27 maj 2014

Lite familjefotografering

Utförd av Stefan så han kunde tyvärr inte vara med på bild. Vi försökte oss på en bild med självutlösare men vi råkade alla vara bländade av solen och kisar så mycket mot kameran att det ser ut som vi gör grimaser. Vi får göra nytt försök att fånga hela familjen på kort en annan dag. Tills vidare är jag i alla fall glad att Elsie och magen blivit förevigade innan det är för sent. Nu hoppas vi förstås på att det blir mer kärlek än svartsjuka när syskonet väl kommer och Elsies omtanke om magen bådar gott. Ibland går jag runt med en liten puckel ungefär vid naveln. Då är det Elsie som gett en napp till lilla bebisen dvs. stoppat in den innanför min tröja. 
Elsie pekar när vi frågar var den lilla bäbisen ligger och sussar.

Snart är den praktiska sitthyllan ett minne blott.
Elsie kommer kännas så stor när liten kommit till världen.

Där inne är bäbisen!

10 kommentarer:

 1. ...så fiiiina bilder...och vad er lilla fina tjej har vuxit!!!
  Kommer ihåg när vi väntade på nr två och jag gick omkring och trodde att det skulle vara en minikopia av nr ett som kom ut. ..tji fick jag!!!
  Vad härligt liv ni verkar ha alla redan där söderut!!!
  Njut av både mage och småknottan...tiden går alldeles för fort!!!
  Andriette

  SvaraRadera
 2. Så söt hon är, eran Elsie :-) Hon ser "plötsligt" mycket äldre ut, som en liten tjej snarare än en bebis. Är man snart två år så är man, men ack vad tiden går fort. Så har väl föräldrar suckat i alla tider, men visst är det så sant! Är det en Waldorf-förskola hon går på?

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst har hon blivit stor! Och ännu större lär hon ju kännas när syskonet kommit till världen. Elsie går på en waldorf-föskola i Rörum och inskolningen har gått jättebra. Hon har en pedagog hon trivs med och i hennes grupp är det bara två till barn så det är väldigt småskaligt och idylliskt. Att det bara är en knapp kilometer dit gör ju inte saken sämre :-)

   Radera
  2. Låter underbart, som en sagoidyll, med miljön ni bor i, hästar och hundar, familjen och så en liten grupp i en waldorf-förskola på gångavstånd! Underbart! Och så en bebis på det, mitt i sommarprakten - livet är gott ibland :-)

   Radera
  3. Blev nyfiken på det här med waldorf-förskola, jag har funderingar på det för vår tjej. Hon är bara två månader, men det gäller att planera i god tid :-) Ska Elsie fortsätta i waldorfskola när det blir så dags, eller blir det "vanlig" skola då? Här som vi bor finns det waldorf-förskola men ingen grundskola. Däremot finns det montessori från 3 - 16 år. Inte lätt att välja för de små...

   Karin

   Radera
  4. Här i Rörum finns bara en förskola och en grundskola och de är båda Waldorf så för oss var det närheten till förskola som avgjorde valet av pedagogik. Jag är inte så jätteinsatt men tycker att det åtminstone nu på förskolan är väldigt bra. Det är små grupper (Elsie har två andra jämnåriga i sin grupp), mycket utevistelse dock inte till varje pris om vädret är dåligt eller likn. vilket jag uppskattar, vegetarisk mat (önskar själva vi var bättre på att skippa kött hemma) och superfina pedagoger. Elsie trivs verkligen och det är det viktigaste. Sedan får vi se när det blir dags att börja skolan vad som känns bäst.

   Radera
  5. Det låter vettigt att ta en period i taget, det ena passar nu och sen kan något annat passa bättre. För oss är det tvärtom - på gångavstånd finns det en vanlig kommunal förskola och grundskola, och montessori och walldorf finns i kommunen men inte på gångavstånd. Det innebär att vi måste ha två bilar p g a arbetstider osv. Man får pussla och se vad som blir bäst för helheten.

   Karin

   Radera
 3. Åh så fina ni är!!!!

  SvaraRadera
 4. Så vacker du är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulle dig :)
   Själv tänker jag mest i termer av flodhäst, säl osv. :D

   Radera