28 maj 2015

Drömmen om en allergivänlig hund

Att vara pälsdjursallergiker och hundälskare har lett till att jag alltid hållit ögonen öppna efter ny forskning på området och även intresserat mig för de så kallat "allergivänliga hundarna".
Jag gästbloggar ju hos Allergenius denna månad och mitt senaste inlägg handlar om när jag upptäckte Labradoodlar, men också gick på min första nit när det gäller att bedöma pälsar. 

"Drömmen om en lockig hund som inte fällde hår gick dock snabbt upp i rök. Viska var en första generationen labradoodle och hennes päls var visserligen lockig men var grov som en labradors och hade massor av underull. Jag tror aldrig jag träffat en hund som fällde så kopiöst mycket som hon. För att försöka hålla fällandet i schack så rakade jag ner henne riktigt kort med klippmaskinen var tredje månad, men det blev snabbt ohållbart." Läs hela inlägget (och se mer av gulliga Viska som valp) HÄR.
Jag och Viska, min fösta Labradoodle.

2 kommentarer:

  1. Erik har lovat att jag någon dag ska få ha en Milla! (Ett nytt namn jag blivit kär i, efter allt Alfons-tittande) Och eftersom det (nog) inte blir fler ungar så måste det ju bli en hund! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Milla är ju ett perfekt namn. Leias mamma heter faktiskt Millan :) Måste ju vara nåt sorts tecken eller hur? När det är dags får du gärna höra av dig så ska jag välja den mysigaste, gosigaste, mjukaste och klokaste valpen till er :)

      Radera