30 mars 2012

Känner mig rätt usel...

Illamåendet hade visst inte gått över helt och jag har haft ett par lite sämre dagar som slutade med en rejäl dipp idag. Jag har vant mig till viss del nu och även om det fortfarande är jättejobbigt att må dåligt och i stort sett förpassas till sängen på heltid så är det något annat som får mig att känna mig så här usel idag. Jag var nämligen tvungen att ställa in helgens ridkurs för en stund sedan och det är inget lätt beslut. Vet inget om hur morgondagen blir men risken att det blir ytterligare en dålig dag känns överhängande och då valde jag att ge de åtta deltagarna en chans till att ändra sina helgplaner istället för att mötas upp imorgon bara för att tvingas vända hemåt.
Det är nog inte lättare för någon som är anställd och känner ett stort ansvar över sina sysslor och som egenföretagare har jag ju ingen som kan ta min plats. Förhoppningsvis känner deltagarna nu att dom fick en ledig helg att fylla med allt dom inte hunnit med den sista tiden. Försöker tänka så för att mildra mina skuldkänslor. Får påminna mig om att jag faktiskt "Väljer om mitt liv ibland".
Självklart är jag glad att det lilla knyttet i magen växer och frodas och öser ut hormoner i min kropp. Det är ju trots allt ingen sjukdom jag drabbats av även om det vissa dagar verkligen känns så. Igår fick vi dessutom höra på hjärtat hos barnmorskan och det lät tydligen jättebra. I mina öron lät det mest som en galopperande häst och det bådar ju gott för framtiden :)
Det var häftigt att lyssna på hjärtat som klapprade på i galopp inne i magen.

12 kommentarer:

 1. Thilde, det är MYCKET bättre, trevligare och ärligare att ställa in en kurs i rimlig tid än att deltagarna anländer och först då får beskedet att kursen inte går att genomföra. Sedan är det naturligtvis trist att behöva ställa in över huvud taget. Men deltagarna kan se fram mot att ha en rolig kurs kvar att gå! Sköt om dig, du kommer igen!

  Hälsningar
  den ivriga

  SvaraRadera
 2. Usch, jag lider med dig! Går du upp i vikt som du ska, eller? Min svärdotter mådde så här 2/3 av graviditeten, fick tabletter mot illamåendet, men hjälpte väl sådär! Jag förstår hur du känner dig mot dina kursdeltagare, men värre för dig som egen företagare kanske! Tänk vad en sån liten krabat kan "ställa till" med! Hoppas det ger med sig fort!

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste nuär väl att Du sköter om Dej o "magen"....visst sååå tråkigt att behöva ställa in kurser men men de går fler tåg...!
  Sköt om Dej, Stefan o magen
  Kramar från
  Bonny o Ewa

  SvaraRadera
 4. Det är klart att du gjorde rätt i att ställa in. Det är sånt som händer.
  Hoppas det fortsätter galoppera där inne och du vet ju att det blir bättre!!!
  Kram, Kursdeltagaren I som redan hittat nya planer för helgen :)

  SvaraRadera
 5. Jag kom på nu när jag läste här i din blogg att du mår illa, en granne till migg åt åksjuke tableter för sitt illamående när hon var med barn dom är receptfria..
  Jag mådde illa från det jag blev gravid tills jag blev mamma nästan hela tiden det var lite bättre mot slutet och då fanns det bara medicin på recept för oss som mådde illa undergraviditeten..
  Lycka till nu med din mage.. Kram till er bägge två..
  Från Anette

  SvaraRadera
 6. Min makes moster är gravid och nu liksom under hennes två tidigare graviditeter mår hon väldigt illa. Hon berättade att akupunktur är det enda som hjälper för henne. Efter en behandling är hon fri från illamåendet i två veckor ungefär.. Det är nog olika för alla, men om du inte står ut så kanske det är värt att pröva! Lycka till med allt :)

  SvaraRadera
 7. Bra val tycker jag!
  Ta tillvara på tiden, njut av de stunder du kan njuta. För oavsett om ni skaffar fler barn eller inte, så är det väldigt få gånger som man själv får uppleva graviditeten.
  Kurser har du haft många av, och kommer ha många igen... Absolut inte något att ha dåligt samvete över.

  SvaraRadera
 8. Vad tråkigt att det kommit tillbaka! Hoppas du snart är på benen igen!

  SvaraRadera
 9. Jag fick både Postafen (åksjuketabletter) samt Omeprazol utskrivet under min graviditet. För mig fungerade detta bra.
  Jag tyckte också att hjärtljuden lät som en galloperande häst när min lilla dotter låg i magen, skänt att jag inte är ensam om att tycka detta ;o)
  Ta vara på er alla 3! Kram

  SvaraRadera
 10. Tyvärr fungerade inte Postafen på mig, men jag försökte äta dem flera gånger. Nu känns det som att det är betydligt fler bra dagar är dåliga så jag är väldigt optimistisk över resterande delen av graviditeten.

  SvaraRadera
 11. Det finns som något som heter åksjukeband som man sätter runt handlederna som som kanske kan hjälpa dej.Ha en fortsatt bra dag-Kram från Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag testade dem i typ 6 veckor, men tyvärr. Min kräksjuka har visst varit av den starkare sorten som inte medicin eller band biter på. Men nu är det som sagt mest bra dagar och bara enstaka dåliga så det är inte alls lika jobbigt. Det var mest jobbigt att behöva ställa in kursen...
   Njuter till fullo av alla bra dagar och då kan jag tackla enstaka dåliga. Jämfört med v.5-17 som var bara dåliga dagar är det enkelt nu.

   Radera