12 mars 2012

Våren kommer vare sig man vill eller inte

Ungefär vid den här tidpunkten i fjol skrev jag inlägget "Håll ut lite till vintern!" eftersom jag inte är något stort fan av våren sedan jag blev gårdsägare. Nu verkar det dock helt omöjligt att hålla sig fast vid vintern som bara dröjer kvar i form av lite is och snö där solen inte når. Hagarna skiftar över från gnistrande blåvit ton till brunbeige och färglöst. Suck!
Önskar varje år att det skulle gå att snabbspola fram till maj så att jag slapp den här perioden. Visst gör fågelkvitter mig lycklig och solen är underbar nu när den värmer, men att se marken trampas sönder och hästarna börja fälla tar ändå bort lite av "vår-euforin" som många andra verkar känna. 

Återigen är jag väldigt nyfiken på vad som är era säkraste vårtecken. Sist jag frågade (i inlägget jag länkade till ovan) fick jag blandade svar. Allt från: "Det vackraste vårtecknet alla kategorier är koltrastens drill högt uppifrån en trädtopp i solnedgången." till "Smältande snödrivor med hundbajs på hela tomten. Och ishala gångstigar". Vilket är ditt säkraste vårtecken?
Ett vårtecken brukar vara tranornas flytt till åkrarna runt Hökebo. I flera dagar hörs deras "sång" och de är rätt morgonpigga vill jag lova.

15 kommentarer:

 1. Jag håller med dig till viss del, skitiga hästar o söndertrampade hagar. Men snart har hästarna det hur jobbigt som helst , med broms, knott och flugor!!! Så ur hästarnas synvinkel, så är det nog en härlig årstid! Slippa täcken bl.a!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mina är nog vintern härligast. Lösdrift, inga täcken men inte heller insekter. Det är därför jag inte har samma sommarlängtan som de som inte har häst för det är ju alltid dessa bromsar, knott och mygg som ställer till det för oss.

   Radera
 2. När gatorna sopas rena är det vår :-)

  SvaraRadera
 3. Snödropparna och ljuset på dagarna.

  Den ivriga

  SvaraRadera
 4. Tussilago i slänten nedanför huser här hemma i Lunde då är det vår

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Det har du rätt i. Men här kommer dom lite sent så det är inte förrän maj/juni och då är den trista våren mer sommar här på gården. Men underbart är det!

   Radera
 6. Ljuset och fler timmar på dygnet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag verkligen med om! Älskar ljuset nu och det får mig att glömma allt det bruna emellanåt.

   Radera
 7. Hästarna glädjegalopper och arbetslust efter vintervilan!

  SvaraRadera
 8. Det första fikat ute på trappan, alldeles för tidigt, alldeles för kallt och alldeles underbart.

  SvaraRadera
 9. Bor på landet! När man kan ta bort fågelbordet och känna att fåglarna klarar sig själva. Då är det vår. Snart har de ätit upp 100 kg solrosfrö, 25 kg blandfrö och många talgbollar. Men det är verkligen kul med alla fåglar som kommer. :-)

  SvaraRadera
 10. För mig är bokrean det första säkra vårtecknet. Då vet man att "snart är det slut med vinter". Sen rullar det på med grussoparmaskiner, leriga ungar (istället för hästar dårå), pollentabletter och påskliljor. Allt i en enda salig blandning. / Carina

  (som föredrar vårleriga ungar/hästar framför höstleriga vilken dag som helst)

  SvaraRadera
 11. När man tittar ut i alpackahagen och ser tre riktigt långhåriga lurvbollar:)
  Då är det vår och snart dags för klippning.

  SvaraRadera