31 dec. 2012

Gott nytt år!

2012 blev ju ett fantastiskt år på många sätt men innehöll även en del jobbigt med en förhållandevis jobbig graviditet (illamående som inte gick över, omgångar av foglossning och förstås hepatos som avslutning), kolikbäbis osv. Trots allt det så kan året mest summeras som det häftigaste jag varit med om eftersom vår underbara lilla Elsie kom till världen!
Nu ser jag fram emot ett fint 2013 och hoppas på många mysiga och lugna dagar med Elsie men också en del jobb för jag börjar sakna hästarna. Efter årsskiftet ska jag börja rida in ett par valacker som jag länge väntat på (Isak och Snafs) och sedan blir det ridkurser, barn/ungdomsläger och Gourmetkurser. Än så länge är inte hemsidan uppdaterad med några datum eftersom jag och Stefan nu som bäst planerar för hans föräldraledighet som kommer möjliggöra för all den här verksamheten.

Sen har jag lite fler drömmar om 2013 och de ser ut så här:
*Föda upp ännu en valpkull Labradoodles (mer info kommer löpande på Labradoodle.nu)
*Åka på en resa med Stefan och Elsie (förhoppningsvis till Florida för att hälsa på vänner)
*Framsteg med husrenoveringen så att vi får utrymme att ta emot gäster
*Garagebygge (för att göra min sambo lycklig)
*Funerar lite på att ge min in i politiken här i kommunen....
*Förhoppningsvis flera föreläsningsuppdrag (under rubriken: Konsten att leva sin dröm)

Men för att citera min mamma så är min högsta önskan förstås "att familjen får vara frisk och fortsätta må bra."

I fjol vid den här tidpunkten hade jag ganska nyligen fått reda på att vi väntade barn och nu bara ett år senare finns hon här och känns som den mest självklara familjemedlemmen. Året innan skrev jag en liten önskelista men utelämnade det jag önskade mig allra mest nämligen att vi skulle bli gravida. Allt på listan slog faktiskt in förutom att vi flyttade in i huset först sommaren 2012. Hela önskelistan från nyårsafton 2010 kan ni läsa i inlägget: Jag önskar mig!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas alla era önskningar slår in!
Elsie och Pappa Stefan. Ikväll ska vi på en liten nyårsfest men hemresan blir nog i god tid innan tolvslaget. Vi är ju en väldigt kvällstrött familj (och en av oss är väldigt morgonpigg :-)

De senaste dagarna när Stefan varit ledig har vi övat på små korta promenader med vagnen. Inte Elsies favorit förut men nu går det ritkigt bra bara vi inte går för långt. Bäst är det om vi båda sjunger hela vägen. Att få henne att somna i vagnen vore riktigt härligt men än vågar jag inte hoppas på för mycket.

Såhär trivs vi båda som bäst. Mys mys mys att låta Elsie sova tvärs över min mage (fast att jag numera KAN lägga ner henne de flesta sovstunderna gör att jag uppskattar detta mycket mer än när jag inte hade något val).

28 kommentarer:

 1. Hej! Vilket härligt 2012 ni haft, hoppas på ett lika fint 2013! Spännande med valpar. Jag kollade in hemsidan, och undrar hur man kan sälja valpar för 25000 kr?? För det är ju eg en korsning som man inte ens kan tävla fritt med i vilka klasser man vill... Vad är det som gör att era hundar kostar så mycket?
  Mvh Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Man får tävla i det mesta, men de allra flesta hundägare söker inte en hund att tävla bruks med när de skaffar labradoodle. Vi har satsat på avelshundar från England som är sk. multigen dvs. är labradoodle i fem eller sex led bakåt. Det är seriöst framavlade hundar med noga kontroll av höfter, ögon och armbågar. De är väldigt dyra i inköp och vi har därför rätt höga priser på våra valpar. Vi föder upp i liten skala och lägger ner väldigt mycket tid på varje kull vilket våra valpköpare verkligen märker av. De höga priset har också haft som effekt att de som hör av sig är oerhört engagerade och bra hundköpare och den sidoeffekten är ju bara bonus. Självklart gör vi precis som alla kennlar en veterinärbesiktning, vaccination, chipmärkning och förbereder även med papper för registrering i skk som blandras så får köparna sedan ta ställning till om de vill regga där eller ej. Än är det en blandras i Sverige men det tror jag bara är en tidsfråga med tanke på dess växande popularitet. För de som vill satsa på en billigare hund är det fritt fram att inte välja Labradoodle. För mig har dock inköpspriset inte varit det viktigaste utan valet av hund. I slutändan kostar ju försäkring, veterinär och foder rätt mycket och då är inte inköpspriset längre lika väsentligt. Allt jag önskar i en hund finns ju i just Labradoodles och de passar ännu bättre då jag är lite allergisk och vill slippa hundhår hemma.
   Hoppas det var svar på din fråga.

