30 juli 2012

Flytten närmar sig

Vi hade hoppats på att kunna använda Stefans semester och mitt lägeruppehåll till vår flytt, men allt tar ju längre tid än man tror. Idag slutade Stefans semester och imorgon drar mitt näst sista läger för säsongen igång. trots att flytten nu blir lite senare än planerat så är den åtminstone på G att bli av till slut. Den här veckan är det slutfix som gäller och sakta men säkert hoppas vi kunna få möbler osv. på plats. Har beställt ny säng från Ikea efter rekommendation från en vän. Den är helt i naturmaterial, 180 cm stor och vi längtar efter att få hem den (leverans i slutet av veckan).
Än är det lite saker som måste på plats innan det är helt inflyttningsklart och så ska den sista elen kopplas in men SEN är det äntligen äntligen färdigt nog att bo där. Lite golvsocklar saknas i köket och på toan, men det hindrar ju faktiskt inte oss från att bo där så det får vi fixa nån gång i framtiden. Nu är instinkten att få boa in mig starkare än någonsin med bara drygt två veckor till beräknad födsel. Det är klart att det kan dröja mer än så, men det är ju inget man kan räkna med. Mest av allt längtar jag efter att få inviga våra nya garderober och även sortera alla de små babykläderna i bäbisens byrå.
I vårt lilla kök har vi lagt in Linoleumplattor på golvet. Hörnskafferiet saknar ännu dörr, men den kommer nog på plats först efter att vi flyttat in.

Det är många år sedan jag hade en garderob (lite hyllor i en kattvind har fått duga) så vår garderobsvägg är en av de saker jag längtar efter att få inviga. Väggarna (tre av dem) i sovrummet har målats i en härlig grågrön ton. Golvet är lutat och sedan behandlat med hårdvaxolja.

När man kommer in i hallen möts man genast av trappen upp till lägenheten. Den är nu grundmålad men skall färdigstrykas innan flytten kan bli av.

Nu är kökskranen på plats och vattnet inkopplat till både kök, toa och dusch!

6 kommentarer:

 1. Allt går inte alltid som man hoppas och tänkt sig! Men det verkar bli väldigt mysigt, det ni åstadkommit hittills ! Är det tomt nu, när alla valpar flyttat till sina nya hem? Hoppas du fortsättningsvis mår bra, och lycka till med lägret ! / mvh Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, lite tomt är det allt utan valpar, men lägerdeltagarna fyllde snabbt ut det tomrummet när de anlände idag. Har fått mail och bilder på valparna i sina nya hem och det dämpar längtan en hel del när man ser hur bra de har det.

   Radera
 2. Du får knipa nu så att inte bebisen tittar fram under lägerperioden. Stress kan ju påskynda igångsättningen så passa på att ta det lungt när du har möjlighet och överlåt mycket av arbetet till personalen och lägerdeltagarna. Lägenheten kommer att bli jättefin! /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar på att vila och koppla av nu trots att det är ridläger. Har ju väldigt lite ork så det blir så ganska naturligt. Har tre som jobbar heltid så att de tio deltagarna blir väl omhändertagna ändå vilket känns tryggt.
   Sen unnar jag mig lite ananasringar på burk och en och annan glass också emellanåt för att hålla orken uppe :)

   Radera
 3. Åh vad underbart, GRATTIS TILL ER!!! kram Emmeli, höga kusten

  SvaraRadera
 4. Vilket snyggt golv ni har i sovrummet! Är det gammalt från när ni köpte huset eller är det nylagt? Letar efter ett nytt golv att kanske lägga i köket...

  SvaraRadera