6 sep. 2011

Med hopp om fem fantastiska föl!

Nu är alla fem ston som jag betäckt i år dräktiga och den långa väntan på nästa års fölningar har börjat. I år har jag förstås använt Ess men även testat en ny unghingst som heter Tristan (som är lite släkt med Ess faktiskt) och även den ståtlige Kostur som stod här på station i somras. 
Kombinationerna denna säsong är som följer:
Mitt nyinköpta 4g. sto Ida från Lönneberga betäckte jag med Ess. Ida har hela 8.44 för exteriör med bla. 9 för hals/manke/bog (liksom Ess) och 9 för huvud.
Gamla Dimma som är mamma till Mini Mist är nu dräktig med Ess. Kan det bli en musblack mån tro?
Freisting och Kostur tror jag är en riktigt bra kombination!
Leista har redan en avkomma med Ess och vackra Visla f-2010 med en Blup på 114 är väldigt snygg och lovande.
Náttrun är ju Ess mamma och fick därför åka till Öland där hon betäcktes med Tristan som är en lovande avkomma till Illingur frá Toftum.

4 kommentarer:

 1. Det kan nog bli väldigt fina avkommor.. Alla hästarna är ju verkligen snygga.. Hoppas du får många fina föl nästa år :)

  Ha de allra bäst

  SvaraRadera
 2. Hur väljer du vilka ston du betäcker? Och varför betäcker du inte alla? Jag antar att det finns någon väldigt bra och logisk anledning, var bara lite nyfiken på den.

  SvaraRadera
 3. Jag har betäckt de ston jag är säker på att behålla. Tinna ska ridas igång och sedan säljas. Glaeda är utlånad på foder och ska eventuellt säljas sen så dessa fem är mina avelsston för stunden. Vill inte skaffa fler och fler heller eftersom risken alltid är stor att flocken växer för fort så runt 5 föl per år tycker jag är rätt lagom.

  SvaraRadera
 4. Ida verkar ursnygg!

  SvaraRadera