   Radera
  2. Ja tack, det var ett utförligt svar ;-) Mvh Pernilla

   Radera
 2. Vi önskar er fina lilla familj ett GOTT NYTT ÅR! det är så spännande att följa er vardag. Lilla Elsie är förstås i centrum men vi är glada för att ni också hinner med en valpkull. Har hört från tidigare valpköpare att labradoodlarna från er verkligen är något extra. Det märks att ni ger dem en bra start på alla sätt.
  Hoppas att du får fina stunder nu när du kan börja rida igen, du har ju många hästar att välja mellan när du ska ge dig ut i vinterlandskapet. Det är lätt att bli avundsjuk, inte missunnsam, bara avundsjuk : ))

  SvaraRadera
 3. Så härligt år du haft.
  förstår mycket väll att du saknar hästarna. :)
  kram på dig
  och gott nytt år

  SvaraRadera
 4. Önskar Er också ett gott nytt år!!
  Kram från Barbro ( en trogen läsare av din blogg)

  SvaraRadera
 5. Jag önskar er alla tre ett jättefint 2013 med allt vad ni har planerat.
  Kram till er från Brita

  SvaraRadera
 6. Roligt att läsa om dina planer! Elsie kommer säkert att börja somna i vagnen snart, när E väl börjat acceptera den lite gick det ganska snabbt innan hon började somna där (men hon kör gärna fem minuters klagosång först..).

  Spännande att läsa om labradoodles! Hemma hos mina föräldrar har vi ju en dvärgpudel :) Visst har labradorer rätt mycket hälsoproblem? Med höfter och så? Har de problemen försvunnit i o m denna nya ras? Jag är ju världens hundnörd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både pudlar och Labradorer kan ha problem med höfterna så därför ser vi till att röntga våra hundar och bara använda de med riktigt bra höfter. De flesta tikarna är från England och den uppfödaren är också väldigt noggrann med att bara användaA höfter i sin avel.

   Radera
  2. Och va skönt att höra att det kan bli lyckat med vagnen trots att den inte varit poppis förut. Hoppas E är friskare nu så ni kan komma på rätt köl med sömnen.

   Radera
 7. Hoppas alla dina önskningar för 2013 slår in, särskilt den där om semestern... ;)
  Kram och gott nytt år på er!

  SvaraRadera
 8. God fortsätting på det nya året & varma gratulationer till er tjej!

  Kram Tiina

  SvaraRadera
 9. Har ni inte burit henne i sele ganska mycket. Jag tror man måste vänja barn att ligga i vagnen ganska så på en gång för att de ska bli trygga där. Det underlättar ju att ha de med i vagnen vad du än ska göra. På promenad på shopping ´tur när hon ska med i stallet tex. Men det är inte alltid så lätt alla barn ärju olika. Lycka till jag menar inte att du gjort fel, jag har haft fyra barn som sovit jättebra i vagnen från första stund.Menman får inte ge upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde också att med lite träning skulle allt ge sig... men jag hade fel för Elsie blev bara mer och mer ledsen när hon hmnade i vagnen. Vi försökte med allt. Sedan lade jag det helt på hyllan ett tag och hade bara vagnen i vardagsrummet för nån enstaka provsittning. Nu har vi påbörjat lite försök igen och med nymtad och utsövd bäbis t os ut en kort stund. Med mycket sång och spex får vi henne att var nöjd en liten stund. Det är helt enkelt så att hon inte är någon vagnsbebis som de allra flesta andra bebisar verkar vara födda till. När hon kan sitta upp kommer det nog bli roligare då hon vaken kan följ med och samtidigt se sig omkring. Jag tycker selen är smidigare än vagn i de flesta lägen men att kunna välja vore skönt.
   De allra flesta verkar ju har barn som somnar i bilen från första stund också. Här har det aldrig hänt trots att jag från början åkt bil flera gånger i veckan. Jag hade nog också trott att det bara berodde på övning om jag inte hade lärt känna Elsie :-)

   Radera
 10. Intressant att du vill ge dig in i politiken! Heja dig! oavsett var man står politiskt är det positivt när kloka sunda människor engagerar sig. Vilket parti står sig närmast?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppning!
   Jag har alltid röstat grönt så det lär bli engagemang i något av de två gröna partierna. Tycker det vore kul att engagera mig i just kommunpolitiken. Satt med i en beredning åt kommunen i fjol och det gav mersmak. Jag hoppas i alla fall kunna bidra med något men i alla fall lära mig en hel del.

   Radera
  2. Vad tråkigt att läsa Thilde. Jag som alltid sett dig som en klok tjej.

   Radera
  3. Haha, ja alla är vi olika! Fast det kan ju inte komma oväntat. Jag är ju lantbrukare i hjärtat och har engagerat mig i djur och natur i hela mitt liv. Då känns grönt ganska självklart. Vad hade du hoppats på att jag stod?

