
 8. Men hur kommer det bli med ridlägren här i Uppsala då?

  SvaraRadera
 9. Välkommen till Skåne. Det kommer bli hur bra som helst. Lycka Till med allt.

  SvaraRadera
 10. Månkarbo, stenbacken eller österlen, spelar ingen roll för vår del. Allt är typ lika långt från. Delray beach :)
  Huset ser fantastiskt ut! Vi ser fram emot att komma och hälsa på så fort vi flyttat hem igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett helt hus till er också så hela familjen får plats när ni kommer och hälsar på. Vi längtar efter att få ha er som gäster!

   Radera
 11. Jaha. Välkommen till Rörum! Det är stället efter Östhem, va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Pomonadalen heter gården.

   Radera
  2. Sveriges snyggaste bonde19 november 2013 12:18

   Då vet jag ju precis. Trevligt med fler unga i byn!

   Radera