27 sep. 2011

Jag väljer om mitt liv ibland

Ibland kan jag önska mig ett helt vanligt 9-5 jobb eller önska att jag bara hade en lägenhet att städa istället för ett helt hus. När jag känner så brukar det räcka med en promenad i hästhagarna för att välja om mitt jobb och mitt liv på nytt och inse att jag nog skulle bli klaustrofobisk om jag flyttade till en lägenhet. Men det är skönt att liksom välja om det då och då för att inte börja ta allt för givet.


För ett år sedan skrev jag inlägget: Jag bytte lägenhet mot hästgård och att tänka tillbaka på tiden innan jag köpte gården och de första åren kan pigga upp mig när som helst. Det är nämligen lätt att bli lite blind för allt man har ordnat men när jag tänker på hur vi släpat vattendunkar i pulkan till hagarna (nu finns mina vattenkoppar - läs mer i inlägget: Mina fyra bästa hästtips!). 
Eller innan jag flyttade hit då jag pendlade mellan lägenheten och hästarna och fick yxa hål på isen på ån som löpte längs med hagen jag arrenderade åt hästarna och sedan hinka upp vatten till karet i hagen. Då slutar jag genast beklaga mig över att jag måste köra bort en ynka tank med vatten till hingstarna varannan vecka eller måste kratta äpplen varannan dag (jag har ÅTTA äppelträd!) och inser hur fantastiskt bra jag har det. 

Visst finns det jobbiga moment (OCH dagar) även i idag men de är sällan det blir så tungt och jobbigt som mina första år med företaget. Och dagar som denna när solen strålar och Underbara September visar sig från sin allra bästa sida så är jag lycklig över att vara hästbonde!
Här kommer lite soliga septemberbilder.
Ess får nu gå med de andra hingstarna efter sommarens betäckningssäsong. September är nog en av Ess favoritmånader också för oj, vad han leker min sina kompisar.
Goliat reflekterades fint i "Hökebosjön".
Min tidigare så hästrädda mamma har kommit långt och gosar här med gårdens föl när hon hälsade på i samband med min födelsedag.

2 kommentarer:

  1. Vi skulle alla må bra bra av att "välja om" vårt liv och inse vad vi faktiskt har. Mycket bra skrivet Thilde! Och september är verkligen en fantastisk månad!
    Hälsningar
    den ivriga

    SvaraRadera
  2. Fina, fina sköna Hökebo, dit vänder min tanke åter. Både till vackraste hästahagar, goa hästar och din fina omsorg.

    SvaraRadera