   Radera
  4. Halloj! Det var inte jag som ställde frågan som tyckte det var tråkigt att du röstade grönt haha det var nån annan anonym :)
   Jag frågade och jag blev glad! För jag röstar på miljöpartiet då fridolin är några strån vassare än lööf

   Radera
  5. Haha, kan lätt bli lite förvirrat när man inte anger namn. Tyckte tonen gick lite väl snabbt från positiv till negativ :-)
   Kul att höra att fler röstar grönt.

   Radera
 11. Just det faktumet att du är lantbrukare gör dina politiska åsikter ännu mer konstiga. Tror du verkligen att det är sveriges bönder som utgör te.x miljöpartiets procent? Nja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöpartiet och centern är båda gröna och centern har ju länge kallats böndernas parti så det var det jag refererade till. Och miljövän måste man väl få vara om man lever och jobbar så nära naturen som jag gör? Tycker alla partier borde bli ännu mer gröna men tillsvidare har jag i alla fall två att välja på.
   Förstår att vi inte delar samma politiska åsikter men det är ju som sagt skönt att alla inte tänker lika.

   Radera
 12. Hej! Jag följde bonde söker fru när ni var med och jag tyckte verkligen ni var som gjorda för varandra, blev så glad när jag såg programmet på annandagen om ert liv tillsammans och ert lilla underverk Elsie!
  Må gott och hoppas på ett toppen år 2013! Kram Kristin

  SvaraRadera
 13. "Böndernas parti" var länge sedan de var Thilde. Det är 2013 nu vet du... Ge ditt stöd åt Centern i så fall. Månggiftesanhängarna är ju inte så många i Sverige. De behöver verkligen allt stöd de kan få. Själv föredrar jag att vara gift med en enda person. Lycka till i politiken Thilde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, alla tycker inte lika som tur var. Lägg ner med den nedlåtande tonen tack. Jag kör inte den tillbaka och förstår inte varför du tar dig friheten att sucka över att jag eventuellt kommer ge mig in i lokalpolitiken och antingen engagera mig i miljöpartiet eller centern. Låt det vara mitt val och var inte så löjligt dömande bara för att jag inte tycker som du.
   Jag vet att centerns idéprogram skapat debatt och jag ska erkänna att förslaget om månggifte fick även mig att hoppa till. Sedan insåg jag att jag bara var fördomsfull. Inte tvingas väl du eller nån annan till månggifte? Jag föredrar att leva i en monogam heterosexuell relation men inte tycker jag mina homosexuella vänner har mindre rättigheter att gifta sig för det. Läs artikeln: http://www.aftonbladet.se/debatt/article16046813.ab?nomobileredirect=true
   så blir det i alla fall lite mer nyanserad debatt hoppas jag. Sedan är det som ed mycket att små detaljer tar fokus från helheten. Kanske fanns fler nya idéer i idéprogrammet som borde fått mer utrymme. Sedan är det STOR skillnad på idéprogram och partiprogram. Hoppas du verkligen engagerar dig för det parti du stödjer för annars tycker jag inte ens att du har rätten att klanka ner på någon som funderar på att börja engagera sig.

   Radera
 14. Hej THILDE! Det verkar som din blogg har blivit nå't sorts diskussionsforum om både det ena o andra. Vad är vissa personer ute efter egentligen?! Det är DIN blogg, där du skriver om DITT liv med barn, hästar, hundar, renoveringar. Förstår mig inte på folk , som bara måste ifrågasätta allt! Har dom inget nå't roligare för sig? Jag hoppas få fortsätta läsa dina inslag, utan att andra måste reta upp sig. Hälsn. Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med dig. Är glad att det finns läsare som är så kloka!
   Jag hoppas nu kunna fortsätta mitt bloggande utan att råka ut för alltför många påhopp. Verkar ha upprört med min hundavel och mina funderingar att kanske ge mig in i kommunpolitiken. Verkar som att folk är lite lättretliga tycker jag :-)
   Men jag tar faktiskt inte illa upp, det är ju de som förlorar på att gå och vara irriterade och sura. Själv tänker jag blogga vidare som vanligt ändå.

   Radera
 15. Jag håller med Stina! Vad är det för otrevlig ton som vissa använder här...både gällande thildes politiska inställning och vad gäller hunduppfödningen .... Vad är det för mening att hugga och ha sån otrevlig ton! Alla har ju rätt till att tycka som dom vill men det känns som det är så väldigt lätt att kritisera på ett dåligt sätt genom att kunna vara anonym på internet, andra ljud i källan skulle det säkert vara om det var "face to face" kommunikation! Heja Thilde!! Fortsätt blogga! Kram Kristin

  SvaraRadera